Wiele się już słyszało o znikających ocenach na FW. Ale czy w takich przypadkach figurują
one w zakładce ocenionych filmów, ale ocena nie istnieje na stronie filmu, a ponowne
ocenienie jest niemożliwe?

nikike

Znowu znikają. Naprawa tego była by dobrym prezentem na 15lecie...

krysiron

Dzisiaj również zauważyłem, że ocena znikneła. Prezent na 15 lecie? Chyba sobie żarty robicie, bo takie coś jak znikające oceny powinno być sprawą priorytetową do naprawienia, a nie łaskawym prezentem.
Mam sobie zapisywać osobno w notatnikach oceny, bo może za parę dni znowu coś zniknie? Więc jaki sens jest w ocenianiu tutaj filmów? Gdybym miał robić własny spis ocen i wszystkich rzeczy do których jest właśnie Filmweb to pewnie nawet tutaj bym nie wchodził, bo po co? Może mam na wszelki wypadek założyć konta na IMDB i innych konkurencyjnych portalach tak na wszelki wypadek?
Śledziłem trochę ten wątek i się dziwiłem jak to oceny mogą znikać, ale przez ostatnie dni sam takie coś zauważam. Ciekawię się ile już wcześniej znikło i nie zauważyłem, bo przy ocenionych ponad 1000 filmach trochę trudno to upilnować, a nawet śmieszne by to było sprawdzanie czy ocena dalej taka jest.
Polecam Administracji odstawić trochę ulepszaniu wyglądu, a skupienie się na poważniejszych problemach. Mam nadzieję, że szybko rozwiążą problem (jeśli w ogóle to kogoś interesuje).
Pozdrawiam

witchking_22

Ja przez tydzień od obejrzenia filmu sprawdzam czy jeszcze jest ocena. Wczoraj znowu jedna zniknęła. Zastanawiam się nad przejściem gdzieś indziej, bądź katalogowaniem obejrzanych filmów u siebie na dysku. Miałem niedawno sytuacje, że zabrałem się do filmu i w ostatniej chwili opis wydał się znajomy. Oglądałem go jakoś w zeszłym roku i na 100% był oceniony. Męczarnia.

Troublesome

Ja najczęściej zauważam jak znajomy obejrzał film i wtedy wchodzę na stronę filmu, który wiem że obejrzałem a tam oceny nie ma. Później nie jestem pewien na ile oceniłem dany film, a nie mam zamiaru tracić czasu na ponowne obejrzenie z powodu znikającej oceny.
Co mnie jeszcze bardziej dziwi, że żaden z kolorowych głów się tutaj nie wypowiedział. Czasami informacja, że nie znają rozwiazania (akurat się przyznają...) czy że trwają prace nad naprawieniem problemu dużo daje.
Ostatnio z FW miewam tylko problemy, czy to nie działające przyciski, czy nie działający asystent, poczta, aż wreszcie znikające oceny. Gdyby nie taka ilość ocenionych filmów, gier i seriali to chyba rzeczywiście prowadziłbym swoją wersję offline. Aż szkoda, że IMDB jest tak nieczytelne i brzydkie, bo może bym się skusił na migrację.

witchking_22

Ocenę widać jak wejdziesz w swoje oceny, nie ma jej na podstronie filmu.

krysiron

Na pewno tak jest? Wiem, że jeden film obejrzałem na pewno i specjalnie przeszukałem całą listę ocenionych filmów i go tam nie było.

witchking_22

Właśnie tak jest.

użytkownik usunięty
Guti89

Tak nie jest. W piątek miałem 1426 ocenionych, patrzę wczoraj i jest 1425.

To u mnie jest inaczej znika ze strony filmu tylko ale z całości nie ubywa.

witchking_22

gdyby było czytelniejsze i ładniejsze wizualnie to też bym się przeniósł

witchking_22

Widzę że coraz więcej osób dotyka ten problem,żeby chociaż ktoś dał znać że coś z tym robią to od razu by się człowiek tak nie wkurzał ale tu żadnego odzewu nie ma. A tak poza tym to znów zniknęła mi ocena filmu "Niemożliwe" już kilkanaście razy go oceniałem bo co chwilę ginie.

użytkownik usunięty
nikike

Właśnie zauważyłem, że i mi zniknęło trochę ocen. Fajne te prezenty na 15-lecie.

nikike

Mi się jeszcze nie zdarzyło żeby zniknęła ocena. Zaglądam codziennie czy liczba obejrzanych filmów czasami się nie zmniejsza ale jest taka sama na szczęście.

karolina922

Bo liczba się nie zmniejsza, pozostaję taka sama, i nawet w swoim profilu ocena widnieję, ale jak już się wejdzie na stronę filmu to czasem ocena tam właśnie ginie. Tak że sobie popatrz na filmy które oglądałaś do dwóch miesięcy wstecz powiedzmy, i się okaże czy Ci nic nie zniknęło ;)

Guti89

Sprawdziłam wszystkie obejrzane filmy od początku tego roku i żadna ocena nie zniknęła na stronie filmu.

karolina922

Ale na pewno zwróciłąś uwagę, że zamiast ocen niektórych znajomych widać tylko: $v.user.name.

krysiron

Nie zauważyłam czegoś takiego. Widzę oceny znajomych.

krysiron

Przy jednym filmie tak mam. Co to oznacza? Pytałem znajomego to on ocenę ma, a ja jej nie widzę.

witchking_22

Oznacza to błąd, który powinni naprawić...

karolina922

Szczęściara...

markomdm

Może i szczęściara a może ma z a mało filmów ocenionych, nie wiem ale tak mi się wydaję bo dawniej też nie widziałem żeby oceny mi gineły ale jak już mam grubo ponad 1000 to oceny wtedy giną, nie wiem czy to jest faktycznie jakieś miarodajne ale takie moje spostrzeżenie :P

karolina922

A ile masz tych filmów ocenionych?

