Wytłumaczcie mi:
- dlaczego rezygnujecie z kokpitu
- usunęliście możliwość wystawiania ocen ludziom kina
- skasowaliście zakładkę oglądanych seriali w profilach
- kontynuujecie trend zmiany layoutu na mniej intuicyjny
(niewidoczne okienka wypowiedzi, rozrzucone materiały na stronach)

Dlaczego nie słuchacie próśb i sugestii ludzi tu zarejestrowanych?

użytkownik usunięty

a) bo są impregnowanymi na logikę lemingami z iMacami
b) zapłacili komuś 50 tys za ten wyborny dizajn i teraz sie nie wycofają
c) nie mają pojęcia o tym co robią
d) dążą to totalnej anihilacji fw

użytkownik usunięty

Gdyby włodarze portalu byli ludźmi inteligentnymi, to już dawno zauważyliby pewną prawidłowość:
czym tła jaśniejsze, czcionka węższa a materiały na stronach bardziej rozwleczone, tym więcej jest narzekań na wygląd i funkcjonalność forum.

Dlatego, że teraz trzeba będzie więcej klikać, a właściciele zarabiają na klikach.

U mnie nie usunęły się oceny za całokształt co bardzo mnie cieszy. Nie mogę jednak użyć funkcji oceniania konkretnej roli. U mnie nie działa.

użytkownik usunięty

I jeszcze jedno odnośnie oceniania ludzi kina.
Dlaczego nie wprowadziliście podobnego systemu jak w przypadku seriali? Użytkownicy portalu przez te wszystkie lata oceniali ludzi kina za całokształt twórczości i ten system powinien pozostać, podobnie jak wszystkie wystawione dotychczas oceny. Jeśli wprowadzać możliwość wystawiania not i komentowania każdej roli, scenariusza itp, z osobna, to nie kosztem wcześniejszego systemu, który był wygodny i przez te wszystkie lata sprawdzał się znakomicie. Ilu użytkownikom będzie się chciało oceniać i komentować każdą rolę? Co z notami już wystawionymi? Znikną z profili użytkowników? Czy chociaż poddaliście ten temat pod dyskusję i spytaliście na forum o zasadność takich zmian przed ich wprowadzeniem?

Dlaczego nadal nie wprowadzacie zmian w zakładkach z wypowiedziami (sortowanie) i filmami do obejrzenia (filtry)? To by się użytkownikom przydało, a nie podmiana kolorków serduszek i jakieś moduły społecznościowe. Kpicie z nas wszystkich i jest to po prostu smutne.

użytkownik usunięty

Podbijam temat i przy okazji chciałbym o coś zaapelować do redakcji portalu:

NIE KASUJCIE OCEN OSÓB KINA Z PROFILI UŻYTKOWNIKÓW.
Może zmieniliście system oceniania i głosy oddawane dotychczas nie będą wliczane do nowych rankingów, ale dajcie ludziom możliwość zachowania wszystkich głosów. Jeśli je usuniecie, to kto wie czy za kilka miesięcy nie wykasujecie ocen ogólnych dla seriali i nie karzecie ludziom oceniać każdy odcinek oddzielnie. A zamiast dziesięciostopniowej skali nie wprowadzicie 5-6 stopniowej lub - by jeszcze rzecz całą "uatrakcyjnić" - lajki. Zaczynacie zmieniać nie tylko szatę graficzną, co jeszcze było do przełknięcia, ale także PODSTAWOWE i wydawać by się mogło kluczowe dla portalu funkcje.

Jest na to proste wytłumaczenie - bo w tworzenie interfejsu nie została zaangażowana osoba posiadająca jakiekolwiek kompetencje z zakresu user experience. W tym momencie filmweb nie jest serwisem powstałym w wyniku wdrożenia procesu projektowego zorientowanego na użytkownika i jego potrzeby. Brak tutaj atrakcyjności (aktualny wybór kolorystyki - o zgrozo!), zadbania o użyteczność i funkcjonalność, oraz przede wszystkim korzystanie z tego portalu dalekie jest od poczucia przyjemności i zadowolenia.