Wprowadziliśmy dzisiaj spory zestaw nowości. Mamy nadzieję, że ułatwią Wam one korzystanie z serwisu. Podczas prac nad nimi kierowaliśmy się przede wszystkimi Waszymi sugestiami, które nadsyłaliście do nas przez ostatnie dni. Oto pełna lista zmian:
- możliwość sortowania filmografii według oceny filmu;
- filtrowanie aktywności znajomych na Twoim Filmwebie;
- możliwość wyboru rodzaju powiadomień w Asystencie, które chcecie otrzymywać;
- wygodne przełączanie pomiędzy obsadą aktorską a listą twórców;
- możliwość wyświetlenia pełnej listy znajomych, którzy chcą zobaczyć dany film, serial lub zagrać w grę;
- nowe rankingi ludzi kina, bazujące na ocenach ról;
- licznik obejrzanych tytułów w rankingach TOP 500;
- możliwość wyświetlenia podstawowych informacji o użytkowniku na forum.
Na początku przyszłego roku wprowadzimy także możliwość wyboru koloru tła serwisu.
Więcej informacji na temat wszystkich zmian znajdziecie na naszym blogu: http://www.filmweb.pl/user/filmweb/blog/564647-Nowo%C5%9Bci+na+Filmwebie
nie mogę dodawać tematów na forum. gdzie jest niby ta opcja? wcześniej było dodaj temat i tyle, a teraz lipa. o czymś nie wiem? :-p mogę tylko się udzielać w tych założonych. bardzo mnie to irytuje. czy to ten plusik obok znaczka obserwuje? bo już tysiąc razy go klikałam i się nic nie dzieje. znaczek obserwuj forum owszem, działa.
nie mogę usuwać znajomych, ani przestać ich obserwować. znaczki nie działają.
stary kokpit milion razy lepszy. teraz się wszystko zlewa. powinniście dać opcję do powrotu, ale z doświadczenia wiem, że ten zje... szary już zostanie. ja na pewno będę rzadziej odwiedzać ten portal, bo nic nie działa technicznie. masakra
opcji edycji też ani widu ani słychu, jak tu ludzie piszą. to ten znaczek na dole po prawej od mojej wypowiedzi, taki wykrzyknik? po co on jest? nie działa, jak klikam. nic ku... nie działa. co to za znaczki?
Rekomendacje znowu nie działają poprawnie. Domyślne ustawienie suwaka popularności(środek) powoduje wyświetlanie filmów, które mają po 20 ocen.
Dlaczego FW odejmuje mi moich ludzi filmu?
Jakoś z początkiem listopada br. miałem około 12450 pozycji w dodanych ludziach filmu (wszyscy na starych zasadach).
Długo się męczyłem czekając, że może wróci stary system dodawania ludzi i oceniania, ale Q nie!
Dodałem więc w grudniu testowo kilkadziesiąt NOWYCH osób z NOWYCH filmów dotychczas nie dodawanych i nieoglądanych
i uwaga:
- po tygodniu zaglądania i czekania na aktualizację podsumowania patrzę i robi mi się słabo, a tu:
12399!!!
Co to ma znaczyć?
Kto mi kradnie moje osoby / ludzi filmów ???
---------------------------------------------------
Czekam na poważną odpowiedź!
Przy filtrowaniu aktywności znajomych na " Twoim Filmwebie " brakuje opcji wyłączenia ocenionych tytułów i ról.
Kiedy oceny ludzi kina pojawią się w moim profilu?
Oceniłem kilkoro aktorów po tych zmianach i w zakładce "Ludzie filmu" nie mam nic.
mam pytanie. dlaczego po wystawieniu oceny roli aktorskiej nie zmienia się liczba oddanych głosów ani średnia oceny. tak jakby mój głos nie był ważny.
