Wiele się już słyszało o znikających ocenach na FW. Ale czy w takich przypadkach figurują
one w zakładce ocenionych filmów, ale ocena nie istnieje na stronie filmu, a ponowne
ocenienie jest niemożliwe?
żadnego z tych filmów nie oglądałem. poważnie 50 z marszu znalazłem. muszę dokładniej poszukać, z cały dzień poświęcić, ale myśle z 40 - 50 jeszcze bym znalazł.
znalazłem kolejne 30 ale przyznaje że ze 20 z nich mogłem obejrzeć ale nigdy nie ocenić ale z 10 na pewno miałem ocenione no bo jeśli oglądałem wszystkie 3 części robocopa albo gliniarza z beverly hills to jeśli jedną część oceniłem to pozostałe też na 100%.
Spróbuj ocenić film z zupełnie innej przeglądarki z której nie korzystasz.
Po tym myku u mnie oceny od paru dni już nie giną,dla sprawdzenia jeden film zaznaczyłem na przeglądarce użytkowej film zginał.
Może Ci pomoże.
Mi pomogło (przynajmniej jak na razie.
No nie mówiłem że ocena dziś zniknie heh z filmu "Morderstwo Doskonałe" jutro pewnie z "Pokusa" albo "Niemożliwe" Te trzy filmy lubią sobie tak oceny gubić na przemian i to prawie co dzień.Masakra!
Ja mam inny problem: na stronie "Palacza zwłok" mam inną ocenę niż w zakładce obejrzanych. Ocenę zmieniałem, więc stąd zamieszanie, ale zastanawiam się, którą ocenę widzą moi znajomi: tę aktualną czy tę starą?
To wygląda na ten sam błąd co znikające oceny. Pewnie masz różne daty przy tych ocenach. Zmien by były takie same i wtedy popraw ocenę. Może pomoże.
Dzięki za próbę pomocy, ale daty mam - o dziwo - te same, chociaż w zakładce z ocenami data powinna się zmienić przy zmianie oceny. Wcześniej dałem 5/10, obecnie: 3/10. W zakładce z ocenami mam - pomimo braku zmiany daty - ocenę nową, gdy wpiszę nazwę filmu w wyszukiwarkę i pojawia się wynik, też jest nowa ocena. Ale już na stronie filmu mam 5/10 i mogę odświeżać i zmieniać ocenę w nieskończoność, nic to nie da. Powiedz mi, proszę, lepiej: jaką ocenę widzisz u mnie w zakładce z ocenami, a jaką na stronie filmu?
Inni mają to samo, bo wczoraj jeden ze znajomych powtarzał film i zmienił ocenę i wpisał się na forum. Przy nicku ma 3/10, a w ocenach 2/10. Akurat jest tak, że jego wpis jest na górze forum, a w ocenach wyświetla się na stronie głównej filmu. I teraz na jednej i tej samej stronie znajdują się dwie różne informacje. Zrobiłbym screena, ale mi się nie chce.
Chyba problem został naprawiony, bo już od ponad tygodnia oceny z tych filmów co ginęły dalej się utrzymują, tak że jest dobrze póki co :)
Kurde aż tyle? masakra to mi jakieś pojedyncze oceny ginęły, ale liczba filmów obejrzanych nie malała, tylko po prostu na karcie filmu nie było oceny.
Ale widać to w ilości obejrzanych filmów? w sensie że miałaś np. 1500 a masz 1400? czy jak? bo mi ilość obejrzanych filmów nie maleje, ale jakbym przeszukał wszystkie obejrzane to pewnie gdzieś na karcie filmu jakiejś oceny mogło by brakowało, chociaż najcześciej miałem tak że ginęły oceny na karcie filmu tak do miesiąca czasu, a te co oglądałem wczesniej i nic nie zgineło to już potem się oceny trzymały.
Ilość ocenionych filmów nie ulega zmianie, jednak gdy wchodzę na stronę obejrzanego i ocenionego filmu, to w ogóle nie jest on odznaczony jako obejrzany. Przed chwilą weszłam na stronę aktora, z którego udziałem obejrzałam przeszło 80 filmów i w tabelce (u góry, po prawej) widzę info: "z udziałem tej osoby obejrzałeś 4 tytuły".
To miałem identycznie, ale już od dłuższego czasu nie widziałem żeby mi coś zginęło, a czasami sprawdzam tak do miesiąca wstecz obejrzane i na razie wszystko się utrzymuję, chyba że poginęły oceny jeszcze jakieś wczesniejsze to tego nie sprawdzałem, ale skoro problem znów powrócił to chyba będe musiał popatrzec.
