Zmiany (propozycje)

użytkownik usunięty

Skoro Filmweb jest tak przychylny na nowe zmiany (ocenianie odcinków, znajomi) i kiedyś zaakceptowali nawet moją sugestie (filmy, które chcesz zobaczyć) postanowiłem wrzucić kilka kolejnych propozycji.

Pierwsza z nich dotyczy forum. Likwidacja opcji: za krótki i możliwość edycji postów, przynajmniej jakiś czas po stworzeniu posta.

Druga to "segregacja" osób. Żeby nie było, nie jestem rasistą, wręcz przeciwnie. Chodzi tylko o porządkowanie wg ilości filmów, które widzieliście z daną osobą czy wg kraju (tak jak jest przy filmach).

Trzecia, ostatnia, to dodanie do list TOP100 Filmy gwiazdek mówiących o tym czy już widzieliśmy dany film lub czy chcemy go zobaczyć.

Co o tym myślicie? Pisałem już o tym na jakiś innych forach, ale nie dostałem odpowiedzi, więc teraz na nią liczę.

Ja bym była za tym, aby można było dodawać zdjęcia aktorom. Bo to mogą tylko niektórzy i nie wiadomo kto. A wielu aktorów nie ma dodanych zdjęć albo mają jakieś sprzed wielu lat.

1 opcja nawet fajna, szczegolnie odnosnie edycji

reszta mysle, ze moze poczekac jest tyle innych rzeczy, ktore przydaloby sie zmienic, wprowadzic, ulepszyc :/ To to przy tym kosmetyka :)

użytkownik usunięty
night_girl

Dziękuje za odniesienie się (mam nadzieje) do mojego (pierwszego) posta i mam małą nadzieje, że może coć komuś podpowiesz (jesteś weryfikatorem).

Niech Bozia w tłustych dzieciach wynagrodzi osobie, która naprawiła sortowanie tytułów pod kątem ich emisji w TV. Jak ma się ponad 1000 rekordów na liście, to jest to na prawdę przydatne. ;)

Nadal liczę na przeprowadzenie przynajmniej części z postulowanych w tym temacie zmian - lub przynajmniej ustosunkowanie się do nich.

Aha, można dodać nFilm do programu TV?

Pust wsiegda budiet solnce,
Pust wsiegda budiet nieba,
Pust wsiegda budiet mama,
Pust wsiegda budu ja!

Ktoś już chyba o tym wspomniał, ale nie zaszkodzi raz jeszcze, bo opcja byłaby niesamowicie przydatna i - mam nadzieję - niezbyt trudna technicznie do wprowadzenia: "jak twoi znajomi ocenili ten film".

Wśród kryteriów wyszukiwania w panelu filmowym dobrze byłoby dodać reżysera. To też znacznie ułatwia sprawę - dowiedzieć się ile i jakie filmy danego reżysera obejrzała interesująca mnie osoba.

Diana

Podpisuję się pod propozycją Diany, aby była możliwość zobaczenia, jak moi znajomi ocenili dany film. Oczywiście, trzeba by wprowadzić jakieś ograniczenie, bo jeśli ktoś, kto posiada 100 znajomych strasznie będzie obciążał serwer.

Piszę jednak, bo mam propozycję innej zmiany.
Chodzi o opisy do filmów. W tej chwili jeśli opis jest dłuższy niż określona ilość znaków zostaje urwany w pewnym momencie i aby przeczytać jego pozostałą część trzeba kliknąć no "więcej", strona musi się przeładować itd. Jest to strasznie wkurzające. Postuluję za tym, aby zawsze, niezależnie od długości opisu, pierwszy był pokazywany w całości, a dopiero, jeśli chcielibyśmy zobaczyć resztę, trzeba by kliknąć na "więcej".

Diana

Ja bym chetnie chciał żeby sciagli dzienny limit dodawania obsad to mnie najbardziej wkurza nie wiem co komu to przeszkadza ze dodaje kilka obsad dziennie.

Wg mnie bardzo przydałaby się możliwość przeglądania rekomendacji wg gatunków. Troszkę razi mnie w oczy jak ciągle wyskakują mi filmy wojenne (których w sumie nie oglądam...). A jak chciałabym znaleźć jakąś polecaną komedię - to już nie lada wyzwanie...

aneczka_89

Obok liczby głosów lub "X osób chce zobaczyć ten film" na stronie filmu przydałaby się ogólna liczba osób, która oglądała danym film, czyli licząc również tych, którzy oznaczyli obraz jako obejrzany, ale go nie ocenili.

Jak dla mnie miłą zmianą byłoby zrobienie czegoś z filmami, które chcę obejrzeć. Mam ich tam mnóstwo, łatwiej jest mi znaleźć coś co chciałam zobaczyć bo z reguły pamiętam plakaty do nich a nie tytuły^^, przydaje się to też przy widgecie "nie przegap w tv" i to bardzo, ale udręką jest przeglądanie tego. Chciałabym mieć możliwość sortowania tego wg takich samych filtrów jak przy liście obejrzanych filmów, opcja w tv oczywiście mogłaby zostać.

Mi najbardziej brakuje opcji by użytkownicy mogli pokazywać pełną listę filmów/seriali/gier wideo które obejrzeli/ocenili również osobom nie będącymi ich znajomymi oraz niezalogowanym.
Niestety przy zaznaczeniu 'pokazuj wszystkim' pokazuje jedynie pierwszą stronę listy, bez wykresów itp.