Nie sądzicie, że przydałaby się możliwość dodawania tagów do filmów, żeby łatwiej można było znaleźć nowe filmy, które mogłyby nas zaciekawić? Np. jeśli ktoś lubi filmy, w których akcja rozgrywa się w szpitalu psychiatrycznym, łatwo mógłby znaleźć takie filmy po tagu "szpital psychiatryczny", zamiast wypytywać o tego typu filmy na forum. Podobnie np. tagi: "zombie", "Texas" (jeśli rzecz dzieje się w Texasie). Bez końca możnaby wymieniać. Nie wiem, może ktoś już na to wpadł, trudno przejrzeć 800 stron forum xP

atwa

Również uważam, że taka opcja byłaby bardzo przydatna. Po gatunkach łatwo znaleźć, ale po tematyce to już niekoniecznie. Na przykład, jeśli chcę znaleźć dobry film o seryjnych zabójcach, to jednak sporo mi to czasu zajmuje i nie mam tego "od ręki". No i w związku z tagami można by do każdego filmu dodać coś w stylu "filmy o podobnej tematyce". To przynajmniej ma jakiś sens (mimo, że na pewno sporo pracy), niż jakieś zmiany wyglądu czy układu strony ;)

abc2343

Racja. Zwłaszcza, że kino tak sie rozwinęło, ze dwa filmy z tego samego gatunku są sobie nierówne. Przez co szukanie po gatunku to jak szukanie igły w stogu siana.
Tagi znacznie ułatwiłyby szukanie.

atwa

W pełni popieram, taka funkcja jest tu bardzo potrzebna.

atwa

Popieram oba dotychczasowe pomysły.

atwa

Sam pomysł fajny, jednak trzeba by to jakoś sensownie zorganizować. Na imdb czy stopklatce niby są tagi, ale... wiele razy się na nich przejechałam. Często wystarczającą podstawą do tego, aby dodać jakąś etykietkę jest fakt, że dany element pojawił się w filmie przez kilka chwil. Przykład pierwszy z brzegu: http://www.imdb.com/title/tt0929425/keywords?ref_=tt_stry_kw Czego tu nie ma? Chyba tylko "kolorowych jarmarków" i "blaszanych zegarków" -.-

magmos

Rzeczywiście, jeśli tagowanie miałoby wyglądać tak, jak na przykładzie, który podałaś, to bez sensu, ale myślę, że dałoby się to zrobić lepiej. Można by wyróżnić tagi, które były najczęściej dodawane (większą czcionką, ciemniejszym kolorem, jakkolwiek). Zakładam, że jeśli sugerować się większością głosów, a nie pojedynczymi tagami, to miałoby wtedy sens...

atwa

Głosujcie tutaj ---> http://filmweb.uservoice.com/forums/199182-general/filters/top

atwa

Odkopuje temat! Czy nie uważacie, że dobrze by było mieć na filmwebie tagi? Łatwo można by było wyszukać interesujące nas filmy i przy okazji można by było to połączyc z rekomendacjami (jakoś). Tak jak MistrzSeller już wspomniał, kino się rozwinęło i film filmowi nie równy choć są z tego samego gatunku. Głosujcie w linku podanym wyżej, może coś się podzieje.