Chciałbym zapytać czy istnieje mozliwość ukrywania źródeł w kontrybucjach przed zwykłymi użytkownikami? Kolejny raz zdażyło się, że ktoś podmienił sobie dodane przeze mnie plakaty małpując dosłownie wszystko, a że jego kontrybucja z czym innym była wczesniej to ten matriał zostanie zaakceptowany. Mnie tam te punkty mało obchodzą ale jeśli już poświęcam dzienny limit na jakiś plakat to fajnie by było żeby jednak został dodany jeśli spełnia kryteria, a tak w zamian dostane odrzut z powodu dubla..no chyba że bede co dzień sprawdzał czy nikt plakatów mi nie podprowadził co jest głupotą totalną..... Pozdrawiam

castaway08

*zdarzyło oczywiście ;)

castaway08

Chyba nie ma takiej opcji. Wiesz, nie widać tylko Twojego nicku, ale źródła się nie ukryje. Swoją drogą strasznie bezczelne zachowanie użytkownik(a/ów) ;/

użytkownik usunięty
grzysiek

Dla wera jego nick widać, wer może sprawdzić Ci jaki kontry masz przygotowane do wysłania.

castaway08

Podpisuję się pod tym problemem.

grzysiek

no właśnie to trochę przegięcie... Niewidoczny jest tylko właściciel kontrybucji co jest najmniej istotną kwestią całego dodawanego materiału.. Przy okazji pozdrawiam kolesi co podwędzili mi 7 plakatów :)

castaway08

Mi 4 <high_five> ;)

grzysiek

mnie 4 :/

Luise

a teraz jakiś gamoń skopiował sobie moje plakaty i wrzucił do swojej kontry mimo, że sie troche namęczyłem żeby znaki wodne z nich pokasować... http://www.filmweb.pl/film/Pacific+Rim-2013-618823/contribute/posters/2956653/0 to sie powoli robi żenujące...

castaway08

Witam, znów przyszedłem się poskarżyć hehe :) Jakiś czas temu dodawałem plakaty do Kac Vegas 3 i stan kolejki wyglądał tak: http://imageshack.us/photo/my-images/854/fw2x.jpg/ Dodałem ten plakat który widać i zacząłem uzupełniać kontry niemieckimi. Tylko że teraz właściciel 5 plakatu ze screena zrobił sobie podmiankę wklejając wszystko ze mojej kontry do siebie :) Ale niech sie wypcha... frajernia i tyle :)

castaway08

Jest możliwość ukrywanie źródeł czy jednak nie?

Sytuacja z dziś chociażby, których jest więcej... http://www.filmweb.pl/film/Minionki+rozrabiaj%C4%85-2013-587324/contribute/poste rs/3122111/0 właściciel tej kontry dodał 2 plakaty. Wczoraj ja dodałem jeden to zainteresowany postanowił skasowac jeden ze swoich, dodać ten mój, a dziś wrzucił ten wcześniej skasowany (pomijam, że jego plakaty nadają sie do odrzutu...). Ręce opadają..zróbcie coś z tym to nie pierwszy raz... screena oczywiście zrobiłem :)

castaway08

Trzeba podkreślić fakt, że ukrywanie źródeł nic nie da. Podkradacze i tak znajdą swoje sposoby, by potwierdzić skopiowany wcześniej plakat. Jednak sytuacje, które przedstawiasz, nie są już podkradaniem, ale czystym chamstwem i cwaniactwem.

Redakcja FilmWebu cały czas rozważa jak - raz na zawsze - rozwiązać problem wiecznego podkradania. Być może w najbliższym czasie ruszy coś naprzód w tej kwestii. Moim zdaniem najlepszym pomysłem jest wysyłanie ostrzeżeń takim osobom, a w naprawdę ekstremalnych, niereformowalnych przypadkach - banowanie konta.

Lipstick_92

w tym przypadku źródło jest akurat dosyć znane. Często niestety jest tak, że przy azjatyckich stronach nagle "niespodziewanie" wyskakuje taki sam plakat z tego samego źródła. Robić screeny co dzień do każdej z 3 kontr niestety mi sie nie chce, bo i nie na tym dodawanie materiałów przecież polega..

użytkownik usunięty
Lipstick_92

Wy jako weryfikatorzy widzicie czyjeś kontry i mozecie nimi handlować, co się zresztą dzieje. Nie raz miałem z tym problem.

użytkownik usunięty
castaway08

Miałem tak często a jak się zacząłem dopytywać i znalazłem winnych to dostałem bana.

castaway08

Witam. Wiem, że ten temat był już wałkowany wiele razy (podklejam się więc pod ten wątek, żeby już nie robić spamu;)), ale dzisiaj znowu zbulwersowała mnie ta sprawa.
Dodałam wczoraj plakat do 'Crimson Peak', jak tylko świeżutko wyszedł. Dzisiaj rano patrzę: kontrybucja z 15 maja, śliczne plakaty z tej serii już czekają w kolejce przed moją (oczywiście dnia poprzedniego było kilka kontrybucji-widmo z jednym i tym samym plakatem). Szkoda, że przez kilkoro zgredów, łapaczy punktów na potęgę, część ludzi zwyczajnie przestaje dodawać plakaty, bo ich praca idzie na marne.
Szkoda, że nie ma na razie sposobu karania takich podkradaczy (może blokada na dodawanie danego rodzaju kontrybucji, o ile byłoby to technicznie możliwe? Albo jakaś weryfikatorska czarna lista dodających? Jeśli nie, to zostaje chyba tylko ban). Szczególnie, że teraz, kiedy weryfikatorów jest mało, ciężej zdusić to w zarodku, bo kolejki są długie, a nikomu nie chce się hasać po filmach, żeby sprawdzać czy są wstawione sztucznie plakaty.
To tyle, podzieliłam się moimi żalami i przemyśleniami. Pozdrawiam. :)

Andaira

hym, a zawsze mnie intrygowało zjawisko kilku-kilkunastu jednakowych plakatów pod co popularniejszymi filmami, serialami, i dlaczego ktoś dodaje je tak bezmyślnie, bez sprawdzenia czy nie czekają już w kolejce. Teraz wszystko staje się jasne. To nie bezmyślność, a przebiegłość - człoweim uczy się całe życie xD

Andaira

Ach, to o to chodzi. A ja myślałam, że się nie znam na dodawaniu plakatów, bo widzę często te same :D. Ale masz rację, co do "Crimson Peak". Bardzo czekam na ten film i chciałam coś dodać - tytuł, datę. Poszłam tam pod koniec maja i sprawdzałam co czeka w kolejce. Z ciekawości zobaczyłam plakaty. Wszędzie był ten sam z Edith. Tylko jeden miał tytuł w innym języku. Zdziwiłam się, ale nie wnikałam, jak napisałam wcześniej stwierdziłam, że się nie znam :P. Teraz jak napisałaś ten post, znowu tam poszłam. Na bank nie było tych plakatów z postaciami a teraz widzę, że z 15 maja jest z Tomem i Jessicą. Co jak co, ale Toma bym zapamiętała :D. Dlatego ja nie dodaję nic do popularnych filmów. Koniec końców nawet daty czy tytułu mi się nie udało dodać do "Crimson Peak". Te filmy są za bardzo oblegane a jeszcze takie nieuczciwe praktyki się stosuje. Szkoda nerw, ale przede wszystkim czasu.