Chyba panowie i panie administratorzy przekombinowaliście z tymi zmianami. Jesteście jedynym portalem, gdzie są problemy z załadowaniem strony. Po kliknięciu na stronę filmu czy aktora, ładuje się ona prawie minutę, a jak się wreszcie coś pokaże, to ze trzy razy przenosi mnie na początek (górę) strony, za nim załadują się te wszystkie fotki, zwiastuny, plakaty, gwiazdki i zakładki. Zawsze też przy ocenie filmu pokazuje mi błąd i potrzeba odświeżyć stronę coby zapisało ocenę. Zbyt wiele tego wyskakuje na raz. Nie mówcie, że to wina netu, bo prędkość u mnie jest od 4 di 8 Mbps i jest wystarczająca dla wielu różnych portali w tym dla gier przeglądarkowych czy portali z filmami. Bez problemu przy tej prędkości debugują się filmy, więc strona fw powinna ładować się w kilka sekund, a nie kilkadziesiąt.
zakładka z serialami jest dla mnie w dużej mierze bezużyteczna,
po pierwsze: nie interesuje mnie jakie są obecnie najpopularniejsze seriale (tak samo jacy są obecnie popularni aktorzy serialowi), a to zajmuje połowę strony. Szczególnie, że lubię oglądać seriale starsze, już zakończone.
po drugie: obecnie nie ma rozróżnienia pomiędzy "oglądam" a "chce zobaczyć" a pierwsza opcja została skasowana. Tym samym mając jedynie w planach rozpoczęcie oglądania jakiegoś serialu otrzymuję informację, że akurat grają 9 odcinek 1 sezonu... - niestety, dla mnie bezużyteczną.
Nie wspomnę już o tym, że teraz osoby zainteresowane nie będą wiedzieć, jakie seriale oglądam a i sam nie mam klarownego przeglądu. Zupełnie nie rozumiem tych zmian.
Właściwie pod całym postem mogę się podpisać. Dodam tylko, że nie taka najgorsza by była możliwość przestawiania/usuwania elementów jak w profilu albo starym kokpicie i każdy by sobie dopasował wygląd strony. Newsy i odcinki by zostały, a reszta dziadostwa out i jakoś dałoby się z tego korzystać.
Najgorszy niewypał to ten " Mój Filmweb " tak się u mnie zawiesza po otwarciu że kompletnie nie daję się z tego korzystać , co bardzo mnie wkurza , bo zawsze lubiłem zobaczyć co oglądali znajomi , i często znajdywałem sobie coś dla siebie , na razie na szczęście działa jeszcze stary kokpit , ale jak go usuną to będzie lipa ..
I pewnie może będę codziennie zaglądać na profil każdego znajomego po kolei żeby zobaczyć co kto oglądał ?
To jest totalny niewypał i ja apeluję do administracji ZOSTAWCIE PRZYNAJMNIEJ TEN STARY KOKPIT !!!
I mogliby te słupki z komentarzami , opisami i recenzjami lekko przyciemnić , lub jakoś odznaczyć bo oczy aż bolą od tej jasności.
Czy tylko mi razem ze zmianami poznikały oceny filmów? W ocenionych wszystko jest niby ok, ta sama liczba, ale kiedy wchodzę w filmografię aktorów, nie mam pozaznaczanych ocen przy filmach... O co cho? Mam to wszystko uzupełniać jeszcze raz? -.-
Przez te wasze cudowne zmiany nie mogę od 2 tygodni ocenić żadnego obejrzanego filmu, i nie jest to kwestia systemu, przeglądarki ani niczego innego poza samym portalem. Nie wiem co narobiliście w kodzie, ale u mnie nie pojawia się w ogóle możliwość oceny, jest tylko napis; "widziałem, moja ocena to:" i na tym koniec, żadnych gwiazdek, nic. Ktoś jest mi w stanie wyjaśnić dlaczego to przestało działać???
