Witam

Przepraszam bardzo ale czy nie lepiej zwiększyć liczbę administratorów, którzy na bieżąco będą weryfikować materiały czy może dalej robić zastój ?

użytkownik usunięty
Kamil14

Ja bym wolał zwiększyć limit niektórych treści, bo dodajesz za darmo to jeszcze masz zablokowane, bo tak.

No nie wiem czy wiesz, ale z dupy te treści nie są blokowane.

użytkownik usunięty
RAC_79

A z czego?

A z tego, że jeżeli zwiększysz przykładowo do 2-3 obsad dziennie, kolejki będą jeszcze większe. Przecież nawet studia filmowe zmniejszyli do 1 z 3 dziennie i to jakieś pół roku temu. Nie wiem jak to obecnie wygląda, bo nie dodaje na obecny czas, ale zamierzam sobie wrócić.

użytkownik usunięty
RAC_79

Pamietam czasy trzech studiów. Kolejki sa tak duze, bo werów jest za mało. Kiedyś kolejek w ogóle nie było.

Gówno prawda, dobiorą kolejnych weryfikatorów- kolejki ruszą na jakiś czas, a później znów stanie to w miejscu. Nie wiem jaki okres masz na myśli 'kiedyś', ale to pewnie też trzeba wziąć pod uwagę wiele czynników jak; mniej osób dodających, coraz większa baza filmowa, bla bla bla...

użytkownik usunięty
RAC_79

Albo boją się spamu w kontrybucjach.

Poza tym podchodziły nowe kontrybucje i będą najprawdopodobniej dochodzić coraz to nowe.

użytkownik usunięty
RAC_79

Mniejsza z tym. Niech robią co chcą.

I tak właściwie masz to w dupie, bo dodajesz głównie gry, które według mnie są tutaj tak potrzebne, jak dziwce majtki. Dlatego specjalnego problemu nie powinieneś odczuć, jak ci co hurtowo dodają obsady i takie tam.

użytkownik usunięty
RAC_79

Nie dodaje gier.

Studia do gier czy inne, mniejsza o to. Związane jest to bardziej z grami niż z filmami.

użytkownik usunięty
RAC_79

Gier nie dodawalem od dwoch miesiecy albo i trzech.

RAC_79

Rozwiązaniem w takim wypadku może być (tymczasowe?) podwyższenie punktów otrzymywanych za weryfikację kontrybucji z najwyższymi zastojami - obsady, nagrody, ciekawostki, recenzje, chociaż wydaje się, że 6/3 punktów za recenzję to i tak dużo...

Ciekawią mnie bardzo długie kolejki w takich kategoriach jak www (osoby i filmy) oraz film/serial - tytuł. Przecież sprawdzenie tego pierwszego to mniej więcej 30 sekund...? Przy drugim rzeczywiście coś tam trzeba skontrolować (przede wszystkim typ produkcji), ale poza tym stwierdzenie na podstawie linku podanego przez dodającego czy produkcja istnieje czy nie też zdaje się nie być specjalnie czasochłonnym zajęciem...

she_devil

No właśnie nie wiem ,dlaczego na podstawowe info.czeka się tak długo ,dłużej niż na obsady i czy wogóle będzie sprawdzone.

użytkownik usunięty

.

Kamil14

Bardziej prawdopodobna jest opcja druga ^_^

Kamil14

Raczej weryfikatorów...chętnych jest wielu, nie każdy się nadaje, a reszta szybko traci zapał z braku profitu i zachowania redakcji.

użytkownik usunięty
Last_Ronin

Zgłoś się Ty!

Ja się nie nadaję...zaawansowana nerwica stwierdzona.

użytkownik usunięty
Last_Ronin

Tylko nerwica? To się nadajesz! :D
Obecnie na to jeszcze czekam. Nowe profile + wybór nowych werów to już chyba ostatnie dwie "rzeczy", na które warto tutaj poczekać. Przy obecnym braku dobrych materiałów na wera jak kogoś wybiorą w ciągu roku to będzie święto lasu.

Moim zdaniem dopóki nie będzie żadnych oficjalnych i dobrze skonstruowanych zasad, nie powinno być żadnych weryfikatorów czy to nowych czy starych. + Weryfikator na etacie, bo chwili obecnej to wolontariat na którym ktoś zarabia i to nie mało.

użytkownik usunięty
Last_Ronin

"Moim zdaniem dopóki nie będzie żadnych oficjalnych i dobrze skonstruowanych zasad, nie powinno być żadnych weryfikatorów czy to nowych czy starych." - to tak trochę brzmi jakby strona miała w ogóle nie istnieć... Nic by nie było w bazie.
A Ty się nie czujesz trochę jak wolontariat?