Popatrzyłem na filmy do pół roku wstecz i nic mi nie zgineło, i wyrywkowo na filmy od poczatku mojej kariery :P na FW i też oceny są. Tak że nie wiem od czego tj zależne.
wlasnie tez nie wiem... i jak wchodze w swoje ocenione filmy to tam mam wszystkie oceny ktore dalem ale jak wchodze w jakis film to na poczatku wyswietla mi sie ocena a jak strona sie zaladuje to oceny juz nie ma..... a te dane gina permanentnie i trzeba od nowa oceniac?? czy istnieje jakas szansa ze to naprawia?
Mi jak ocena ginęła to oceniałem ponownie, ale jak tak ginęła parę razy to potem ze zmianą daty kombinowałem, tam jeden dzień w przód lub w tył :P i tak do skutku, raz to mi chyba tak przez dwa tygodnie dzień w dzień gineły oceny w dwóch filmach na zmianę :p
no to nie brzmi pocieszajaco... ja jeszcze nie uzupelnilem profilu po raz drugi i po tym co uslyszalem zastanawiam sie nad stworzeniem bazy na imdb ;)
Mi osobiście Imdb się nie podoba, jestem wierny FW :p ale tak jak pisałem, odpukać nic mi nie ginie już od dłuższego czasu :)
no wlasnie u mnie stalo sie czary mary i oceny wrocily :D wiec rowniez pozostaje :) ale szczerze mowiac tego sie nie spodziewalem :P
U mnie zniknęły wszystkie filmy w widoku moje oceny. Nie widzę tam ani filmów, ani seriali. Osoby (aktorzy, reżyserzy)są wyświetlane poprawnie.
Natomiast jak wejdę bezpośrednio na jakiś film wcześniej oceniony to ocena się tam znajduje.
No to u mnie jest zupełnie na odwrót. W moich ocenach mam wszystko, ale na kartach filmów, aktorów itd zniknęła znacząca większość moich ocen. Jest to potwornie denerwujące.
I tak nie pomogą. Nawet tu nic nie odpiszą, nie potrafią, nie chcą czy coś. Problen był od dawna i pewnie dalej zmieniane będzie wygląd na jakiś badziewny, a podstawowe problemy nierozwiazane. Wgl oni tu pomogli kiedyś komuś?
I tak nie pomogą. Nawet tu nic nie odpiszą, nie potrafią, nie chcą czy coś. Problen był od dawna i pewnie dalej zmieniane będzie wygląd na jakiś badziewny, a podstawowe problemy nierozwiazane. Wgl oni tu pomogli kiedyś komuś?
Też tak mam od 3 miesięcy. Pisanie do Filmwebu nic nie pomaga. Twierdzą, że to przez źle działające wtyczki. Nie wiem, jak to możliwe, że wtyczki przestają działać tylko wtedy jak się stronę Filmwebu otworzy, a na wszystkich innych działają bez zarzutu.
Nie podali żadnej konkretnej. Kazali wszystkie wyłączyć i później kolejno wyłączać żeby sprawdzić która blokuje Filmweb. Sęk w tym, że wszystkie moje wtyczki działają prawidłowo, a problemy mam tylko na tym jednym portalu. Mam między innymi takie objawy jak radscorpion powyżej opisał.
Właśnie chciałem sprawdzić tak jak opisujesz, wyłączając wtyczki, już zacząłem szukać filmu który 'nie wyświetla' i się okazuje że nie mogę.. wszystko działa mi od dzisiaj (z niewiadomych przyczyn)
Z tego co tu czytam problem nie jest nowy jednak u mnie występuje od niedawna. Problem chyba tu stanowią karty filmów, nie mam tak, że raz w jednym raz w drugim mi znika (ocena) tylko jedne filmy się da a innych się po prostu nei da ocenić aby ta ocena w karcie filmu pozostała.
większość ocen mi zniknęło, gdy wchodzę w film/reżysera. natomiast na moim profilu wszystkie oceny są. wkurza to, mimo to, niemiłosiernie. czekam na naprawę!
Ja odkąd oceniam filmy dwukrotnie(oceniam,odznaczam,oceniam) nie mam takowego problemu. Od około roku nie borykam się z danym problemem.
U mnie oceny filmów się trzymają, ale ostatnio dzieje się coś innego - wchodząc na stronę jakiegokolwiek aktora/aktorki, mimo obejrzanych wielu filmów z ich udziałem nie ma na liście filmów aktora/aktorki widocznych ocen i nie ma ilości obejrzanych filmów z ich udziałem - może baza danych się posypała i filmweb będzie ją musiał odtworzyć na podstawie listy obejrzanych filmów.
Tak, to jest Firefox, ale zauważyłem właśnie, że na starym laptopie z Windowsem XP wszystko jest OK, a na Windowsie 7 nie działa :) Wtyczki mam wszystkie aktualne :)
Mi się dzisiaj pierwszy raz zdarzyło że oceny znikają. Jak wchodzę na jakiś film, to ocena przez chwilę jest, ale zaraz znika.
Też tak macie?