Czy ktoś mi może wyjaśnić, jaka zasada w nim obowiązuje? Ten dziwny mechanizm jest dla mnie nie do rozgryzienia jak na razie.
Myślałam, że może odcinki do nadrobienia ustawiają się w zależności od tego, gdzie ostatnio ocenialiśmy odcinek. Na przykład zaznaczyłam, że oglądnęłam jeden odcinek "Shiki" i chociaż ma zaledwie "na pewno obejrzę" od razu wskoczył mi na górę w "masz do obejrzenia". Ale ta teoria by się nie zgadzała, ponieważ są seriale, które lecą teraz co tydzień, a w tym zestawieniu odcinków w ogóle nie widnieją (mimo że mają zaznaczone "umrę jak nie zobaczę"). Bardzo irytujące to swoją drogą.
Kiedyś, za starych dobrych czasów (czyt. z kokpitem) wszystkie odcinki do nadrobienia układały się od "umrę jak nie obejrzę" do niższych stopni. W ten sposób wystarczyło zaznaczyć obecnie oglądane seriale najwyższym stopniem zainteresowania i wszystko wyskakiwało od razu ładnie najwyżej, co było bardzo przydatne. Teraz zdecydowanie tak to nie działa.
Pytanie brzmi- więc na jakiej zasadzie to działa teraz? Ktoś zauważył jakąś prawidłowość?