Czy jest planowana jakaś akcja czyszczenia multikont? Jak wiadomo przez multikonta
ranking fw znowu jest spaczony. Proszę innych użytkowników o poparcie tej tezy jak i kogoś
kompetentnego w celu odpowiedzenia mi na pytanie zawarte w temacie.

Nie slyszalem o Torr conection, nie bawie sie z tym. Wiem ze admin serwera może zablokowac mozliwosc takich połaczeń. Wyskakujesz mi tu ze zmiennym IP. Nawiązanie sesji to nawiązanie sesji. A czy masz zmienne czy stale ip klienta to wsioryba. Algorytm powiązuje je z Twoim ip serwera . Co do
"..... Niby jakim sposobem? " sposobem nawiązania sesji , nic wiecej nie wiem.
Jesli bedziesz mial kiedys okazje to obejrzyj dokument o tytule "Koniec prasy. Dziennikarstwo w XXI wieku (Stop the Presses) Wielka Brytania 2012 "
Wlasnie w nim widzialem takie mozliwosci wglądu w sesje kazdego uzytkownika. Oni nawet wiedzą jak szybko machasz kursorem myszy hehe

użytkownik usunięty
djadamus

Od "może", a "robi to" jest dość daleka droga. Nikt nie będzie poświęcał czasu i środków na takie rzeczy w imię przeciwdziałania paru multikontom.
A ostatnie żaden admin nic nie może zrobić gdy odpowiednio zdeterminowany user weźmie pod pachę laptopa i pójdzie do najbliższego lokalu z hot spotem.

Czy ten dokument nie znajduje się aby na youtubie i nie posiada żółtych napisów? Muszę wiedzieć zanim zmarnuje swój cenny czas. Bo tego typu "dokumenty" mają to do siebie, że zobaczyć możesz w nich wszystko - od spiskowego wyjaśnienia lądowania na księżycu aż po teorię płaskiej ziemi.
>" Oni nawet wiedzą jak szybko machasz kursorem myszy hehe"
Coś czuję, że tu właśnie o taką "dokumentację" chodzi.

Nie, nie o taki dokument mi chodzi :)
Oglądałem go na tvp2, w internecie ciężko mi go znaleźć a po polsku już w ogóle.
trailer https://www.youtube.com/watch?v=Jl2rzc8wFXo
http://www.telemagazyn.pl/film/koniec-prasy-dziennikarstwo-w-xxi-wieku-909640/

użytkownik usunięty
djadamus

No to chętnie zobaczę o czym mówisz. Brak polskiego języka to nie problem o ile istnieje angielska wersja - przytocz jeśli masz (no chyba, że już to zrobiłeś nie mogę w tym momencie sprawdzać linków z YT)

Nie mam niestety linka,
lecz równie mocno zadziwił mnie fakt , któremu Ty zapewne jeszcze nie dajesz wiary. Chodzi mi o wgląd w sesje każdegoużytkownika, który wchodzi na portal informacyjny. Jak będziesz miał okazje to polecam obejrzeć go w tvp. Zapewne jeszcze wyemitują.

djadamus

Mam konto, tyle że mój brat też ma konto na fw, więc mamy ten sam IP.
W takim razie jeden z nas musi zrezygnować z konta, tylko który może rzucimy monetą.
Jest jeszcze jedno wyjście pójdę do starego i powiem mu żeby zakładał drugi telefon w domu bo niektórym geniuszom na fw w dupach się poprzewracało.
Ciekawe co zrobią ci co ich jest 5,6,7 i więcej w domu.

neo_angin

Miałem kiedyś dwa konta. Kiedy wysłałem info o tym do moderacji to sami mi nawet nie chcieli zlikwidować żadnego z kont tylko musiałem oba usunąć drogą normalną. Jeśli moderacja ignoruje nawet prośby multikonciarza, który sam pisze o tym do nich że jest multikonciarzem to marne szansę na to aby moderacja zrobiła jakąś ogólną akcję usuwania multikont. To jest jak z Inne. Inne to siedlisko notorycznych łamaczy regulaminu a moderator pisał że Cytuje "Moderacja musi dbać o normalne fora a Inne ma gdzieś'' Multikonta moderacja też pewnie ma ''gdzieś'' Wynika też z tego że skoro istnieją tutaj podfora ''normalne'' to są też podfora ''nienormalne'' które nie wymagają uwagi moderacji.

użytkownik usunięty
Raedwald

Dlaczego moderacja miałaby reagować na prośby osób łamiących regulamin? Powinieneś dostać z miejsca bana, a narzekasz że nie wyręczyli Cię w usunięciu?
Zignorowanie tego typu bzdury było akurat wyjątkowo sympatyczne z ich strony.

A jeśli z wypowiedzi administracji wynika, że istnieją tutaj podfora "nienormalne" to może warto by przestać bić pianę skoro sprawa jest aż tak prosta i jasna?

Być może masz rację.

użytkownik usunięty
Raedwald

Raczej na pewno, przynajmniej tak na ogół wychodzi.

neo_angin

Na twoim blogu jest kilka multikont, które masz w znajomych