Dokładnie tak. Przy takiej organizacji i działaniach to może być przyszłość portalu.
Wszyscy jesteśmy frajerami (no może poza niedodającymi userami z addblockiem :P ).

użytkownik usunięty
Last_Ronin

Tylko że też zdajesz sobie pewnie sprawę z tego, że stworzyć takie zasady byłoby bardzo ciężko. Na pewno nie byłoby to coś na zasadzie "Liczba zdobytych punktów", bo to o niczym jeszcze nie świadczy. Można latami zbierać robiąc najprostsze kontry i guzik umieć. Statystyki dodawania też nie są najlepszym miernikiem, bo ja mogę mieć wysokie, ale może zgłaszam bardzo "bezpiecznie". Moje doświadczenie pod tym względem może być niewielkie. Różnorodność źródeł, z których ktoś czerpie informacje? Hmm... może. Ale jak to zbadać?

Statystyki nie odzwierciedlają umiejętności dodawania, bo często mylą się sami weryfikatorzy...są błędy w zapisie kategorii jak np. przy ciekawostkach. No chyba że ktoś ma więcej odrzuconych niż akceptowanych...Ciężko czy nie, zawsze można podyskutować, planować a w chwili obecnej nawet tego nie można z nimi przeprowadzić...Tyle jest rzeczy o które prosili ludzie od wielu lat, a oni dodają sobie jakieś ikonki, kółka itp. Ile już lat prosimy o porządne FAQ...

użytkownik usunięty

Zgłoś się ty.

Kamil14

Podrzucę temat do góry. Zobaczyłam dziś listę kolejek i oniemiałam. 214 dni? 184? 171? To trochę słabe... Może rzeczywiście warto zrobić nabór nowych weryfikatorów.

she_devil

Kolejki jak do kardiologa na NFZ. Skandal.

she_devil

Nie chodzi o brak weryfikatorów tylko problem z redakcją która nie potrafi nikogo słuchać i naprawić podstawowych problemów. W takim wypadku nawet weryfikatorom się odechciewa sprawdzać.

Last_Ronin

A moim zdaniem zap... jak małe mróweczki...
http://www.filmweb.pl/users/ranking/evaluatorMonthly
Po prostu mają też swoje życie...

aconitum666

To nie ma nic wspólnego z ostatnim spadkiem przy weryfikacji, bo co nagle wszyscy zaczęli "żyć"? Zresztą to nie są domysły...tylko fakty.

Last_Ronin

Jako ciekawostkę dodam, że parę lat temu weryfikatorem był gość, który nie dość, że nie znał podstawowych zasad ortografii, to jeszcze nazywał Wikipedię "jakąś dziwną, podejrzaną stroną" :)

Capitano_S

Żebyś Ty wiedział na jakim poziomie są ich komentarze. Czasem to się człowiek zastanawia czy niektórzy z nich to chociaż gimnazjum skończyli. Nie wspominając już o problemach czytania ze zrozumieniem. Wstyd, że tacy ludzie są tu weryfikatorami. Tych na poziomie niestety jest niewielu.

użytkownik usunięty
Kamil14

Dzisiaj przybył nam nowy weryfikator pan Olek Gortych http://www.filmweb.pl/user/pink_panter
Powitajmy go serdecznie i życzmy szybkiego rozładowania kolejek.

fajnie tak od razu zostać weryfikatorem :) życzę cierpliwości i miłego sprawdzania :)

mistrzyniF1

Dzisiaj dodalem jak zwykle aktora i odziwo patrze w oczekujacych ze sa jakies dziwne literki chodzi o Straznika teksasu http://www.filmweb.pl/serial/Stra%C5%BCnik+Teksasu-1993-94336/contribs MOZE MI TO KTOS WYJASMIC

Ruben_fw

hmmmm... dziwne jest to ze jest to w większości kontrybucji obsad tego serialu... wszystkie są Twoje?

mistrzyniF1

Nie nie wszystkie ciekawe czy to zaakceptuja ale w innych serialach jest normalnie.

mistrzyniF1

I u mnie na stronie w oczekujacych materiałach nic nie jest napisane

Ruben_fw

Jeżeli zrobiłeś kontrybucję normalnie i nie jest to głupi żart, to musi być to błąd. Ja bym to zgłosiła do Wizarrda, żeby to poprawił. Wer może widzieć te kontry tak jak my a wtedy do odrzuci.

Ehh ten nepotyzm...

szybsze rozladowanie kolejek? Zależy, do czego będzie mial uprawnienia, jak do dat premier to dziękuję bardzo, przydałby się ktoś do weryfikowania obsad, ile można czekać...

użytkownik usunięty
zandra5

Syn szefa ma uprawnienia na wszystko.

użytkownik usunięty

Pan Artur oczywiście nie miał w to żadnego wkładu...

Kamil14

Czy będzie może ktoś nowy?:)

mafia

Chyba nie. :)

mafia

WITAM
Nie mogę tworzyć żadnych tematów na filmweb, dlaczego?