http://www.filmweb.pl/serial/Forever-2014-710942/episodes#sezon1

Odcinki po premierze a nie można ich ocenić, odblokuje ktoś to??
Z Family guyem jest to samo.

WujekChu1ek

Kontrybucja z datą czeka na akceptację, więc dopóki nie zostanie sprawdzona i wpisana do bazy, nie będzie można ocenić odcinka.

Alee

Ja to wiem, ale można pominąć kolejkowanie jeżeli film/serial miał już swoją premierę, a w tym przypadku tak właśnie jest:P

WujekChu1ek

Jak "pominąć kolejkowanie"? xd Wszystkie kontrybucje ktoś musi sprawdzić

nikike

...zapewne poprzez napastowanie weryfikatorów by dokonali weryfikacji, bo chcemy ocenić dany tytuł, z tym, że nie sądzę by w przypadku odcinków spotkało się to ze zrozumieniem...

Herushingu

Bez przesady z tym napastowaniem, wystarczy raz napisać na forum, sprawdzają taką kontrę raz dwa, za zwyczaj na następny dzień ocena jest odblokowana...

nikike

Nie raz tak było, że do filmu data premiery była w kontrach oczekiwanych, a film był po premierze, napisałem na forum i weryfikatorzy mają prawo sprawdzić i zaakceptować taką kontrę bez kolejki wtedy... A ty co myślałeś, że mają tam jakąś kolejność?? Owszem i mają ale mogą wybierać sobie co sprawdzają, kiedyś ludzie dogadywali się z weryfikatorami i sprawdzali im bez kolejek, np powiązane, więc mogłeś napykać sobie w jeden dzień od zaje**ia punktów...
Z resztą nie będą czekać z kolejką dla zasady kiedy film jest po premierze a nie można go ocenić... Widocznie mało dodajesz, wyrobisz 3 łebki i będziesz obeznany w temacie:P

WujekChu1ek

owszem, przy kolejności weryfikacji decyduje wiele czynników, począwszy od popularności tytułu a skończywszy od widzimisię weryfikatora - osobistych preferencji.

Ale nie zamierzam nadwyrężać cierpliwości weryfikatorów zarządzając ich kontrami do zweryfikowania, bo tytuł czeka w kolejce, bo nie można ocenić, bo jeszcze coś innego. Bo jak pisałem uprzednio można by tak zgłaszać wszystko, bo tytuł czeka w kolejce, a miał już premierę, i podobnie z datą premiery, oraz z obsadą, bo chcemy ocenić role...

Herushingu

Z tymi rolami to na prawdę głupi przykład, za bardzo poniosła cię fantazja... Z resztą to portal filmowy, nie oceniam ról, bo to dla mnie bzdura jakich mało, fajnie było ocenić aktora za całokształt jak kiedyś, a teraz zrobili z tego nie wiem co, Fejsbukowe gów*o.
Z resztą Ja nic nikomu nie każę, to tylko byłą prośba i sugestia a co zrobią to ich sprawa...
Pozdrawiam.

WujekChu1ek

w pełni się zgadzam, że to głupota, i że wolałem stary system, ale nie zmienia to faktu, że ktoś może czuć potrzebę ich oceniania, a jak nie zrobi tego do razu to nie będzie w stanie tego zrobić w ogóle, bo nie będzie pamiętał kto na jaką ocenę zasługuje.

WujekChu1ek

powodzenia, tak można wszystko zgłaszać, bo tytuł czeka w kolejce, a już miał premierę, następnie data premiery, bo chcemy ocenić obejrzany tytuł, później obsady, bo chcemy ocenić rolę.

U mnie też czeka kilka kontr do seriali / filmów które miały już premierę, w tym, w co najmniej jednym przypadku serial już dobiegł do końca, a jeszcze nie został dodany, co prawdopodobnie nastąpi dopiero za kilka tygodni. A nie płaczę na forum, lub werom na privie. Ot życie, trzeba być cierpliwym.

Herushingu

Nikomu nie płaczę i nikomu nie wysyłam wiadomości na priva, ale moim zdaniem jeżeli jakiś serial trwa i jest dość popularny to wypadało by to zaakceptować, nie moje kontry, ja tego nie dodawałem więc to mi wisi, ja chciałbym mieć oceniony serial z pośród kilkunastu których oglądam żeby nie było bałaganu(a tego co dzieje się w odcinkach Family Gua nawet nie skomentuje), bo potem mi się wszystko miesza, o to tylko chodzi... A jak było z Daredevilem ostatnio?? Popularny serial? popularny, to w trymiga się pojawiły odcinki, tytuły do nich i daty premier...MOŻNA? Można...

WujekChu1ek

Można. Ale to bardziej złożona kwestia, bo niby fajnie, że zostało to zweryfikowane, ale nie ma szans na to, by wszystkie tytuły były traktowane w taki sam sposób, zatem skrócony czas oczekiwania w przypadku jednego tytułu oznacza wydłużenie czasu oczekiwania dla innego.

I bynajmniej nie ma reguły, bo wiele mało popularnych tytułów spotyka ten zaszczyt, i sam wielokrotnie się dziwiłem, że zweryfikowano mi kontry do takowego tytułu.