Jeśli to nie żart i na prawdę stary kokpit zostanie usunięty to zostane na 3 dni przetestować coś co i tak wiem, że będzie klapą bo widać to już teraz a potem klasyczna kasacja. Tak tak, jestem tylko jednym użytkownikiem, ale czy na pewno?:) Zażaleń już jest pół forum a nie wszyscy je napisali. Gwarantuje wam, że odczujecie i to ostro spadek wejść a wiadomo o co tu chodzi, panowie...kasa, kasa, kasa. Tylko że podchodzicie do tego jak rząd do podnoszenia biletów MPK, podnieśli 6 razy a zysk spadł o 700 tysięcy:) Dlaczego? Bo ludzie po podwyżkach olali autobusy i zaczęli chodzić na piechotę albo jeździć rowerem i wy z taką polityką skończycie tak samo. Nie jesteście niezastąpieni i wielu będzie chciało/chce was zastąpić. Ale kto wie, może wiecie co robicie, póki co to jest jeden wielki szajs. Serio, główna strona która mi się otwiera, to co właśnie obejrzał mój znajomy i opcje dodania fejsa i innych srejsów zamiast newsów? Powodzenia:)
>Dlaczego? Bo ludzie po podwyżkach olali autobusy i zaczęli chodzić na piechotę albo jeździć rowerem i wy z taką polityką skończycie tak samo.
Zamiast oceniać filmy zaczną chodzić na piechotę?
Proszę, powiedz, że to ironia to raz. A dwa jeśli nie...to była analogia, rozumiana w kontekście filmwebu jako: zmienicie kokpit na taki w którym trzeba dużo klikać żeby nabijało wam reklamy, to ludzie znajdą inną stronę bardziej przystępną użytkownikowi i podobną do tego co było.
Turtlesik ma rację niestety zmiany które wporwadzono są .... tragiczne, zwłaszcza ta strona na która się wchodzi. Przedewszystkim ja np jestem takim raczej tradycyjnym użytkownikiem serwisu mam dodanych 2 znajomych i to właściwie przez przypadek i totalnie nie interesuje mnie co oni aktualnie ocenili bo po sobie wiem że czasem oceniam hurtowo po wejściu na profil jakiegoś aktora filmy które kiedyś w przeszłości oglądałem.
I tu zgadzam się z Turtlesikiem że wymuszanie na użytkowniku dodatkowych akcji w stylu kliknij żeby znaleźć, odstrasza od korzystania z serwisu, zwłaszcza że ja nie traktuję tego serwisu jako portalu społecznościowego tylko bazę wiedzy o filmach. A na zakończenie taki news ja średnio co 3 otwarcia strony muszę odświeżać stronę bo na ekranie mam newsy (co jak dla mnie oznacza niedopracowanie systemu) w stylu:
"
Mój Filmweb
Twoja strona startowa:
Mój Filmweb | (function(){try{var c="vote.film.new-1321874-609757";var e=[{ eId:609757, uId:1321874, r:6 ,d:{ y:2014 ,m:11 ,d:29 } , a: 0 }][0];e.dateTime="2014-11-29 02:46:47 +0100";if(typeof e=="undefined"||typeof FilmwebSettings.user.connections[e.uId]=="undefined"){return false}e.user=FilmwebSettings.user.connections[e.uId];e.ilike=typeof e.lu!="undefined"&&e.lu.indexOf(parseInt(FilmwebSettings.user.id))>=0;if(typeof e.user.photoPath!="undefined"){e.user.photoPath=e.user.photoPath.replace(".0."," .2.")}var b=0,h=0,g=0;e.dateTime="2014-11-29 02:46:47 +0100";var f=Sizzle("#previewFilmId-609757 .typePrefix")[0].innerHTML;e.film={HTML:Sizzle("#previewFilmId-609757")[0].inner HTML,title:Sizzle("#previewFilmId-609757 .filmTitle")[0].innerHTML,link:Sizzle("#previewFilmId-609757 .filmTitle")[0].href,prefix:f};var a=Sizzle("#previewFilmId-609757 .trailerLink");if(a.length>0){e.film.trailer=a[0].href}e.msgKeys={watch:"watched ."+f+"."+(e.user.sex||"nomale"),rate:"was.vote."+(e.user.sex||"nomale"),entityNa me:"was.vote."+f,addsToFav:"and.adds."+f+".to.fav"};if(typeof e.co!="undefined"){e.commentsHTML=Handlebars.getTemplate("bCommentsList")({comme nts:prepareActivityComments(e.co),etype:"filmVoteComment",oid:e.eId})}addToStrea m(Handlebars.getTemplate("dashboardSingleFilmActivity")({entry:e,user:FilmwebSet tings.user,commentLink:"/voteFilmFriendForm",user_poster_repo:FilmwebSettings.li nks.repo.u}))}catch(d){console.error(d)}})();
"
:)
Należy przesłać informację pod tytułem "Rezygnacja z konta" na adres: pomoc@filmweb.pl. Informacja musi być przesłana z adresu mailowego, który jest obecnie przypisany do konta na Filmwebie.
