Dodałam juz troche plakatów i za każdym razem, kiedy weryfikatorem jest Xzar moje plaka ty są nieakceptowane z wyjacnieniem np. zwęzone o 19 pikseli
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=107118&contrib.id=564896 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
Jak moze byc, ze inni weryfikatorzy akceptuja plakaty dobrej jakości, a Xzar za kazdym razem odrzuca. Przecież te wyjasnienia co do niezaakceptowania są śmieszna. Skad on wie, ze są zwęzone o 12 , 15, czy 17 pikseli? Szukanie materiałów zajmuje wiele czasu. Robie to z przyjemnościa ale po 10 nie zaakceptowanych z rzedu plakatow to juz staje sie coraz mniej zabawne.
Pozdrawiam
W pełni się z Tobą żmijko zgadzam. U mnie jest to samo. Kiedy tylko widnieje u mnie w zweryfikowanych "niezaakceptowane", to pod osobą ewaluacyjną widnieje Xzar. Cos w tym musi być. Bardzo chętnie dowiem się na ten temat zdania innych weryfikatorów, którzy nie odrzucają materiałów z wytłumaczeniem : zwężony o x pikseli. Jestem także bardzo ciekaw czy jego plakaty które dodaje są takie nieskazitelne i co do piksela wymiarowe? Pozdrawiam wszystkich weryfikatorów którzy doceniają ludzką pracę.
Każdy weryfikator prowadzi temat na blogu poświęceonu właśnie weryfikacji. Są one własnie dla osób, które mają wątpliwości, żale do odrzuconych materiałów.
Pytałam na blogu i odpowiedź jest taka sama (zwęzony o x pikseli). Bardzo mi zależy na opinii innych weryfikatorów.
Xzar ma rację, zamiat dociąć plakat na siłę dostosowujesz go do 150x200 pikseli. Polityka na portalu jest taka, że należy go dociąć. Zmniejszasz więc plakat do szerokości 150 pikseli, a co wystaje ponad 200 obcinasz.
Witam.
A co tu jest do wyjaśniania? Racja jest po stronie Xzara. Plakat NIE MOŻE być zdeformowany, tzn. ściśnięty, rozciągnięty. W powyższym przypadku oryginał plakatu ma 1369x2000 pikseli, więc nigdy nie będzie miał 150x200. Żeby ten plakat zrobić do rozmiarów wymaganych. Trzeba byłoby ściąć go do rozmiaru 1369x1825 pikseli (lub inne proporcje, jak byśmy chcieli pozbyć się białych ramek) I dopiero wtedy to jest to samo, co 150x200. Plakaty się przycina i to wszystko. Nauczcie się przycinać plakaty, a wtedy Xzar nie będzie Wam odrzucał. :-) I żadne żale tutaj nie pomogą.
Pozdrawiam.
Żałosne doczepianie się o wymiary obrazka. Ciekawe kto na to patrzy, bo chyba tylko weryfikatorzy. Ja nigdy nie kliknąłem miniatury, by ją powiększyć...
Skoro ktoś chce mi wmówić, że to co dodałem nie jest plakatem, a mam dowody że jest inaczej to chyba pora zmienić ludzi albo system...
Ja mam inną uwagę.
Z bazy zniknął musical "Jesus Christ Superstar 2000", a próba dodania została odrzucona z informacją, że to nie film, tylko "opera, a oper nie dodajemy" - wersja z 1973 jakoś w bazie jest. Innym argumentem (na jakimś forum) było, że to nie film, tylko nagranie przedstawienia - Musical "Romeo i Julia" jest w bazie, chociaż w opisie ma, że to "Telewizyjny zapis musicalu "Roméo et Juliette - de la Haine à l'Amour" ( Romeo i Julia: miłość i nienawiść) wystawianego w Palais des Congres w Paryżu. Nagranie odbyło się 13 lipca 2001 roku."
Także przydałaby się jakaś konsekwencja.
Fakt, jest też Elisabeth, http://www.filmweb.pl/film/Elisabeth-2005-477200 , a to także nagranie spektaklu. Moim zdaniem, po pierwsze - brak konsekwencji, po drugie: tego typu nagrania w bazie mijają się z celem, sama musical uwielbiam, ale to nie jest w żaden sposób jego filmowa adaptacja. Wtedy można dodawać serki takich nagrań: Tańca Wampirów, Pięknej i Bestii, Kotów, Upiora w operze, Le Roi Soleil itd