czy ktoś może podsumować pakiet radosnych zmian, jakie tu nastały? Bo intuicyjnie ciężko się tu teraz poruszać. Nawet blog FW milczy, choć do tego już się przyzwyczailiśmy.
A proszę Cię bardzo :D
http://www.filmweb.pl/user/filmweb/blog/564389-Nowa+strona+%E2%80%93+M%C3%B3j+Fi lmweb
O wszystkim muszę im przypominać... Na kolejnym posiedzeniu Zarządu FW będę musiał dokonać pewnych rozliczeń.
Jak zwykle masakra z tymi zmianami, ale szkoda gadać i tak nas oleją jak zwykle.... Dobra, pytanie mam. Rozumiem że nieaktywna zakładka "Chcę Obejrzeć" na moim profilu już nie ożyje? Gdzie teraz będzie mi pokazywało kiedy w jakiejś telewizji jest film, który chcę obejrzeć, w tym Moim Asystencie po prawej stronie w Moim Filmwebie? Bo ja tam nie widzę filtra z filmami tylko jakieś multimedia, newsy w guście i jakieś inne diabli wiedzą co?:]
Nowy kokpit jest całkowicie do dupy. Strona filmów... ok. Trochę za dużo dodatków, ale ujdzie. Komentarze są czytelniejsze. Niemniej 80% czasu tutaj wchodziłem do kokpitu. Jak usuną stary to kasuje konto, bo jest mi zbędne.
"Mamy olbrzymią nadzieję, że Mój Filmweb ułatwi Wam dzielenie się swoją filmową pasją z innymi. Z przyjemnością zapoznamy się z Waszymi opiniami na jego temat. "
Czyżby moderatorstwu "radosne zmiany" również nie przypadły do gustu? Myślałam, że Wy - władza - jak jeden mąż jednym głosem mówicie. Czy zatem szanowne moderatorstwo może przybliżyć administracji nasze zdanie na ten temat, bo tu się z nami szaraczkami nikt nie liczy a to przecież my tworzymy ten portal. Chyba, że się mylę. W takim razie proszę mnie wyprowadzić z błędu.
http://www.webmasteruj.pl/filmwebpl-wprowadza-kolejne-zmiany-uzytkownicy-portalu -sa-oburzeni-vt66157.htm#330292
Cyt.: "Z przyjemnością zapoznamy się z Waszymi opiniami na jego temat" - serio?
Moja opinia jest taka, że ktoś powinien dostać nagrodę za zniszczenie czytelności strony, bo udało mu/im się to idealnie. Zmiany na minus są chyba dla większości oczywiste (czytelność (pseudonowoczesny, a dla mnie niechlujny wygląd przypominający ulotkę z supermarketu), czcionka, "rozstrzelenie" elementów - bez żadnych ramek, podziałów itp. - a w innych znów miejscach ściśnięcie elementów jedne na drugich, mnóstwo "pustego miejsca", układ informacji, nowy system oceny osób (!!!) itd.). Poza tym jest to niedopracowane, np. nie wyświetla atrybutów na stronach osób (typu producent/producent wykonawczy, materiały do scenariusza, historia/dialogi, scenograf/dyrektor artystyczny itd.), seriale są nie wiedzieć czemu uszeregowane w kolejności zakończenia produkcji, a nie rozpoczęcia, filmografia z filmów i seriali wrzucona do jednego worka, trzeba się więcej naklikać, żeby zobaczyć całą filmografię danej osoby. Na stronę główną już od ostatniej jej zmiany staram się patrzeć jak najrzadziej, na "Mój Filmweb" w ogóle nie będę wchodził, ale zepsucie stron filmów i aktorów jest dla mnie nie do wybaczenia.
Już zacząłem przenosić oceny na IMDB, choć brak tam pewnych funkcji (w tym przeglądania ocen wystawionych filmom na profilu danej osoby), no ale cóż, na IMDB przynajmniej da się patrzeć.
Większość mniejszych błędów pewnie w międzyczasie wyeliminują, co nie zmienia faktu, że portal robi się bardzo nieintuicyjny i mało przejrzysty (np. forum wygląda tragicznie tak samo aktywność znajomych w "Moim Filmwebie" z powodu tych wielgachnych zdjęć/plakatów). Posty długości takiej jak Twoje ciężko się czyta.
Zgadza się, mi się tu teraz wszystko ciężko czyta (może chodzi o to, byśmy pisali krótkie komentarze, najlepiej takie jednozdaniowe w stylu portali plotkarskich). Dobrze że przynajmniej jeszcze da się wrzucić jakieś tło ze stylisha, bo ta biel wypaliłaby mi oczy.
Naprawdę tak ubóstwiacie FB że chcecie fantastyczny FW zamieniać w stos kiczu i braku przejrzystości? FW ceniłem najbardziej za tematykę filmów i seriali oraz za fenomenalny wręcz fantastyczny system drzewka przy rozmowach, na innych forach brakowało mi tego innowacyjnego rozwiązania które miał FW ale miał bo od dziś to się zmieniło...
