Wiele się już słyszało o znikających ocenach na FW. Ale czy w takich przypadkach figurują
one w zakładce ocenionych filmów, ale ocena nie istnieje na stronie filmu, a ponowne
ocenienie jest niemożliwe?
Czyżby naprawili? bo 6 dni na FW nie wchodziłem a co dziwne oceny przy tych filmach co ginęły dalej są :)
Może naprawili ale sami o tym dokładnie nie wiedzą he he,Możliwe że to ja mam złudzenie że ocenianie z czystej przeglądarki pomaga, a to zasługa Filmweba :)
Nie próbowałem tak, ale potem wchodzisz na starą przeglądarkę i dalej oceny widać? jak mi zginie to tak zrobię i zobaczymy ale i tak jakiś cud że 6 dni ocen się trzyma.
Znikła mi ocena pewnego horroru. Najgorsze jest to, że nie pamiętam jak bardzo film mi się podobał i nie wiem teraz jaką ocenę mu wystawić.
Znikają coraz częściej. Wczoraj przypadkiem zauważyłem brak oceny przy Skyfall dziś przy Hobbicie. Dobrze że zostają chociaż w zakładce filmy. Zastanawiało mnie też dlaczego niektórzy znajomi czasem nie wystawiają ocen ale tylko zaznaczają jako obejrzane. Dziś odkryłem że dzieje się tak właśnie gdy ocena znika. Totalny bezsens, który trwa już od dawien dawna i wątpię by ktokolwiek choć miał zamiar to naprawić.
KOLEJNA OCENA ZNIKŁA! Tym razem filmu "Dżące Trąby" Nosz kurde, zatrudnijcie w końcu jakichś informatyków, cholera jasna!
To jest dziecinne nabijanie sobie liczby ocen. Poza tym jest "track listings" więc można oceniać poszczególne piosenki.
A ja nawet nie patrzę na swoją liczbę ocen, phi. Track listings dopiero niedawno wprowadzili, więc może wreszcie przestanę oceniać single...
Nie wierzyłem dopóki sam się nie przekonałem o tym właśnie dziś. Ale jak widać władza ma to w dupie, lepiej niech zmienią po raz 50 wygląd
Temat już ma 3 strony, pewnie wkrótce dojdą kolejne wraz z następnymi zgłoszeniami. Ciekawe jak długo trzeba czekać na odzew kogoś z 'kolorowym łbem'.
W sumie to jest jeden z niewielu, jeżeli nie jedyny tak "obszerny" temat, ale do tego dochodzą dziesiątki(może setki?) takich samych.
Dlatego postanowiłem przenieść bazę obejrzanych filmów wraz z ocenami offline, do programu Movie Ant Catalog. Było trochę roboty, bo filmów ponad 1400, ale warto było ;)
Dzisiaj albo wczoraj zniknęła mi jedna ocena. Pewnie bym nawet nie zauważył, ale akurat ostatnio sprawdzałem licznik.
Przy ponad 1400 filmów niemożliwością jest "ręczne" znalezienie tego którego brakuje.
Żądam przywrócenia wcześniejszego stanu rzeczy. To jest jawnogrzesznica* skandal, że człowiek sobie buduje od lat "bibliotekę" i takie cyrki się dzieją. A podobno poważny serwis.
*skorzystałem z sugerowanej strony synonimy.ux.pl , bo niby było za ostro...
Dokładnie jest jak piszesz. Znikła mi po raz kolejny ocena przy filmie "Poradnik pozytywnego myślenia" i ponownie ocenić się nie da. Mogę sobie klikać tak w nieskończoność.
Na szczęście pozostała w mojej zakładce - filmy.
Hm... Dobra, udało się ponownie ocenić. Najpierw trzeba było kliknąć po prostu - "Widziałem", a dopiero potem mogłem przydzielić gwiazdki.
Ciekawe ile jeszcze razy będę oceniał ten sam film. Wrrr...
Ja się tylko zastanawiam skąd wy wiecie, że ta ocena wam zniknęła, skoro w profilu dalej jest. Wchodzicie codziennie na strony wszystkich obejrzanych filmów czy jak?
John Carter figuruje na mojej liście obejrzanych ale jak wchodzę na stronę z filmem to oceny nie ma.
Oceny dalej giną. Przed chwilą po raz kolejny oceniałem "The Perks of Being a Wallflower" i "Poradnik pozytywnego myślenia" (ten film to już z piąty raz :P).
Ciekawe czy ktoś się kiedyś zainteresuje tym tematem.
Chyba raczej się nikt tym nie zainteresuję, za każdym razem jak ocena zginie trzeba po prostu tu pisać to może w końcu zauważą. Ja dziś po raz kolejny oceniałem "Niemożliwe" i to nie piąty raz heh tylko już paręnaście razy jak nie więcej go oceniałem. Jutro pewnie standardowo zginie ocena z filmu "Pokusa" albo "Morderstwo Doskonałe" Bo one tak na zmianę sobie giną :P
Dzisiaj zauważyłem, że znikneła ocena przy filmie 'Poradnik pozytywnego myślenia' oceniłem, teraz sprawdzam no i nawet się nie zdziwiłem - oceny nie ma.
i tu jest pies pogrzebany, bo jeśli w film jest częścią serii, albo grał w nim jakiś znany aktor ( albo którego śledzisz karierę) to co jakiś czas przeczeszesz filmografie danego aktora i wyłapiesz jakiś brak. Ale jeśli film jest stary, choć nie koniecznie, albo nie ma "mocnej" obsady to go nie wyłapiesz po prostu. No może kiedyś będziesz miał szczęście i trafi Ci się w programie TV. Nie chcę się wypowiadać za wszystkich ale ja tutaj założyłem przede wszystkim żeby mieć bazę obejrzanych filmów, żeby wiedzieć że ten czy ten film już widziałem a kiedy w ogóle zapomnę że taki film oglądałem żeby móc go sobie obejrzeć powtórnie dla przypomnienia. Dlatego ważne żeby ta funkcjonalność filmwebu działała bez zarzutu i tłumaczenie się ciasteczkami dla mnie jest śmieszne.
Poważnie az 50 filmów ci znikneło? Tak sobie pomyślałem ze może by zrobic spis tych filmów które znikaja i moze znajdzie się jakiś wzór znikania :)
Mógłbyś sprawdzić czy znajdują się u ciebie takie tytuły które zniknęły.
http://www.filmweb.pl/Ostatni.Samuraj
http://www.filmweb.pl/film/To+wspania%C5%82e+%C5%BCycie-1946-31793
http://www.filmweb.pl/Szkola.Uwodzenia
http://www.filmweb.pl/Bez.Przebaczenia
http://www.filmweb.pl/film/Fighter-2010-420435
Jeżeli oglądałeś je i także Ci odznaczyło daj znać.