Witam.

Ze wszystkich rankingów na Filmweb, jedynie ten filmowy ma jakiś sens i faktycznie jest w nim to, co powinno być. Ale ranking seriali czy gier, to już jakaś porażka. Dlaczego? Chodzi o minimalną liczbę głosów wymagana do uwzględnienia w TOP. W filmach jest to 10000 głosów, a w serialach i grach zaledwie 1000 głosów. I przykładowo w rankingu Top 100 Seriali brakuje takich kultowych tytułów jak LOST, Prison Break, The X Files czy MacGyver, a zamiast tego jest Mushishi albo Doragon bôru Kai. No co to ma być, ja się pytam?

Minimalna liczba głosów wymagana do uwzględnienia w TOP Seriali również powinna wynosić 10000 głosów bo seriale są tak samo popularne jak filmy. Natomiast w grach powinno to być 5000 głosów bo wiadomo, że jednak gry są tu rzadziej oceniane. Czy ktoś to w ogóle przemyślał tworząc te wzory do rankingów?

lostek815

zgadzam się

lostek815

czy ja wiem czy to potrzebne. TOP powinno pokazywać przede wszystkim najwyżej oceniane a nie najpopularniejsze pozycje. Że serial ma wiele ocen może to świadczyć o tym że jest ogólnodostępny w szerokich mediach a czy musi być lepszy od mniej popularnych pozycji?

helmen

Nie chodzi o popularność. Im więcej ocen, tym średnia bardziej wiarygodna.