Filmweb stal się portalem przyjaznym osobom niedowidzącym, dlatego wszystko teraz takie duże
Jestem niedowidzący i mam spore problemy. Czcionka jest wątła, wiele napisów i ikonek jasnoszarych i małych. Nic mi nie ulatwili. Może tylko rezygnację z forum.
Chyba naprawdę wiele osób się to nie podoba skoro nawet tu http://gameplay.pl/news.asp?ID=89199 ktoś o tym zrobił artykuł.
Czy ktoś może mi powiedzieć, w jaki sposób można ustawić kokpit jako stronę główną. Rano, bez przeczytania, kliknąłem w coś po wejściu na FW i teraz, wchodząc na stronę główną, mam zajmujące 3/4 ekranu zdjęcia aktorów ocenianych przez znajomych, a nie chcę tego mieć, gdy wchodzę na stronę główną tego portalu. Chciałbym mieć możliwość powrotu do poprzedniego wyglądu, czyli do kokpitu. Z góry dziękuję za pomoc.
Jak wchodzisz na Mój Filmweb to jest tam zakładka, że możesz sobie ustawić stronę główną jako startową czyli tą http://www.filmweb.pl/home , ale stary kokpit tylko tak jak napisał Nikike.
"Mój filmweb" to totalna porażka. Nie tylko jest kompletnie niefunkcjonalny i wykastrowany z najbardziej przydatnych funkcji starego kokpitu, to jeszcze na dodatek wczytuje się kilka razy wolniej niż poprzedni układ strony i tylko zamula przeglądarkę. Teraz nawet nie ma możliwości sprawdzenia, kto z moich znajomych jest akurat online. Ostatnimi czasy niemal każda kolejna zmiana na FW, jest zmianą na gorsze, a portal staje się coraz mniej przejrzysty i przyjazny dla użytkownika...
Godfella, jeśli Ty jesteś zaskoczony to pomyśl, co dzieje się w świadomości forumowych robaczków - takich jak ja. Ale właściwie dlaczego biedaku jesteś zaskoczony?
Nie rozumiem tych zmian - pewnie za głupi jestem by je pojąć. Bywa. To pewnie dla tych, co ślinią się przy Pejsbooku i tego typu społecznościowym badziewiu.
Jeszcze, żeby chociaż filtry by jakieś dodali, żebym nie musiał widzieć, że ktoś ocenił danego aktora na 7, a nie na 5. czy 4. czy 10. Wielce to dla mnie interesujące. Wielce. Moje życie stało się dzięki temu bogatsze. Swoją drogą, nie widzę sensu tej opcji, ale ludzi lubią bawić się w podobne bezsensowne rzeczy, więc nie mi to oceniać.
BTW, zamiast otworzyć zakładkę i zobaczyć całą listę filmów widzę może 2 (albo i tego nie, bo widzę oceny aktorów), gdyż 3/4 ekranu zajmuje ogromne zdjęcie i opis filmu. Ja poproszę by zdjęcie było na całą stronę, a najlepiej od razu dajcie możliwość przeczytania recenzji. Jak szaleć to szaleć. Na całego.
O ogromnej czcionce nie wspominam, ale to pewnie kolejny ukłon w stronę upośledzonego pokolenia "tl, nr". Taki mamy target...
Jedyny pozytyw jaki znalazłem na nowym FW to bodajże BO. O, to tak żeby coś zaplusować. Zmiana, która nie ma związku ze społecznościowym gównem...
"tl, dr" (kolega się pomylił) to "too long, didn't read"
Gimbaza w ten sposób komentuje posty, komcie, artykuły, które są dłuższe niż "urwa co to jest", "weź sdalaj!" lub "ja też", a więc wymagają do przyswojenia umiejętności czytania ze zrozumieniem oraz IQ>80. Idealnie podsumowuje to grupę docelową nowego FW.
Trollowałem, a ty nie załapałeś :( BO to skrót używany w wielu MMO określający czarne orki (black orks). W tym kontekście niestety nie mam pojęcia...
No własnie kurde. Szukam tych literek gdzieś tam na paskach przycisków, a to jest Box Office.
Dzięki
Zatem czas rozliczeń:
- Forum, zbyt biało
- Mój Filmweb, usunięcie kokpitu
- Za duże miniaturki zwiastunów
+ Oceny ról
+ Oceny odcinków seriali, wreszcie jakoś to wygląda
+ Filtrowanie filmów oraz powiadomienia lepiej funkcjonują
+ Wywalenie miejsc filmów w ogólnym rankingu - po co komu wiedzieć, że film jest na miejscu 6546?
Ostateczny werdykt wydam w 2015. Raczej nic mi nie przeszkadza zbytnio poza tą bielą i nieczytelnością na forum.
Jakieś konkrety czy to tylko domysły? Kółeczka w avatarach wybaczę, bo dla mnie to totalnie bez różnicy. Oby nie przesadzali tam z modyfikacjami, bo chyba jest najlepiej jak to jest możliwe.