Czy wam też niedawno przestał działać gustomierz? Do produkcji z premierą w ostatnich kilku tygodniach przestał mi pokazywać jakiekolwiek wskazania (np. do Ant-Mana, czy nowego Terminatora), natomiast w przypadku takiego Jurassic World, czy W głowie się nie mieści pokazuje cały czas dokładnie ten sam procent, mimo napływania wielu nowych ocen od użytkowników. Ten niezmienny procent zaobserwowałem w zbyt wielu filmach, żeby był to przypadek. Nie wiem jak jest ze starszymi produkcjami, możliwe że procenty też w nich się "zamroziły".
Mam wrażenie, że gustomierz i gustopodobni odświeżani są jakoś raz na miesiąc - to rzadko. Rzeczywiście wygląda to tak, że przez dłuższy czas mam te same rekomendacje z takimi samymi wartościami procentowymi (znikają tylko obejrzane przeze mnie filmy), a potem robi robi się bum - procenty zmieniają wartość + dochodzi kilka nowych pozycji.
Podobnie z gustopodobnymi - lista codziennie wygląda tak samo, po czym po jakiejś drobnej zmianie (czyli najczęściej dodaniu na górze kilku osób ze wspólnie ocenionymi 50 filmami, z których połowa od dwóch lat nie jest aktywna) trwa w ten sam sposób przez kolejne kilka tygodni.
Nie wiem jak z gustopodobnymi, bo ich nie śledzę, ale do tej pory odnosiłem wrażenie że gustomierz jest odświeżany codziennie. Przy nowościach filmowych jak tylko pojawiła się liczba głosów większa od śladowej, to już miałem pokazaną szansę na to że film mi się spodoba. Jeśli teraz miałoby się to uaktualniać raz na miesiąc to przy nowościach kinowych staje się prawie bezużyteczny. A gustomierz to jedna z dwóch rzeczy które mi są najbardziej potrzebne...
Hmm, mam wrażenie, że nowości mają na filmwebie nieco inny status niż starsze filmy. Gdzieś widziałam info, że ich średnia ocen odświeżana jest dużo częściej (w przypadku staroci i mniej popularnych filmów - raz dziennie). I rzeczywiście, u siebie też zauważyłam jakieś dwie świeże premiery zaraz jak tylko weszły na ekrany.
Tak, też to zauważyłem. Tym bardziej bez sensu że Terminator jest od kilku tygodni do obejrzenia, a gustomierz dalej nic mi ie pokazuje.
Tak, u mnie jest identycznie. Gustomierz czasem fiksuje. Cierpliwości... wszystko powinno wrócić do normy :)