Czy od dzisiaj został obniżony limit pozostałych tytułów, bo mogę dodać tylko 2 kontry?

sparrow491

Na to wygląda. Moim zdaniem decyzja bardzo słuszna (przynajmniej na czas kiedy kolejka nie zostanie trochę "opróżniona"), gdyż sprawdzenie kontrybucji innych tytułów z jednego dnia (przy możliwości dodania 5 kontr na osobę) zajmuje kilka godzin. A z uwagi na to, że jestem chyba jedyną osobą, która obecnie sprawdza inne tytuły na większą skalę, to zanim kolejka się opróżni to trochę to zajmie :)

Lipstick_92

Ale nawet poprawki się nie da wysłać bo LIMIT wygasł tak nie powinno być poprawki są po za kolejką i limit powinien zostać znisiony.

sparrow491

Nie tylko tytuły. Daty premier też - z 3 na 2. O ile z tytułami, jak pisze Lipstick_92, decyzja jest dobra, przynajmniej tymczasowo, to w przypadku premier już nie. W tym drugim przypadku bardzo by mnie ciekawiło uzasadnienie, ale tego się nie dowiem, no cóż. Reszta chyba normalnie została.

użytkownik usunięty
Yammamoto

Uzasadnienie, a po co? Chyba sam najlepiej wiesz o co w tym chodzi.

I bardzo dobrze, niedługo będzie wszędzie limit jednego elementu, później nadejdzie -1 i redakcja zacznie kasować społeczności kontrybucje. Niemożliwe? Po ostatnich akcjach na tym portalu, jestem w stanie we wszystko uwierzyć. Bo niby skąd mamy mieć pewność że jutro nie znikną oceny filmów tak jak to miało miejsce z osobami...

Last_Ronin

I jaki z tego wniosek? Trzeba więcej weryfikatorów...

krissovsky96

No właśnie, albo po prostu niektórym chętnym dodać możliwość sprawdzania pozostałych tytułów.

powinno sie tez dodac rozne rzeczy i cos zmienic ale nie bede pisal bo nic nie wskóram.

The_Fallen

Ja jestem chętny :)

krissovsky96

ja tez ale z uwagi na ilosc pkt. jest na to za wczesnie a i tak to trzeba by przemyslec wszystko ;) - moze nadejdzie taki moment kiedys.

użytkownik usunięty
krissovsky96

Nie nie trzeba i 1/5 z tych którzy są by wystarczyła. Gwarantuję ci, że za godziwą opłatą wyczyszczą kolejki w dwa tygodnie.

krissovsky96

Jeśli to jest według ciebie konkluzja, to musisz zarobić kolejne 10000 punktów żeby zrozumieć co jest nie tak. Problem nie jest w żadnym stopniu związany weryfikatorami.

Last_Ronin

najbardziej wkurza mnie to, że raz: podpięli większość skryptów pod reklamy, przez co nie działa połowa serwisu. Po odblokowaniu reklam mój laptop z indeksem wydajności 5.9 na Operze wymięka. Dwa to to, że skasowali oceny aktorów. A trzy. Do jasnej cholery zróbcie coś w końcu z tym "Moim filmwebem" żeby wyświetlało mi wszystkie filmy w tv zaznaczone jednym oczkiem. Nowe filmy, których nie oglądałem zaznaczałem 3 oczkami a obejrzane, które chcę obejrzeć - jednym. Wtey w kokpicie ładnie się sortowało od tych nie oglądanych do tych co chcę obejrzeć jeszcze raz. Jeśli trzeba dodatkowo zaznaczać Obserwuj film, to po co są te dwa oczka chcę obejrzeć? Komu lub czemu mają służyć?

weeman86

Podsumowując, trzeba sobie w tej sytuacji zdać inne pytanie. Czy to ty masz służyć filmwebowi czy filmweb tobie?

Last_Ronin

Kasować może nie, ale za niedługo będziesz mógł dodawać tylko kontry raz na tydzień ;)

Ziggy

Sprawa wątpliwa, bo za mało osób by nabijało reklamy. Jednak sarkazm zrozumiany.

Last_Ronin

To może inaczej - dodawać będzie można jedną dziennie, ale tylko jedna na siedem będzie się zapisywała w kolejce - wybrana losowo, nigdy nie będzie wiadomo która. Inne będą od razu odrzucane przez automat z komunikatem "Serwer kontrybucji przeciążony - spróbuj ponownie jutro".

sparrow491

A tak z innej beczki. Zauważyłem że przy niektórych filmach nie ma w elementach które mogę zmienić jakiejś rzeczy, np. gatunku filmu. Dlaczego tak jest?

youzwa86

Gatunek jest w niektórych filmach zablokowany. Teoretycznie muszą być spełnione dwa warunki:
1. Film ma poprawnie (wg redakcji) przydzielone i zweryfikowane gatunki;
2. Film jest zalewany kontrami o zmianę gatunku.

To teoria. Praktyka, jak wszystko na FW, ma się do tego nijak (przynajmniej jeśli chodzi o punkt 1).

Marac

Dzięki za odpowiedź.

W tych które ja namierzyłem raczej opcja numer 2 odpada, bo są to też mało popularne filmy, więc w to zalewanie tych filmów nie wierzę. Co do punktu 1 to też trochę kontrowersyjny w tych przypadkach, bo rozumiem że rzeczywiście przy filmach bardzo znanych nie ma już co dodawać, ale spotkałem się z tym też przy jednym filmie jeszcze niewydanym.

I żeby nie było, te gatunki to nie moje wymysły. Zwykle odbywa się to w takiej kolejności:
- sprawdzam gatunki filmu X na filmwebie
- oglądam film X i jestem zdziwiony, bo okazuje się że jest silny wpływ gatunku o którym nie było mowy
- patrzę na film X na imdb.com i tam rzeczywiście wśród kategorii jest ten gatunek
- na filmwebie nie da się dodać gatunku filmu X

Czyli tak jak piszesz, teoria to jedno, a praktyka to drugie.