Rezygnacja z konta jest równoznaczna z rozwiązaniem umowy o świadczeniu usług drogą elektroniczną i usunięciem danych osobowych Użytkownika z bazy.
czas szukać alternatywnych stron, nie ma szans na przywrócenie tego co było. Ja też zmykam raczej z portalu.
po sprawdzeniu kilku fdb wydaje się ok (zbliżony do starego fw), ale póki co ma bardzo mało użytkowników, przez co i oceny filmów są mało wiarygodne, a to nimi przede wszystkim się zazwyczaj kieruję
Od nowego roku będzie przypływ nowych użytkowników, jak ruszy taka fala tsunami na różne inne portale. ;)
nie wiem, ja póki co założyłam dzisiaj konto na imdb, czas się w końcu przekonać do globalnego giganta, może tam zagrzeję miejsce na dłużej i się odnajdę w nowej rzeczywistości (co za różnica, tutaj straciłam swoje opcje z tv i repertuarem kinowym)
tylko mam problem z przenoszeniem ocen, bo nie wszystkie tytuły znam po angielsku, a polskie nie zawsze są u nich wprowadzone z tego co widzę... uhhh... trochę mi to zajmie czasu
Pod każdym polskim tytułem na filmwebie masz tytuł oryginalny (taką słabo widoczną czcionką).
Ja też już założyłam konto na IMDB i powili przenoszę oceny. Tutaj trzymało mnie głównie forum, które teraz niestety jest nieczytelne a prym wiodą trolle. Przykre że zamiast zająć się porządkiem na forach i błędami strony oni postanowili spieprzyć wygląd.
nie no, wiem, że jest ;p ale chodzi mi o to, że trwa to dużo czasu :D i wiele za długo :D jakbym tak miała każdy tytuł sprawdzać, to bym chyba oszalała
To napisz że "trwa to dużo czasu" a nie "mam problem z przenoszeniem ocen, bo nie wszystkie tytuły znam po angielsku"
a co napisałam? :)
"tylko mam problem z przenoszeniem ocen, bo nie wszystkie tytuły znam po angielsku, a polskie nie zawsze są u nich wprowadzone z tego co widzę... uhhh... trochę mi to zajmie czasu"
Przeniesienie ocen na imdb zajęło mi trzy dni (po ok. 3 godz. dziennie).
Wszystko zależy od tego ile masz filmów do oceny (ja miałem ok. 4 tys.).
Przy prawie każdym filmie na fdb obok oceny użytkowników widnieje też ocena z imdb, więc to akurat nie tak wielki problem.
jakoś na imdb nie mogę się odnaleźć, albo nie wiem, jak pozmieniać w ustawieniach, aby ułatwić sobie przeglądanie... póki co tkwię dalej tutaj
Ja często czytam recenzje na stronie www.avclub.com. Jest ona co prawda bardziej nastawiona na telewizję niż filmy, ale jest dość ciekawa.
Jestem no name'm bo nie gadałem z Tobą? Mam tu konto od 4 lat i wypowiedziałem się w nie jednym wątku, oceniłem jakies 600 filmów? Ty, aż...30? Więc teraz kto tu jest no name'm?
Tyle w temacie, trollu
U każdego użytkownika widać taką samą liczbę ocenionych filmów i to mnie denerwuje na Filmwebie. Po wejściu na twój profil też widać tylko 30 ocenionych filmów.
A to tego nie wiedziałem, cóż, to jest to co mnie tutaj najmniej interesuje, "funkcje społecznościowe", wchodzenie komuś na profil, jakieś porównywanie. Ocena - Koniec i nic więcej. To mówi samo za siebie + forum oczywiście to tez jest przydatne. Mniejsza, ale zapamiętam na przyszłość:)
Pozdrawiam:)
Napisałem prośbę o usunięcie konta, czekam za potwierdzeniem, nie zostanę tam gdzie wszystko jest sp***.
