Zmieńcie ocenianie filmów. Pełno w sieci jest opinii, że na Filmwebie oceny są z kapelusza, w głównej mierze przez to, że trolle czy inne przygłupy oceniają filmy nawet jeśli ich nie obejrzeli. Oceniają na podstawie hejtu/hype'u.
Prosta sprawa: dajcie mini quiz uprawniający do oceny filmu. Zanim się odda głos, trzeba odpowiedzieć na jakieś proste 2-3 pytania, tylko tyle ;)
Super pomysł... I jeszcze 5-stronicowy referat uprawniający do oceniania, dla nowych użytkowników...
Tak, bo mnie by to wkurzało a trolle by i tak sobie odpowiadały na te pytania, jak sam napisałeś, wcale nie ciężko, to co to dla takiego trolla. Cudujesz i wymyślasz jakieś bóg wie jakie łamigłówki...
Twoje zdanie, szanuję aczkolwiek nie uważam żeby to był jakiś wielki problem a trolle by się moim zdaniem zniechęciły szukaniem odpowiedzi.
Tyczyłoby się to wszystkich filmów? Jeśli tak to powodzenia z filmami, które mają np. jeden głos, jeśli nie - jakie kryteria?
Jak ktoś jest moderatorem filmu to nie trudno mu wstawić pytanie. Nie muszą to być pytania typu "jakie stringi nosiła aktorka". To tylko luźny pomysł.
Wybacz mości hrabio, widocznie moja inteligencja jest za mała na konwersację z Tobą. Na elektrodzie też masz konto? Tak się zastanawiam.
Jesteś tu niespełna rok, a ja 9 lat i chyba lepiej wiem co dzieje się na tym portalu. Skończyłem. Może jeszcze przed każdą oceną filmu hasło autoryzacyjne wymyśl.
Ah wybacz, zapomniałem, że tylko zarejestrowane osoby mogą przeglądać Filmweb i data rejestracji jest wyznacznikiem "kompetencji". Dziwi mnie, że jeszcze admina nie dostałeś za tak okazałą wiedzę.
Piszesz tak jak jakiś wytrawny Filmwebowy forumowicz, jeżeli tak często i gęsto tu bywasz to mam dla ciebie Quiz, by sprawdzić twoją wiarygodność:
Wymień trzech filmwebowych trolli 10, 9, 8, 7.....
Ok, chodzi mi raczej o inny problem. Jest sporo filmów, które np. oceniłem tylko ja - głównie starsze chińskie. Co robić z takimi filmami i pytaniami do nich? Moderatorzy mają obejrzeć wszystkie filmy? Życia nie starczy..
"Jak ktoś jest moderatorem filmu..." czy ty się czytasz?? "Moderatorzy" filmu to MY dodający, myślisz, że będę miał jeszcze czas na jakieś "kłizy"?
nie odkryłeś ameryki... to całkowicie normalne zjawisko, i nigdy nie będziesz miał obiektywnych ocen, i nie chodzi nawet o trolli, a ludzi uznających dwu cyfrową skalę ocen: 1 (nie podobał mi się film) i 10 (podobał mi się film). I do tego dochodzi kwestia wieku oraz rozwoju emocjonalnego użytkowników etc, etc.