Guti89

262 :)
Niestety nie widziałam w życiu jeszcze tylu filmów co Ty. Swoją drogą dziwię się kiedy ludzie znajdują czas na oglądanie tylu filmów. Ponad 1000 to spora liczba.

karolina922

No to jeszcze trochę i pewnie oceny zaczną ginąć :P chociaż nie życzę tego :) Policz powiedzmy jeden film dziennie, to się trochę uzbiera ;) aktualnie 1436, ale to jest nic niektórzy mają duuużo więcej z tego co widziałem :)

karolina922

Ilość filmów zależy też pewnie od wieku :p bo to różnie bywa z czasem, praca, szkoła, itp. itd.

karolina922

U mnie problem zaczął się pojawiać po 400.U mojej dziewczyny też.

RAC_79

No widzisz ja po ponad tysiącu dopiero zauważyłem.
P.S. Dobry Avatar :D

Guti89

Do 1 tysiąca sporo mi brakuje,jestem młodym kinomaniakiem.

Avatar odkopany kiedyś znalazłem na necie to zdjęcie,dzisiaj sobie o nim przypomniałem :)

RAC_79

Ja stary też nie jestem :P w końcu dojdziesz do 1tyś.

Guti89

Skoro masz ponad 1k,to już parę lat oglądasz :)

Kiedyś dojdę hehehe :)

RAC_79

No parę lat oglądam :)
Wracając do ginących ocen to dziś nic nie zginęło :P ale myślę że do poniedziałku coś zniknie na pewno :P

Guti89

U mnie dzisiaj także nic.Średnio ginie mi co 2 tygodnie.
Możliwe że częściej,sprawdzałem tylko filmy z tego roku.

RAC_79

No i mówiłem że do poniedziałku coś zginie, po raz kolejny mi zginęła ocena filmu "Pokusa" Takie moje spostrzeżenie to że oceny nie znikają w weekend? Nie wiem może się mylę.

Guti89

Całkiem możliwe, że masz rację. Znowu mi zniknęła ocena i komentarz ze strony serialu "Following". Przed paroma dniami sprawdzałem i jeszcze była.

gagarin77

Ja codziennie sprawdzam 3 filmy z których ocena ginie a co do reszty filmów to nie wiem ale pewnie jakiś ubytek by się znalazł. Pomału mnie to już wnerwia że codziennie muszę patrzeć czy ocena jest czy nie ma. W tygodniu pewnie jeszcze nie raz ocena zniknie a zobaczymy jak w weekend heh muszę to poobserwować.

Guti89

Fakt,zauważyłem dzisiaj tylko jeden ubytek pod filmem "Fighter"

gagarin77

O,mój temat pod filmem Fighter także został usunięty,zdarzyło mi się to pierwszy raz ;/

gagarin77

Jednak się myliłem, oceny w weekend też znikają. Dziś musiałem znów oceniać po raz kolejny.

Guti89

Żenująca sprawa.
Odznaczyło mi kolejne dwa filmy,nie oceniam ich ponownie (przynajmniej na razie)
Dobrze że film jest w oglądanych,tylko na stronie filmu jest niewidoczny.
Do liczenia średniej aktorów także się wlicza.

RAC_79

Właśnie tak się dzieję, identyczną sytuacje mam, i z ilości obejrzanych filmów też nie ubywa.

RAC_79

Widzę że zagadałeś w innym temacie do Wizarrd o znikających ocenach, jak Ci coś odpiszą to daj znać :) Kiedyś Xzar zapytałem też w innym temacie o te ginące oceny ale nie odpisał nic.

Guti89

Tak,bo staję się to naprawdę irytujące.
Ginie mi coraz więcej filmów ;/

Jak na razie zero odzewu.

RAC_79

No właśnie ja 10 i 11 Marca pytałem Xzar i też zero odzewu.

Guti89

Nie rozumiem czemu nie odpisują.
Przecież nikt normalny nie będzie negował tego co robią dla portalu,a wręcz przeciwnie.
Nie odpowiadając działają tylko na swoją niekorzyść,gdyby był konkretny serwis z bazą filmową, prawdopodobnie bym się tam przeniósł.

RAC_79

Wystarczyłoby jedno zdanie napisać ale komu by się chciało. Zobaczymy może tobie coś odpiszą, jak coś to daj znać.

Guti89

Zapewne sam zobaczysz :)
Ale jeżeli coś odpiszą (może na pw) dam jak najbardziej znać.

RAC_79

Mogę nie zobaczyć bo to w innym temacie napisałeś, a nie chcę mi się śledzić tamtego tematu :p Tak że jak coś to pisz :)

Guti89

Odpisali nie mi, ale innemu użytkownikowi
, że pracują nad tym.

RAC_79

Siema :) i jak tam z tymi ocenami coś się działo jak mnie nie było ten tydzień? Monitor był w naprawie dlatego mam braki :P

RAC_79

Siema :) i jak tam z tymi ocenami coś się działo jak mnie nie było ten tydzień? Monitor był w naprawie dlatego mam braki :P