Mnie osobiście główna strona się nie podoba, bo co mi po tym że widzę jakie seriale będą lecieć w tv jak nie pamiętam czy oglądałam już dany odcinek czy nie. W starym kokpicie na liście pokazywały się najnowsze odcinki, których jeszcze nie widzieliśmy. A poza tym co mnie obchodzi kto co obejrzał. Jakbym chciała się tego dowiedzieć to mogę wejść na profil znajomego i już wiem.
No właśnie a teraz ku twojej uciesze będziesz wiedziała o tym na każdym kroku, poza Tym funkcjonalność spadła kilka poprzeczek w dół, zanim coś osiągniesz, na klikasz, a tak to mogłaś wszystko dopasować pod siebie.
właśnie to mi się podobało w kokpicie, możliwość dopasowania strony !Teraz powinni dać też taką możliwość, a nie narzucać
Aaaa, sorry zrozumiałem, że podoba Ci się nowa wersja, teraz nabiera to więcej sensu xD
Na moje usprawiedliwienie powiem, że trochę grypuję, nie wiem dlaczego odebrałem Twoją wypowiedź inaczej:p
Ono jest do końca roku, obok "zmień układ kokpitu" masz to "Kokpit odchodzi do historii i zostanie wyłączony na początku 2015 roku". Poza Tym, żeby wejść w stary trzeba oczywiście poklikać bo już nie jest jako "główna" tylko gdzieś tam z boku.
@gregry widocznie nie korzystałeś z zbyt wielu funkcji (nie wiem, to tylko mój domysł), dla wielu to kompletny szajs rodem z biedrny. Wzięli go ze straganu między ziemniakami a cebulą.
Mi bardzo się podobała funkcja "nie przegap w tv" - ale skoro już jej nie będzie to to moja obecność tutaj zostanie ograniczona do minimum. Zastanawiam się "po co się zmienia coś z czego większość była zadowolona?"
Szanowni Państwo, zróbcie inny protest. Zainstalujcie sobie nakładki blokujące reklamy. Jak zabraknie kasy, to pójdą po rozum do głowy. Pozdrawiam Szanownych Państwa przeserdecznie.
Chyba, każdy z nas je ma i to też pewnie było przyczyną zmiany np. żeby przejrzeć galerie trzeba wyłączyć adblocka. I nie jestem hipokrytą, że go mam, na tej stronie jest niezwykle skuteczny, dlaczego?
jeb***ane klikalne tło i tyle w temacie. Można oszaleć wchodząc w ten ich wspaniały chłam za każdym razem gdy chcę "odkliknąć" stronę lub całkowicie przypadkowo. Tylko że oni zabierają się do tego od dupy strony, ale my tak na prawdę dosłownie nic nie musimy robić. Gdy zabraknie ludzi, którzy już teraz kasują konta to kto im będzie robił wejścia na reklamach? No właśnie.
Ja mam włączonego i jak na tą chwilę każda galeria działa, ale rzeczywiście bywało z tym różnie i w niektórych wersjach layoutu aplikowanego tu od 2010 co kilka miesięcy zdarzały się takie kwiatki, że galeria z adblockiem była niedostępna.
Ja już się powoli na imdb przenoszę. Ten nowy filmweb to jakaś tragedia. Tam przynajmniej jest jakaś stabilność, a nie co pół roku co innego
Jeśli chodzi o kokpit to aż tak bym nie tragizował bo każdą opcje jaką miałeś w kokpicie masz również teraz tylko w osobnych zakładkach. Może i trzeba trochę więcej poklikać fakt ale koniec świata to nie jest, newsy są, rekomendacje i gustopodobnii również, tak jak i programy seriale i itp które obecnie lecą. Bardziej irytuje mnie zmiana szaty graficznej np jeśli chodzi o forum, czy profil filmu, wszystko się zlewa i strona nie jest przejrzysta. Twórcy najlepiej by uczynili jakby przed każdą planowaną zmianą na stronie zrobili po prostu ankietę na której każdy użytkownik może wyrazić opinie. Bo strona jest dla Nas i o wiele ułatwili by sobie życie gdyby się liczyli ze zdaniem swoich "klientów". Cóż pozostaje mieć jedynie nadzieję że faktycznie może pójdą po rozum do głowy i nie usuną tego kokpitu na którym tak dużo osób zależy i następnym razem bardziej wezmą sobie do serca zdanie użytkowników.