Od kilku, może kilkunastu dni otrzymuję powiadomienia o odpowiedzi na mój tekst, ale gdy klikam w odnośnik nie ma żadnego postu.

Odnajduję te posty dopiero po 2-3 dniach, ale też nie wszystkie. Albo ktoś wycofał napisany post (o ile to możliwe), albo system zaczyna szwankować.

Właśnie dostałem kolejne powiadomienie, ale gdy kliknąłem w odnośnik odesłało mnie do postu podczepionego pod post nie mojego autorstwa.

Na Filmwebie odkąd zmieniono "wystrój wnętrza" mnożą się problemy techniczne rozmaitego rodzaju. Co się z tym portalem dzieje?

użytkownik usunięty
per333

Podbijam. U mnie to samo.

per333

No proszę, użytkownik _Disclaimer_ 7 minut temu odpowiedział na post otwierający. Dostałem powiadomienie. Na liście wątków w tej zakładce widzę, że ostatnim postem opublikowanym w wątku jest post Disclaimera. Ale gdy wchodzę do wątku ja tego postu po prostu nie widzę. Zobaczę go jutro, pojutrze, może popojutrze.

per333

To stary błąd, który wraca przy każdej "poprawie" działa portalu.
Post pojawi się po napisaniu innego posta w temacie.

Dealric

Stary? Przez ostatnie pięć lat ani razu się z tym nie zetknąłem xd

nikike

Stary, stary

Dealric

Pufff, zaskoczyło

Dealric

Podbijam. Doszłam intuicyjnie do rozwiązania Dealric, ale bywa niewygodne, jak chcesz dopisać, a nie pamiętasz do czego :) Oby zdarzało się jak najrzadziej.

per333

Jak najbardziej się zgadzam. Czekałem na post kilka godzin, chociaż że było powiadomienie

per333

Też się z tym spotkałam, również w odniesieniu do własnych postów (napisałam, a ich nie ma). Poza tym urocze są te żółte powiadomienia, które nie znikają pomimo kliknięcia w nie = odczytania / sprawdzenia. Nie wiem czy to błąd FW, może to nowa norma :).

per333

To błąd forum. Trzeba wtedy "popchnąć post postem" czyli napisać coś w temacie i "zaginiony" się pojawi. Ten błąd jest od kilku dni. Niestety doszedł nowy - nieginące powiadomienia. W kółko się świecą stare powiadomienia.

Belief

Te stare powiadomienia akurat nękają mnie od miesiąca :P

thorin3

To i mi się zdarzyło, że czasem powiadomienie nie znikało. Ale od wczoraj jest tak cały czas.

thorin3

w mordę znów zginął post ;/

thorin3

Ciekawe ile razy będę musiała napisać żeby 'zaskoczył' post

thorin3

4 post

thorin3

5 post

per333

O i tak jak teraz posta postem popchnąć. Syf sie wtedy robi no ale co poradzić jak tak popsuli forum.

Belief

To prawda, "popychanie" pomaga, ale przecież nie o to chodzi. To jest bez sensu by pisać na siłę post, byleby tylko przeczytać inny. Kto odpowiada za te wszystkie błędy na portalu Filmweb? Która firma informatyczna dokonała ostatnich zmian na Filmwebie, które skutkują taką masą błędów?

Sam "wystrój wnętrza" i inne zmiany zostały negatywnie ocenione przez znaczną większość filmwebowiczów, ale wniosków szefostwo portalu nie wyciągnęło żadnych. A teraz dochodzą lawinowo problemy techniczne. A co gorsza, redakcja Filmwebu do tej pory nie przeprosiła użytkowników za mnożące się niedogodności, co profesjonalizmem raczej nie pachnie.

per333

Profesjonalizm i filmweb? Chyba chcesz mnie rozśmieszyć. Na filmwebie nie liczy się co użytkownicy mają do powiedzenia. Wprowadzają zmiany bez względu na sprzeciwy i jeszcze napiszą że to na prośbę użytkowników. Z portalu filmowego chcą zrobić portal społecznościowy (może robią konkurencję facebookowi?). Zarabiają na reklamach toteż nawet układ stron filmów czy aktorów jest tak rozplanowany byś jak najwięcej klikał (nie ważne że to jest teraz nieczytelne - masz klikać i już). A zmiany produkują masę nowych/starych błędów. Mnie zaraz szlag trafi na to wiecznie świecące się powiadomienie. Przeprosiny? Żeby przeprosić trzeba byłoby najpierw przyznać się do błędu. A oni uważają że są w porządku bo nowości zawsze wiążą się z chwilowymi niedogodnościami a przecież wszystko jest w dobrej wierze - polepszyć nam portal. I to nic że te "polepszenia" nam się nie podobają. Taka polityka jest tego portalu.

użytkownik usunięty
Belief

To "popchnij" też przy okazji temat Kobuza (ten z wierszem), bo nie wiem co mi tam Ronin odpisał, a jako kobieta popychać nie będę. :(

A nie łatwiej było by mnie zapytać?

Last_Ronin

Ona zapyta Ciebie, Ty jej odpowiesz, ale ona tego nie przeczyta, bo system jej na to nie pozwoli. Będzie miała tylko powiadomienie, że coś do niej napisałeś.

Tak to właśnie (nie)działa.

użytkownik usunięty
per333

Już się porozumieliśmy prywatnie.

użytkownik usunięty

per333

To samo.

per333

Też się z tym spotkałem.
Na mailu wiadomość można było odczytać bez problemu.

per333

U mnie tak samo 5 post mój nie widoczny ehh ...

wort801

Z materiałami jest też problem czasami nie ma ich na liście oczekujących na sprawdzenie ....

wort801

Z każdą chwilą jest coraz gorzej prawie każdy post jest nie widoczny ..

wort801

Faktycznie jest coraz gorzej. Od dziś nie informuje mnie o nowych wiadomościach prywatnych w skrzynce za to powiadomienie o poście nie znika wcale. Super! Co będzie kolejne?

Belief

Kasowanie kont na filmwebie przez przypadek :)

wort801

ha ha ha dobre :)

Belief

:)

Belief

Coś mi odpisałaś a tego nie widzę ........

wort801

To jak rozmowa niewidomego z głuchym. Znowu nic nie ma.

Belief

No właśnie a admini cicho siedzą niech coś zrobią w końcu .

Belief

post 2

Belief

Teraz powiadomienia o twojej odpowiedzi mam cały czas .

wort801

ha ha ja o twojej tez i skrzynka mi się świeci a tam pusto.

Belief

No właśnie coraz gorzej zaraz tematów na forum nie będzie ....

wort801

Właśnie już nie ma. Na forum Hobbita zginął aktywny temat. Mogę do niego wejść poprzez powiadomienie, ale na forum w spisie go nie ma.

Belief

No to pięknie ...

wort801

Coś mi chyba napisałeś ale "pustka" tzn, norma.

Belief

No niestety .

per333

Problem nie występuje tylko na forum, widoczny jest też pod zwiastunami czy nowym blogu. Znowu coś się poważnie popsuło w systemie.

Last_Ronin

Ale kto jest za to odpowiedzialny? Kto z imienia i nazwiska odpowiada za techniczną stronę funkcjonowania strony? Albo która firma zewnętrza sprawuje nad tym piecze?

per333

Nie wiem i jestem pewny że się tego nie dowiesz.

Last_Ronin

W profesjonalnie działających firmach istotne jest też coś takiego jak transparentność.

per333

To nigdy nie była profesjonalna strona ani firma, tutaj ma się tylko kasa sypać do kieszeni zarządzających.