Mam kilka propozycji co do wspomnianej w temacie zakładki. Jest oczywiście super, jednak podejrzewam, że dla osób, które tak jak ja mają wrzucone tam bardzo, bardzo dużo filmów (przed chwilą sprawdziłem i ukazała mi się zatrważająca liczba 1444 filmów) przeglądanie ich jest bardzo niekomfortowe plus strasznie długo się to wszystko ładuje. Kiedyś podobnie było z ocenionymi filmami, jednak zostało to zmienione na duży plus jeszcze za czasów starego wspaniałego filmwebu. Otóż mam propozycję czy zakładka "chcę obejrzeć" nie mogła by przypominać tej dotyczącej ocenionych filmów? Najpierw pojawiałby się lista 20 ostatnio dodanych dzieł. Potem można by sobie wybrać, czy chce się przejrzeć tylko te z gatunku dajmy na to "horror", lub tylko te zaznaczone pięcioma gwiazdkami. Myślę, że zdecydowanie ułatwiło by to przeglądanie osobom posiadającym właśnie aż tyle pozycji, bo jak mniemam jak ktoś ma nawet z 200-300 tytułów to mu to nie gra roli jak to będzie wyglądało. Plus zawsze marzyło mi się by wprowadzić przypomnienie w związku z filmem z tej zakładki, który by leciał jakoś w telewizji - przypomnienie mógłby się pojawiać na stronie danego użytkownika plus mógłby być wysyłany mejl (bo ktoś może przez jakiś czas nie wchodzić na filmweb/lub logować się, a podejrzewam, że większość osób regularnie sprawdza skrzynkę pocztową) o treści powiedzmy: "zaznaczyłeś, że musisz obejrzeć film <Taki a taki>. Jego emisja odbędzie się jutro/dziś o tej i o tej godzinie na kanale jakimśtam". Oczywiście rozumiem, że takie kanały jak HBO czy Ale Kino często robią powtórki więc skrzynka byłaby zasypana wiadomościami, no ale zawsze można by to zmienić w ustawieniach.
Byłbym ogromnie wdzięczny gdyby te kwestie choćby zostały wzięte pod uwagę. Z góry dziękuję za samo przeczytanie tego zdecydowanie przydługiego tekstu. To już koniec.
To ja dołącze się do propozycji. Marzy mi się żeby filmy w tej zakladce układały się według daty dodania, jak to drzewiej bywalo, a nie tak jak jest teraz, czyli według daty premiery, bo tak to chyba wygląda.
Dobry pomysł. Można by też umożliwić zmianę ilości oczek przy "Jak bardzo chcę obejrzeć", w samym spisie filmów, bez konieczności wchodzenia na profil filmu.
popieram w całości. filmy które chcesz obejrzeć są wyróżniane w sekcji 'nie przegap w tv' w kokpicie, ale opcja wysyłania maila byłby wspaniałym dodatkiem.
Nic się nie zmieniło, więc podbijam temat. Przy mojej obecnej liczbie 1538 filmów w tej zakładce, wszystko ładuje się strasznie wolno i po drodze zawiesza kilka razy. Utrudnia takie coś szukanie jakiegoś konkretnego tytułu tudzież pozycji z jakiegoś tylko gatunku. Nie znam się na informatyce aż tak, ale to chyba nie problem zrobić coś takiego jak z zakładką "obejrzane filmy"?
I tak pewnie nikt z ludzi mogących coś zrobić nie odpisze, ale co mi tam.
VisitorQ kiedy Ty je zdążysz zobaczyć? A co do tematu, pomysł dobry też mam jeden, ale ciężko jest coś zmienić na lepsze. Np już z 4 lata czekam na powrót dodawania zdjęć do osób i dalej nic nie słychać żeby kiedyś powróciła ta opcja.
Młody jestem to chyba jakoś dam radę - ostatnio ostro się za oglądanie wziąłem także może się jakoś wyrobię. Choć część z nich to produkcje które jeszcze nie miały premiery lub nie są jeszcze nawet kręcone.
Z dodawaniem kontr dałem sobie już spokój - ewentualnie co jakiś czas wrzucę jakąś poprawkę, ale bardzo rzadko.
Wejdź na swój profil i kliknij zakładkę FILMY. Zakładka "chcę obejrzeć" znajduje się nad tabelką po lewej stronie.
oooo jak najbardziej podbijam temat, szukanie filmu, który chce obejrzeć urasta do rangi problemu z jakim przychodzi mi sie zmagać. zdecydowanie możliwość wyszukiwania ich na tej samej zasadzie co obejrzane byłoby świetnym rozwiązaniem.
Również podbijam temat. Co tu pisać, wszystko co najważniejsze zostało już napisane. Taka zmiana byłaby bardziej przydatna, niż na przykład nowy wygląd...
Dołączam się, a jak! Sam mam jakieś 250 jak nie więcej pozycji do obejrzenia i nie wprowadza to dłuższego czasu ładowania, ale przy 1k pozycji już trzeba mieć cierpliwość. Jak najbardziej bym chciał aby początkowo były pozycje sortowane wg daty dodania, ba, nawet taka rubryczka mogła być z datą dodania do listy 'to watch'. Nic tylko czekać cierpliwie na te usprawnienia ;)