Który Wam bardziej przypadł do gustu.
Ja zostaję przy starym.

tomasz_user

Kwestia przyzwyczajenia, jeżeli tylko zmienią tą kolorystykę na nowym, to można będzie się w miarę bezboleśnie przesiąść na filmweb 3.0. Brakuje mi też zdecydowanie opcji "ulubione".

tomasz_user

Stary nie jest zagmatwany i ma lepsza kolorystykę (!!!!!!!!!)każdy użytkownik powinien mieć wybór kolorystyki, motywów etc. tak by było najlepiej. Podoba mi sie gustomierz, ale ta facebook'owa forma tablicy z wiadomościami i działaniami znajomych. Po co to hmmm? Dobrze ze można to usunąć. Tyle na ten czas przetestowałam nowy, więcej mi się nie chce w tej chwili :)

tomasz_user

zajrzałam przed sekundę - profil użytkownika nadal wygląda jak kupa :/
od tych gwizdek rzygać się chce.. blog poszedł w chmury.. portal nastawiony na klikanie.. niedługo zlikwidują możliwość pisania i będą same kciuki w górę w dół, coby ludki się nie namęczyły..
masakra

diana6echo

Porównajmy. Aby wejść na forum w starym FW wystarczyło 1 kliknięcie, zaś w nowym 3 kliknięcia + 9 na każdy dział jeżeli chcemy wiedzieć co nowego się dzieje. Obłęd.

Kajzer

Wejście na forum z każdej strony/podstrony nowego serwisu to 1 kliknięcie. Pod logiem Filmwebu jest link do repertuaru kinowego i forum.

Araadan

to ja poproszę o tutorial, bo jak słowo daję, wchodzę na beta stronę forum i widzę działy, a tematy dopiero jak wejdę konkretny dział ..

diana6echo

A działy to nie forum? Ale nawet idąc Twoim tokiem rozumowania(który właśnie zmieniłeś:>), nadal nie będą to 3 kliknięcia. Bo będąc na FW wystarczy wejść w link "Forum"(tuż pod logo, lewy górny róg), a następnie w konkretny dział.
Także:
1 kliknięcie, aby dostać się do forum
2 aby dostać się do konkretnego działu
aby posprawdzać czy jest coś nowego wg Twoich założeń 1klik +9kliów na każdy z działów

Swoją drogą jakaś zbiorcza tabelka z ostatnimi postami, ale w skali całego forum mogłaby się jakiemuś maniakowi filmowemu przydać.

Mnie bardziej gryzie, że jak się udzielałem w topicu nt. premiery w cinemacity na stronie iron mana 2 to musiałem nonstop wchodzić przez wyszukiwarkę bo nigdzie na kokpicie nie miałem "swojej ostatniej aktywności"(?)/obserwowanych filmow

Araadan

Nowy filmweb strasznie zagmatwany i nieintuicyjny. Może starsza wersja czesciej sie zawiesza albo nie wczytuje ( spokojnie to tylko awaria ) ale przynajmniej jest wszystko przejrzyste

Araadan

widzisz a w starym masz podgląd na całe forum od razu po jego wejściu. 5 'gorących' wątków jest wyświetlanych i nie wchodzisz w ciemno w dany dział

tomasz_user

Nowy jest lepszy, tylko żeby dodali więcej opcji do kokpitu i będzie git bo brakuje tam troszkę.

tomasz_user

Zdecydowanie stary. Wszystko przejrzyste, poukładane, na miejscu, łatwe do znalezienia. W porównaniu z nowym ofkors :)

Winston_Wolf

Zostaje też przy starym FW. W nowym podoba mi się jedynie opcja Gustomierza :P Fajna zabawka, a co do tej nieszczęsnej kolorystyki to racja powinien być wybór jakiś, dla mnie tam jest za jasno :P Wole te stonowane barwy starego FW.

tomasz_user

Zdecydowanie stary FW.

użytkownik usunięty
tomasz_user

Może dajcie już spokój, wiecie, ze tym ludziom od nowego filmwebu beta jest przykro jak tak mówicie źle o ich pracy?