Czy można jakoś ustawić widoczność wyemitowanych odcinków serialu (Tzn. ile odcinków ma serial) ? Kiedyś liczba odcinków podana była w widocznym miejscu, a teraz nigdzie tego nie widzę..
Nie podoba mi się nowy wygląd forum i komentarzy pod filmem- Przy takim wyglądzie odechciewa mi się dyskutować, w sensie za duża czcionka. Za dużo social media na stronie poświęconej przede wszystkim filmom.
W (Trochę za ostro pojechałeś/aś :|, jeśli brakuje Ci słowa polecamy synonimy.ux.pl) sobie wsadźcie te wszystkie zmiany, nie wiem kto odpowiada za nowy layout strony ale chyba gorzej nie można było (Trochę za ostro pojechałeś/aś :|, jeśli brakuje Ci słowa polecamy synonimy.ux.pl.) W dodatku czegoś co jak dla mnie znakomicie funkcjonowało i co przyciągało siłą wizualnego uzależnienia, dzięki wyglądowi, ergonomii i funkcjonalności. Teraz wchodzę czasem z przyzwyczajenia ale nerwowo nie daję rady wyrobić dłużej niż paru chwil. Webmasterów chyba konkurencja Wam wybierała więc przy okazji gratulacje dla niej.
jesli ktokolwiek skomentuje moja wypowiedz, to nawet po odczytaniu jej powiadomienie nie znika. mam juz od tygodnia kilkanascie rzekomo nieprzeczytanych wiadomosci, mimo ze sa odczytane...!!!
w dotatku wiele opcji znika i pojawia sie na nowo, nie wiem od czego to zalezy. (edycja, dodawanie tematow)
Ja mam taką małą propozycję :) Jeżeli by Filmweb kiedyś robił kolejną aktualizację czegokolwiek, czy istniała by szansa, aby przy serialach dodawać systematycznie stację, na której był/jest pokazywany? Ja np., często sprawdzam z ciekawości, jaka stacja emituje daną pozycję. Szczególnie kiedy serial jest nieznany, stacja pomaga w podjęciu decyzji o oglądaniu czasami. Nie wiedziałam gdzie umieścić moją prośbę, więc padło na forum :)
witam
mala prosba zgubilem tytul filmu kojarze jeden watek gdzie mozna znalec jakies opisy nowych filmow
Brak ocen przy filmach jest bardzo irytujący. Wyszukując filmów wchodzę w ulubionego aktora i patrzę na jego filmografię. Wcześniej widziałam na tej liście oceny filmów, teraz ich brakuje. Muszę wchodzić pojedynczo w każdą wydającą mi się ciekawą propozycję, aby sprawdzić jej ocenę... zmieńcie to !
- ODDAJCIE STARY KOKPIT!;
- jeśli wróci, w rekomendacjach powinna być możliwość wybrania zakresu czasowego (co mi po tym, że od 0:30 do 4:20 dają 5 genialnych filmów, skoro muszę wstać rano do fabryki i interesuje mnie, co ciekawego dają od 20:00 do 22:00);
- powinna być możliwość wyboru, czy w rekomendacjach pojawiają się już obejrzane filmy, czy nie
Dla mnie to najważniejsza funkcjonalność Filmwebu, której niestety już nie ma :(. Wielka szkoda, mam nadzieję, że wróci, jeśli nie, to pozostaje mi tylko aplikacja mobilna.
Nowa strona jest koszmarna! Kokpit nie był idealny, ale przynajmniej był funkcjonalny, czego nie można powiedzieć o nowej stronie!
1. Zamiast wygodnego kokpitu do śledzenia nowych odcinków - jest miejsce, o którym dowiedziałem się z komentarzy (seriale jakieś). Wchodząc tam widzę bezsensowny z punktu widzenia UX układ. Czy z Waszego portalu korzystają w przeważającej części osoby oglądające dwa seriale? I dlatego dajecie im możliwość śledzenia tych dwóch odcinków na tydzień? Skoro statystycznie to taki dobry pomysł i te osoby najbardziej się udzielają w tworzeniu treści i społeczności to gratuluję zmiany. Przypomnę tylko, że statystycznie każdy człowiek ma jedną pierś i jedno jądro.
