Czyżby coś się ruszyło w tym temacie?

Czy przyjęto nowych werów (nieśmiałe hura!)? I ilu ich jest?

Jesteś osioł i ignorant z 2 powodów. Po pierwsze, nie masz czasu nic dodawać a popatrz, ile czasu zajęło Ci napisanie tych 12000 wypowiedzi, które naklepałeś na forum. Z tego książka mogłaby wyjść. Chociaż te Twoje wypowiedzi komukolwiek pomogły? O Twojej ignorancji świadczy fakt, że dla Ciebie tytuł z 10 widzami jest niewart tego, by go dodać, bo może czekać. Mistrzu, taki tytuł z 10 widzami może być genialną miniatura o ludzkich losach, psychice, historii, tytułem który widziała garść widzów w kinach studyjnych, na jakichś niszowych pokazach. Ty to deprecjonujesz bo co, nie jest blockbusterem? Jaki z Ciebie fan kina jeśli oceniasz filmy po ilości widzów? Skąd wiesz ile perełek kinematografii czeka już grubo pół roku na dodanie, opracowanie? Są gorsze bo co, nie są z wielkich wytwórni znanych reżyserów? Obsada pojedynczego filmu jest nieistotna.... Wiesz, po co w takim razie dodawać jakiekolwiek filmy, nawet premiery? Przecież one wszystkie są pojedyncze, a więc nieistotne. Bezsensowny argument. A skąd wiesz ile tytułów czeka w kolejkach na dodanie, opracowanie? Może kilka tysięcy? Co, wg Ciebie kilka tysięcy tytułów nie wzbogaciłoby bazy Filmwebu?

użytkownik usunięty
Gats_2

Dyskutowanie jest zabawne, stanowi formę rozrywki. Nie wiem co jest śmiesznego w darmowej pracy jaką jest dodawanie materiałów. Jak ktoś ma ochotę się bawić w prywatnego wolontariusza to jego sprawa, ale nie powinien nikomu wypominać, że średnio ma na to ochotę.

Moje wypowiedzi nie miały nikomu pomagać. Nigdzie nie napisałem, że tytuł z 10 widzami jest niewart dodawania, za to jasne że może poczekać dłużej niż popularniejsze, skoro interesuje tylko parę osób. Nie ma to oczywiście żadnego związku z jego jakością.
Nigdzie nie oceniałem też żadnego filmu po ilości widzów. Mógłbyś odpowiadać na to co napisałem, a nie na to co sobie ubzdurasz lub dopowiesz? To z pewnością ułatwiłoby konwersację, chociaż z tego co widzę świetnie ci się dyskutuje samemu ze sobą.

Prawdę mówiąc nie wiem nawet o czym Ty do mnie rozmawiasz. Odniosłem się niedorzecznego twierdzenia, jakoby strona była kpiną bo gdzieś tam brakuje informacji, co jest oczywiste przy tak ogromnej bazie danych. Przecież kolejki nie istnieją dlatego, że ktoś tak sobie ubzdurał, tylko ze względu na ilość dodawanych materiałów. W pierwszej kolejności sprawdzane i akceptowane są informacje dotyczące popularnych obrazów no bo tak się składa, że to nie jest encyklopedia dla koneserów kina niszowego, tylko masówka dla każdego. Nikt tu jednak nie twierdził, że popularność jest kryterium oceny, a co najwyżej czasu dodania.

Nieudolne próby obrażenia mnie naturalnie pomijam.

Dla mnie dyskusja jest drogą do prawdy, jeśli Ty nie szukasz prawdy ani nie chcesz nikomu pomagać to znaczy, że zmarnowałeś milion razy więcej czasu na jałowe dyskusje i hejtowanie niż na coś, co mogłoby przynieść jakikolwiek praktyczny pożytek. I to Ty marnujesz czas, nie ja. Bo Ci, co dodają, ubogacają bazę, kogo Ty ubogacasz swoimi hejterskimi komentarzami, atakowaniem użytkowników i marudzeniem? Jeśli zaś w ten sposób odreagowujesz codzienne stresy to cóż, nie skomentuję tego, ludzie z różnymi problemami istnieją na forum. ,,Ale jeśli chodzi o kpinę, to IMHO większą kpiną jest takie agresywne czepianie się weryfikacji, udając że obsada jakiegoś pojedynczego filmu, plakat, albo tytułu z 10 widzami na krzyż jest w jakikolwiek sposób istotna. ". Czyli jak film jest mało znany, jest nieistotny. A teraz baranku wielkanocny spójrz na listę premier w danym miesiącu: http://www.filmweb.pl/premiere/2016/2#d-26 Ile tam widzisz premier, kilkanaście, co? Więc powiadasz że opracowanie tych kilkunastu premier tak blokuje Filmweb że tyle innych czekających w kolejce tytułów musi pół roku czekać na sprawdzenie? Nie miej schizofrenii synku, przeczytaj co sam napisałeś. TYTUŁ Z 10 WIDZAMI NA KRZYŻ- to nie jest deprecjonowanie?

użytkownik usunięty
Gats_2

>"Dla mnie dyskusja jest drogą do prawdy, jeśli Ty nie szukasz prawdy (...)"
Znowu to robisz. Jak do prawdy może dojść ktoś, kto dopowiada sobie co mu do głowy przyjdzie i dopiero z tym próbuje polemizować? Co wskazuje, że nie radzi sobie nawet z tak prostym tekstem jak moje wypowiedzi? Napisałem, że dyskusja na filmwebie jest dla mnie formą niewyszukanej rozrywki - tyle i nic ponadto.
Jeśli chodzi o filmweb nie interesuje mnie praktyczny pożytek inny niż mój własny, tak samo "ubogacanie bazy", czy cokolwiek innego. Analogicznie z czasem - nie wiem i nie interesuje mnie na co poświęcasz albo marnujesz swój. Wyświadcz mi podobną uprzejmość.
Jeśli nie mieści ci się w głowie, że można tutaj coś robić tylko dla własnej frajdy no to nie mój problem.

>"Czyli jak film jest mało znany, jest nieistotny. "
Serio to jest Twój wniosek z tego, że obsada, plakat albo tytuł filmu z 10 widzami na krzyż to na tym portalu nieistotne drobiazgi? W takim razie nie bardzo wiem co tu napisać. Skoro tak cię ponosi wyobraźnia, możesz mnie wyręczyć i po prostu wymyślić całą odpowiedź.

Wydaje mi się nie zdajesz sobie sprawę z obszerności tematyki jaką jest kino. Pomijając fakt, że przytoczona lista nie obejmuje nawet ułamka faktycznej liczby premier w danym miesiącu, z pewnością poza nimi istnieją jeszcze tysiące materiałów z wcześniejszych dzieł, dodawanych na bieżąco. Logiczne, że blokują one kolejkę na co najmniej parę miesięcy.

No z pewnością nie jest to deprecjonowanie jakości danego obrazu, o której nie napomknąłem nawet słowem.

mafia

Ciągle cisza. To trochę dziwi skoro kolejki są tak duże i wszyscy to widzą. Proponowałem swoją kandydaturę wielokrotnie. Cisza...

cold_dog

Krytyka i autoreklama w jednym :P

Last_Ronin

Autoreklamy może i jest ale krytyka konstruktywna ;)

cold_dog

cold_dog na weryfikatora :)

GodFella

Chyba nikogo nie będzie. :)

mafia

Mieli być już rok temu: http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/punkty+i+kontrybucje,2595193#post_ 13146600

mafia

Możliwe :)

GodFella

Będzie ktoś nowy?