Mi będzie przykro, jak zniknie stary FW :(

Klarens

A ja (uwaga, to będzie szok) jestem za nowym filmwebem. I powiadam wam: nim
go ocenicie, posiedźcie tam trochę dłużej :P Za pierwszym razem uważałem
tak samo, ale po czasie...

Dlatego to się nazywa beta. Użytkownicy testują nowy wygląd, piszą sugestie, mówią co im się podoba a co nie, taka rola bety. A co do nowego filmwebu to razi mnie szczególnie kolorystyka. Zbyt jasne jak dla mnie, wolę ciemniejsze motywy w stylu starej wersji filmwebu. Jak spędzę więcej czasu z nową wersją to wtedy zacznę dokładniej oceniać narazie muszę się przyzwyczaić do wszystkiego. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
tomasz_user

Funkcjonalność nowego Filmweba jak najbardziej, ale kolorystyka to powinna zostać ze stare, będzie się ciężko przyzwyczaić.

Stara wersja i tylko stara.Nie lubię takich zmianek.

tomasz_user

Zmiany mogą być, tylko niech kolorystyka będzie taka, jak dawniej. Ten biały razi w oczy niemiłosiernie.

tomasz_user

Chyba mam zbyt wolny internet. ;/

Morgan_Mortimer_Graff

Nowa wersja zawiesza mi obie przeglądarki (IE i Firefox). Tyle ode mnie.

tomasz_user

Własnie godzinę spędziłem na nowym i wróciłem do starego z poczuciem ulgi .. Kolorystycznie nowy Filmweb jest max do bani ;/ Za bardzo portal poszedł tez w kierunku newsowo-spolecznościowym, natomiast baza filmów zostaje w cieniu;/

Najgorsza zmiana? FORUM !! Po prostu w nowym wydaniu nie mam ochoty go czytać ani tym bardziej pisać .. Głownym powodem dlaczego korzystam z Filmwebu a nie z IMDB jest własnie charakter forum .. Stary Filmweb ma coś w sobie fantastycznego, że az CHCE SIĘ tu siedzieć i pisać coraz to nowe posty, natomiast nowa formuła "ssie" ;/ Nowe forum wygląda jak to niektórzy by powiedzieli nowocześniej (kojarzy mi się z serwisami społecznościowymi), ale kto powiedział, że takie zmiany wychodzą zawsze na lepsze? .. Niestety w przypadku Filmweb nowe forum (w szczegolnosci to w bazie filmów) jest odstraszające. Ten portal dużo dla mnie w ten sposób straci.. Niestety ;/ Mam nadzieję, że bedzie możliwość wyboru czy chce się przejsc do nowej formuly czy pozostac przy starej. Pozdrawiam

tomasz_user

A mnie się nowy FW podoba. tylko zmieńcie ten biały kolor, bo aż gały wychodzą na wierzch... ;S xD

Sylvio_O

A i na Google Chrome działa bardzo szybko. ^^

Pozdro. :)

użytkownik usunięty
tomasz_user

Mi się bardziej nowy podoba. Tylko można by zmienić tło na czerwone.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kones3r

w starym fw przy filmach ktore chce obejrzec pojawiala sie informacja kiedy dany film bedzie lecial w tv. Czy jest cos takiego w nowym bo znalezc nie moge?

użytkownik usunięty
modzio6666

pozostane przy starym gdzie jest opcja ulbione i gdzie jest pokazane w filmach które chcę obejżeć data ich emitowania w telewizji więć po co jest opcja filmów które chce obejżeć jeśli nie widzę kiedy będą emitowane .