Z mojej perspektywy zmieniacie się w jeden wielki baner reklamowy - miło, ale nie jestem użytkownikiem, który konsumuje podane mi treści (dlatego nie oglądam telewizji), a wolę osobiście wybrać co i jak chcę oglądać.
2. Komentarze pod newsami są zrobione żałośnie. Nie wiem czy zauważyliście, ale możliwość odwołania się do innego komentarza czy dodania linijki przerwy pomiędzy paragrafami jest w cywilizowanym świecie czymś pożądanym. A jeśli wypuszczacie niedopracowaną wersję softu to strzelacie sobie w nogę - przepraszam, ale nie mam litości dla partaczy.
Do tej pory nie wiedziałem, że jest jakiś konkurencyjny dla Was polski portal - z komentarzy do Waszych zmian dowiedziałem się, że są. Zamierzam je sprawdzić, bo Filmweb zdecydowanie zaczął odbiegać od moich oczekiwań. Powodzenia.
ja bym się bardzo cieszył, gdybyście wprowadzili zmiany, w zasadach na forach
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion
tych kłótni już się nie da znieść.
Ja byłbym wielce rad, gdybyście :
- wprowadzili możliwość przejrzenia listy filmów danej wytwórni, tak jak możemy przeglądać filmy konkretnego aktora. W informacjach o filmie znajduje się już nawa wytwóni, fajnie byłoby gdyby można w nią kliknać i przejść do jej strony;
-wprowadzili możliwość zmiany nazwy konta.
Forum jest kompletnie nieczytelnie. Jeśli jest w temacie jakaś dyskusja, to nie można się połapać, kto się pod kogo podpiął z odpowiedzią, o ile nie jest zaraz pod.
Te ogromne plakaty w moim filmwebie są fatalne. Czy ja jestem Stevie Wonder? Jak dla mnie wystarczyłaby sama lista tytułów, plakaty są bezsensowne, niczego nie wnoszą.
Jest problem z polskimi literkami, które są jakoś podejrzanie mniejsze i mają inną czcionkę niż te "międzynarodowe"...
Czy tę stronę naprawdę trzeba tyle przewijać? To zajmuje koszmarnie dużo czasu, mało rzeczy widać "na raz". Trochę to niefajne, że strona jest robiona pod użytkowników komórkowo-tabletowych, a zapomina się o tych komputerowych.
Co teraz będzie z ilością głosów przy aktorach? Moja stara ocena za całokształt będzie liczona jako jeden, a jakieś ocenienie epizodycznej rolki aktora w jakimś filmie też jako jedna? Dlaczego jakaś rola, gdzie aktor wypowiada dwa słowa jest równoznaczna z moją zbiorczą oceną za ileś znaczących ról?
Mam nadzieję, że wybór koloru tła nie będzie się ograniczał do biały, kość słoniowa i ecru...
Zakładka materiały nie działa jak powinno, jak przechodzę w zakładę oczekujących materiałów i klikam więcej to mam błąd Java Script
Do tego wyświetla tylko 100 oczekujących materiałów. Nie można na liście rozwinąć te kontrybucje co są z lipca
Nie widzę 75 Kontrybucji w materiałach mam rozumieć że one przejdą czy po prostu je skasowaliście ?!
Jeśli pamiętasz daty to się przkonasz prędzej czy póżniej czy one przejdą
bo mi zgineły obsady a miałem 3 obsady z datą 20 21, 22, 23 Lipca a teraz najstarsza kontrybucja to 19 Lipca więc się zaraz przekonam czy to przejdzie czy nie
pamiętam, że najstarsze moje kontry były z września, a teraz... czekaj... 30 grudnia jest najstarsza!