Czy jest planowana jakaś akcja czyszczenia multikont? Jak wiadomo przez multikonta
ranking fw znowu jest spaczony. Proszę innych użytkowników o poparcie tej tezy jak i kogoś
kompetentnego w celu odpowiedzenia mi na pytanie zawarte w temacie.
Nie slyszalem o Torr conection, nie bawie sie z tym. Wiem ze admin serwera może zablokowac mozliwosc takich połaczeń. Wyskakujesz mi tu ze zmiennym IP. Nawiązanie sesji to nawiązanie sesji. A czy masz zmienne czy stale ip klienta to wsioryba. Algorytm powiązuje je z Twoim ip serwera . Co do
"..... Niby jakim sposobem? " sposobem nawiązania sesji , nic wiecej nie wiem.
Jesli bedziesz mial kiedys okazje to obejrzyj dokument o tytule "Koniec prasy. Dziennikarstwo w XXI wieku (Stop the Presses) Wielka Brytania 2012 "
Wlasnie w nim widzialem takie mozliwosci wglądu w sesje kazdego uzytkownika. Oni nawet wiedzą jak szybko machasz kursorem myszy hehe
Od "może", a "robi to" jest dość daleka droga. Nikt nie będzie poświęcał czasu i środków na takie rzeczy w imię przeciwdziałania paru multikontom.
A ostatnie żaden admin nic nie może zrobić gdy odpowiednio zdeterminowany user weźmie pod pachę laptopa i pójdzie do najbliższego lokalu z hot spotem.
Czy ten dokument nie znajduje się aby na youtubie i nie posiada żółtych napisów? Muszę wiedzieć zanim zmarnuje swój cenny czas. Bo tego typu "dokumenty" mają to do siebie, że zobaczyć możesz w nich wszystko - od spiskowego wyjaśnienia lądowania na księżycu aż po teorię płaskiej ziemi.
>" Oni nawet wiedzą jak szybko machasz kursorem myszy hehe"
Coś czuję, że tu właśnie o taką "dokumentację" chodzi.
Nie, nie o taki dokument mi chodzi :)
Oglądałem go na tvp2, w internecie ciężko mi go znaleźć a po polsku już w ogóle.
trailer https://www.youtube.com/watch?v=Jl2rzc8wFXo
http://www.telemagazyn.pl/film/koniec-prasy-dziennikarstwo-w-xxi-wieku-909640/
No to chętnie zobaczę o czym mówisz. Brak polskiego języka to nie problem o ile istnieje angielska wersja - przytocz jeśli masz (no chyba, że już to zrobiłeś nie mogę w tym momencie sprawdzać linków z YT)
Nie mam niestety linka,
lecz równie mocno zadziwił mnie fakt , któremu Ty zapewne jeszcze nie dajesz wiary. Chodzi mi o wgląd w sesje każdegoużytkownika, który wchodzi na portal informacyjny. Jak będziesz miał okazje to polecam obejrzeć go w tvp. Zapewne jeszcze wyemitują.
Mam konto, tyle że mój brat też ma konto na fw, więc mamy ten sam IP.
W takim razie jeden z nas musi zrezygnować z konta, tylko który może rzucimy monetą.
Jest jeszcze jedno wyjście pójdę do starego i powiem mu żeby zakładał drugi telefon w domu bo niektórym geniuszom na fw w dupach się poprzewracało.
Ciekawe co zrobią ci co ich jest 5,6,7 i więcej w domu.
Miałem kiedyś dwa konta. Kiedy wysłałem info o tym do moderacji to sami mi nawet nie chcieli zlikwidować żadnego z kont tylko musiałem oba usunąć drogą normalną. Jeśli moderacja ignoruje nawet prośby multikonciarza, który sam pisze o tym do nich że jest multikonciarzem to marne szansę na to aby moderacja zrobiła jakąś ogólną akcję usuwania multikont. To jest jak z Inne. Inne to siedlisko notorycznych łamaczy regulaminu a moderator pisał że Cytuje "Moderacja musi dbać o normalne fora a Inne ma gdzieś'' Multikonta moderacja też pewnie ma ''gdzieś'' Wynika też z tego że skoro istnieją tutaj podfora ''normalne'' to są też podfora ''nienormalne'' które nie wymagają uwagi moderacji.
Dlaczego moderacja miałaby reagować na prośby osób łamiących regulamin? Powinieneś dostać z miejsca bana, a narzekasz że nie wyręczyli Cię w usunięciu?
Zignorowanie tego typu bzdury było akurat wyjątkowo sympatyczne z ich strony.
A jeśli z wypowiedzi administracji wynika, że istnieją tutaj podfora "nienormalne" to może warto by przestać bić pianę skoro sprawa jest aż tak prosta i jasna?