Stary zdecydowanie!!! Przyzwyczaiłam się już do niego, był łatwiejszy w obsłudze i ... przytulny i ciepły - dzięki kolorom. Ten jest taki zimny i wkurzająco "nowoczesny". Wygląda jak sterylny kibel - laboratorium. Zero klimatu, który miał stary FW!
Gdy pierwszy raz zobaczyłam odmieniony FW myślałam, że padne na zawał - mnóstwo bieli i nawpychane wszędzie ikonek, okien i innych pierdół - oczopląsu dostałam i przez chwilę myślałam, że poprostu pomyliłam portal... niestety, tak się nie stało:(
Stary FW miał klimat i to "coś" a to? Jest zimne i bez wyrazu, ulepszane na siłę, psia mać!
ja proponuję tycią dywersję - oceniac wszystkie filmy i osoby na 1/10 - chcą statystyk - będą je mieli..
właśnie, też bym tego chciała. Ta biała kolorystyka zupełnie mi nie odpowiada. Weszły nowe opcje które do niczego mi nie są potrzebne.
Stara dobra histotia - właścicielowie serwisu znudził się dotychczasowy wygląd, więc postanowił zmienić coś, co dotychczas działało dobrze. Zaczną się protesty użytkowników, które G dzadzą, bo tyle właśnie mają do powiedzenia.
nowy jest ładny na czacie można się przyzwyczaić ale strasznie muli momentami i w kokpicie gadżety się przestawiają :)
hm powiem jedno ...zaglądałem na ta strone prawie codziennie szukając mniej popularnych fimów i totalne rozczarowanie naprawde totalne rozczarowanie musze powiedzieć że wczesniej z powodu przejrzystości i poukładania wszystkiego na stronie była to strona która sie odpalała razem z wyszukiwarka i kolorystyka była taka że wieczory długie siedziałem i przeglądałem bez zmęczenia oczu powiem jedno jesli nie powrócice do starej wersji to ilośc uzytkowników spadnie napewno a wogóle to proponuje zobić sonde kto jest za starym a kto jest za nowy i wtedy wygra opcja uzytkowników...tak rozumiemy że chcecie sie zmieniać i nie być dinozaurami ale wasza stara wersja była DOSKONAŁA pozdrawiam wszystkich użytkowników oraz załoge filmweb
rozumiem ze trzeba isc z czasem ale zwycięskiego składu sie nie zmienia, to co jest to porazka, oczy bola, natlok informacji w polowie zbednych jak ktos chce wodotryskow to idzie na stopklatke, nie traćcie tylu uzytkownikow.
Kogokolwiek nie spytalem , kazdy uwazal ze to co teraz jest to porazka, co niektorzy mowili ze po pierwszym wejsciu szukali jak wyłączyć ta glupia reklame ale to niestety rzeczywistosc...
czy da sie moze wrocic w ustwieniach do starego filmweba?
http://www.facebook.com/group.php?gid=122938284395203&ref=search&sid=CrcsEXQaSgY X34-hqg4Xgg.636988642..1
No to odświeżam temat. Otóż drodzy panikujący na widok jakichkolwiek zmian krzykaczo-narzekacze, czy patrząc z perspektywy czasu i mając już pełen obraz "nowego" filmweba ktokolwiek wrócił by do tego: http://bi.gazeta.pl/im/9/7672/z7672769X.jpg
?
stary był świetny, ten jest beznadzidejny
99% użytkowników tak uważa, jednak redakcja - mimo, że twierdzi, że wsłuchuje się w głosy userów - nic właściwie nie zmieniła. Nawet ten kolor zostawiła.
Mi się nowy wygląd kompletnie nie podoba... może ktoś pokusi się o jakąś opcję skórek na stronę? by do wyboru na dzień dobry był stary/nowy wygląd? na pewno wiele osób by to ucieszyło.
Jakie 99%? Nie chce mi się wierzyć, że większość woli tą agresywną czerwień starego filmwebu. Co jak co, ale akurat wygląd nowego filmwebu jest dobry.
@kaczy_dziup interfejs nie jest już tak intuicyjny... zobacz sobie chodźby nawet imdb czy fdb tam wszystko ładnie poukładane... tutaj to jakoś chaotycznie porozmieszczane... ogólnie jak dla mnie mogą wymyślić nawet nowy design nie musi być ten stary... byleby był bardziej przejrzysty :)
ok, jeśli o to chodzi to faktycznie, pod tym względem stary miał wszystko bardziej przejrzyste. Tutaj tak naprawdę nie wiem co dane zakładki zawierają. Nazwa filmweb 24 na przykład nie mówi mi nic.
Nowy Filmweb ma fatalne okno zarządzania znajomymi. Funkcje "Napisz wiadomość" i "Usuń znajomego" powinny być od razu dostępne po kliknięciu w dział Znajomi. A tymczasem żeby dokonać tych rzeczy, trzeba zrobić o 10 kliknięć za dużo.
Wypowiedzi dalej są bez filtrów, ani jakiejś godnej, logicznej segregacji.
Ale najgorzej to jest z newsami. Jak chcę poczytać wiadomości z całego dnia, to muszę bawić się klikanie w Filmweb24 --> Newsy --> Zobacz wszystkie newsy z kategorii XYZ --> i filtr Wszystkie newsy. 4 kliki na coś, co powinno być dostępne pod jednym.
Nowo dodanych recenzji gier też nigdzie nie można znaleźć.
Takich rzeczy jest dużo, dużo więcej, ale to te 4 które mnie najbardziej drażnią w nowym Filmwebie.
A biały szablon jest po prostu fatalny. Jarzący, w ogóle jakiś oczojebny i pospolity. Nie ma nic charakterystycznego, wcześniej tylko się kliknęło i już było wiadomo, że jest się na FW, a teraz się zastanawiamy, czy to czasem nie jest WP albo inna Interia.
Mnie się jeszcze nie podobają newsy tzn jak tak patrze po konkurencji to jedynie fdb ma konkretne newsy - tzn jeśli chodzi mi o nowości filmowe... itp. na filmwebie często są jakieś mało istotne rzeczy a nie ma tych właściwych... za to tam jest mniejsza baza oO bez sensu też korzystać z dziesięciu portali filmowych... chociaż na imdb też taki chaos w newsach... dowiem się ile zarabia jaki aktor a o tym że jest nowy trailer filmu przeczytam na fdb xd
Stary FilmWeb był dużo lepszy.
W nowym nic mi się nie podoba, a już szczególnie opcja z imieniem i nazwiskiem użytkowników. Po co to?
naprawde gdzie w tym gównie wg jest ocena filmu?!w starym fw było wszystko fajnie poukładane a teraz tak nasrali wszystkim po trochu