czy ktoś może podsumować pakiet radosnych zmian, jakie tu nastały? Bo intuicyjnie ciężko się tu teraz poruszać. Nawet blog FW milczy, choć do tego już się przyzwyczailiśmy.

GodFella

Przywróćcie "kokpit" z "gadżetami". http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Przywr%C3%B3%C4%87cie+%22kokpit%22+z+%22gad%C5 %BCetami%22.,2560433

użytkownik usunięty
GodFella

Nie ma skrzynki nadawczej, nie ma opcji 'zignoruj ' użytkownika albo chociaż zwiększonej liczby osób, mogących blokować konta. Nie ma nadzoru nad forum INNE, na którym trolle, multitrolle, stalkerzy skaczą sobie jak owieczki po zielonych pastwiskach. Nie ma oceny połówkowej, a szkoda, bo czasami człowiek miota się między 6 a 7, a wystarczyłoby kliknąć na 6.5 i po problemie. Nie ma też już oceny Twojej przy aktorze jak sobie wchodzisz na jego profil i przy jego filmografii również nie.
Za to mamy nieczytelne fora i coraz mniejszą liczbę normalnych, spokojnych użytkowników, którym ani wygląd ani forumowa społeczność już nie odpowiada. Brawo.

Nie ma też segregacji w 'chce obejrzeć'. Tak więc jak ktoś ma 3000 tys. filmów, które chce obejrzeć, to musi je pokolei przeglądać ;) O skrzynce nadawczej to już chyba nie ma co wspominać, bo ten temat był od dawien dawna.

użytkownik usunięty
kamil607

Aha, więc tego też nie ma, no nieźle. Widocznie ich pamięć aż tak daleko daleko nie sięga i trzeba im non stop przypominać, a może jednak coś się zmieni :D

kamil607

Nie widać strzałek, ale jak się kliknie np. w "jak bardzo chcę obejrzeć" to się pojawiają i następuje segregacja.

lenka96

Chodziło ze względu na gatunek itd.

GodFella

Mam pytanie tylko jedne do ,, wielmożnych " tego serwisu czy gorzej się nie dało ?!

GodFella

Mój asystent pokazuje mi, że Filmweb znalazł film w Moim guście: ... i wskazuje film, który ok. trzy dni temu oceniłem.
Ta nowa strona nie dość, że wygląda, jak wygląda, to jeszcze nie działa właściwie.

GodFella

Skoro te zmiany już nastąpiły, to oczywiste jest, że już tak będzie i nie zostało nam nic innego, jak zacząć przyzwyczajać się do nowej wersji. Ktoś tu wzorując się na Facebooku postanowił "filmowy portal" przekształcić w "filmowy portal społecznościowy". Pomysł może miał fajny, ale realizacja została spartolona. Jeżeli ta nowa wersja ma zostać, to muszą, ... powtórzę jeszcze raz, "muszą" być wprowadzone zmiany:

1. Najbardziej "boli" mnie utrata będącego w starej wersji "kokpitu" i zastąpienie go "Moim Filmwebem" gdzie najwięcej miejsca poświęcono na "aktywność znajomych" oraz niewielką ilość na "asystenta". Po co to rozdzielać? Dlaczego tego nie połączyć? Najgorsze jest jednak to, że jako użytkownik mam "niewielki" wpływ na to, co będę tu widział, a większość z nas, użytkowników nie wcale nie zabiega o dużą ilość znajomych, gdyż najbardziej zainteresowani są filmem i tematem pochodnym. Wzorowaliście się na FB? To pójdźcie na całość i w "Moim Filmwebie" udostępnijcie to, "co ja chcę" widzieć. Dajcie nam możliwość wyboru, abym w zależności od moich indywidualnych predyspozycji mógł widzieć m. in.:
- Repertuar ulubionych kin
- W TV (dzisiejszy repertuar widoczny w nowym asystencie to za mało, nie każdy siedzi tu non-stop, powinniście to zwiększyć na tydzień w przypadku filmów / seriali obserwowanych, oraz rozszerzyć o filmy i seriale "rekomendowane" na podstawie opcji "w guście", tj. starego gustomierza)
- To co jest w obecnym asystencie: newsy, multimedia, w guście. Zatrzymam się przy newsach i multimediach. Jeśli dobrze rozumiem pokazywane są te, które dotyczą filmów / seriali obserwowanych przez danego użytkownika. Ale tych pozycji jest tak dużo, że chyba nikt nie jest w stanie zaznaczyć wszystkich, które go interesują. Dlaczego nie mam możliwości obserwować "osoby"? Przecież wielu z nas interesuje się nowym filmem tylko dlatego, że np. występuje w nim ulubiony aktor. Ja "domagam się" możliwości obserwowania osób (aktorów, reżyserów, itp.).
- Powiadomienia o skomentowaniu moich wypowiedzi.
- Niektórzy użytkownicy mają podobne upodobania co ja, piszą ciekawe recenzje. Dlaczego nie mogę ich obserwować poprzez zaznaczenie jaka aktywność mnie interesuje (recenzje, nowe oceny, wypowiedzi na forum, itp.)? Niektóre informacje (takie jak recenzje) są nie tylko publiczne lecz wręcz kierowane do "wszystkich" gdzie wskazana jest możliwość obserwacji danego użytkownika tego portalu, czy ja muszę go znać, aby chcieć czytać co on pisze i być informowanym o jego aktywności?
- (Tak na szybko to tyle, ale napewno jeszcze coś by się znalazło).
Zaznaczyć jednak należy, że różni mają różne upodobania i potrzeby, dlatego podkreślę konieczność możliwości wyboru oglądanych działów. Nie będę oceniał czy lepiej zostawić linki, tak jak w nowym "asystencie", czy gadżety tak jak w starym "kokpicie", pewne jest jednak, że możliwość wyboru obserwowanych tematów musi być.

2. "Nieczytelność". Pominę kolorystykę nowej wersji, gdyż wielu już tu o tym pisało, ale dlaczego gdy wejdę na stronę z filmem wszystko "zlewa się" w w jedną całość. Wszystkie "pod-działy" (opis filmu, ciekawostki, forum, itp.) są na jednym tle, brak jest tabel czy linii takich nam na forum pomiędzy postami. Brak jakiegokolwiek "graficznego" podziału jest tragiczny. Co to, książka pisana prozą, którą muszę czytać od początku do końca?

3. "Sprawdź, co ostatnio oglądali Twoi znajomi! ... Komentuj i polub ich oceny." Jeśli je skomentuje to kto to będzie widział, my dwaj, nasi znajomi, czy wszyscy użytkownicy serwisu? Jeśli to mój znajomy i zechcę z nim porozmawiać, to pogadam gdzie indziej, a nie na "publicznym forum". Chcecie mieć portal społecznościowy, to dodajcie opcje prywatności.

4. "Forum". Często zdarza się, że jakiś troll gada od rzeczy i nie ma możliwości w szybki sposób tego zakończyć, inni nie chcą się wtrącać, a dyskusja nie ma końca. Bardzo pomocna byłaby opcja "lubię to", oraz "nie lubię tego". Czasami też wspomina się na forum o innym użytkowniku pisząc jego nick, a on o tym nie wie, ... a powinien. Brak tu opcji powiadamiania z linkiem do tego użytkownika, tak jak jest na FB.