Zdecydowanie nowy kolorystycznie mi się bardziej podoba, jest schludnie i przejrzysto, a wszystkie ważne informacje o filmie są lepiej ułożone i czytelniejsze ... ja zostaje przy nowym!!!

scarfi

Strona główna (kokpit) w nowym filmwebie mi się nie podoba ;] Zagmatwany i zamiast newsów są jakieś zbędne informacje o znajomych itp.
Na plus to, że wiadomo kto komu odpiwiada na forum i troche lepszy profil użytkownika

Info kiedy film ktory bardzo chce obejrzeć bedzie w TV był dla mnie rewelacyjny, teraz lipa jestem za starym!

użytkownik usunięty
tomasz_user

stary, zdecydowanie, mimo iż nowy ma ładniejsze kolory to mnie pieron bierze jak wchodzę na filmografię jakiegoś aktora a tam to takie rozlazłe i nieczytelne:/ to co oglądałam w ramce, i co z tego? Nic z tego nie wiem;d A ulubione gdzieś z boku i trzeba szukać gwiazdeczki żeby coś do ulubionych dodsać.
Mam nadzieję, że starego nie skasują

ja także wybieram stary. ten nowy przypomina mi portale których nie lubię....

tomasz_user

Dla mnie lepszy jest nowy filmweb. Chociaż pierwsze co sobie pomyślałam to OMG co oni zrobili, ale teraz już się przyzwyczaiłam i bardzo mi się podoba.

tomasz_user

Nowy filmweb może być, ale tylko wtedy gdy będą poprzednie kolory.

tomasz_user

Osobiście wybieram starą wersję, oczywiście pełen szacunek za pracę włożoną w nowy wygląd który zapewnie zastąpi dotychczasową wersję, ale jednak ta starsza lepiej chodzi(wczytuje się) Nie są potrzebne jakieś fajerwerki, bo wszystko jest czytelne, łatwo dostępne i dobrze rozmieszczone.

Szkoda, że nie będzie dostępnej starej wersji stronki bo moim zdaniem jest ona najlepsza i pod względem kolorystycznym (nie razi w oczy) i pod względem funkcjonalnym (czyli stare dobre "zwykłe" linki/odnośniki)
Gdy wchodzi się na profil w nowej wersji, to ma się wrażenie takiego natłoku informacji, nie to co rozwijane belki w w starej które doskonale spełniają swoje zadanie, chociaż ta "automatyczność" po najechaniu na nie kursorem mogłaby zostać zastąpiona poprzez kliknięcie.
Kokpit w nowej chyba nie za dobrze działa, a dokładniej rozmieszczanie, bo po ponownym odwiedzeniu wszystko wraca do normalnego rozmieszczenia i trzeba na nowo wszystko ustawiać.
Zresztą czytelność też pozostawia wiele do życzenia w porównaniu do strony głównej starej stronki, na której znajduje się więcej informacji i czytelnie przedstawionych.

W nowej wersji dobrze wygląda górna "główna" belka i zakładki pod nią, a także dolna belka "główna".
Niestety wypełnienie "środka" pozostawia wiele do życzenia, bo jest poprostu >napaćkane< czyli za dużo chaosu i brak czytelności.
A kokpit wg mnie jest niepotrzebny i mógłby zostać zamieniony na stronę główną podobną do tej z starej wersji (ew. tą filmweb24), personalizacja wydaje się raczej zbędna, chyba, że będzie bardziej dopracowana pod względem rozmieszczania i wybierania np. działów jak forum, premiery DVD/blu-ray, nowości itp.

Teoretycznie gdyby rozciągnąć/poszerzyć starszą wersję i przenieść na nową zostawiając kolorystykę poszczególnych opcji/informacji (typu info o filmie - całą lewą kolumnę nawigacyją) to myślę, że by było to łagodniejsza zmiana, niż ta która aktualnie następuje. Bo czytelność i przejrzystość tylko by na tym zyskała, takie kolorystyczne oddzielenie informacji czy to recenzja filmu, czy wspomniana lewa kolumna nawigacyjna w "menu" filmu z pewnością była by korzystniejsza. Aktualna biała wprowadza rodzaj przytłoczenia i zlewania się wszystkiego.
Tak samo nagłówki np. w dziale społeczność, czy Filmweb TV, czyli m.in. zwiastuny, nasze produkcje, program TV, konkursy, blogi, gorące dyskusje itd.
Mogłyby mieć czarne belki/tło, dające rozgraniczenie między sobą, a co za tym idzie mogą poprawić czytelność strony.

Filmweb chce być nowocześniejszy, ale dobrze by było nie rezygnować z "barw narodowych" Filmweb'u bo wydaje mi się, że własnie tym się on wyróżnia jeśli chodzi o kolorystykę.
No i najważniejsze, by w nowej wersji strony była przejrzystość i czytelność, aby nic się nie zlewało w jedną całość.

Pozdrawiam.

xsas

jestem za starą

1) mam zrobionego bloga pod stary : na nowym wygląda tragicznie!!!
2) zamula
3) na nowym za dużo razy trzeba się naklikać
4) ta biel razi w oczy!
5) na starym jest wszystko w jednym miejscu, na nowym cieżej się połapać
6) jedyny pozytyw nowego to kokpit - widze co ostatnio ocenili moi znajomi. Akurat to mi się podoba :)

tomasz_user

Moim zdaniem stary jest zdecydowanie lepszy !
Przejrzysty, uporządkowany, kolorystyka świetna.. na nowym FW kolorystyka jest fatalna. :

użytkownik usunięty
xero_z_kota

Stary, w nowym jest bardzo ciężko się zorientować .

użytkownik usunięty
tomasz_user

Wolę stary - jest bardziej czytelny, a na nowym to wszystko takie jakieś
rozwalone, mało "intuicyjne". No.

tomasz_user

Bez porównania! Stary oczywiście. Nowy design to straszne bagno i wodorosty...

tomasz_user

ja chyba przestanę na filmweb wchodzić. chce stary wygląd i starą kolorystykę!

tomasz_user

Jestem za starym, jak będę chciał białego to wejdę sobie na IMDB

tomasz_user

STARY! Co z tego, że nowy ma masę gadżetów i nowy design skoro jest totalnie nieczytelny i niefunkcjonalny? Po godzinne próbie dodawania czegokolwiek poddaję się! Trzeba było zostawić stary przynajmniej do czasu, kiedy nowy będzie działa jak należy. O kolorystyce nie wspomnę... Ten portal od wielu lat był moim jedynym polskim źródłem wiedzy filmowej. BYŁ. Teraz nie wiem czym jest.

czarrna

zdecydowanie STARY filmweb albo chociaż możliwość wyboru jak jest np na yahoo.
Jak dla mnie za dużo tego wszystkiego w jednym miejscu, naćkane wszystko na siebie, wolniej strony się otwierają przez te "bajery" typu ikonki, flashe itp, no a o kolorystyce nie wspomnę, gryzą się te odcienie szarości i bieli z czerwonymi i czarnymi ikonkami.
Szkoda, bo tylko na FILMWEB wchodzę (wchodziłem?) jak chcę zobaczyć jakieś info o filmie...

tomasz_user

Wolałem stary, po części dlatego, że się do niego przyzwyczaiłem, ale był również czytelniejszy, no i skrypty były dopracowane i nie rzucało mi co chwila błędem.

anitka91_16

nie da się.. to gejowkie coś zostaje na zawsze bo administracja chce zarabiać na reklamach i przyciągnąć do portalu bezmózgich klikaczy..

ładujący się flash to jakaś pomyłka :|
a edytowanie to już w ogóle masakra.. że niby łatwiej? cholera! w życiu się tyle nie na klikałam aby zmienić dwie linijki w blogu!! zapewne ma do odstręczać ludzi od pisania :|