Filmweb ustawia wątki nie według daty ostatniego wpisu (jak wcześniej), ale według oceny wątku (poprzez lajkowanie). Jest to koszmarny błąd, zresztą kolejny z serii. Powoduje on, że ludzie inicjujący pod filmem/serialem jakąś dyskusję mają mniejszą szansę na to by się ona jakkolwiek rozwinęła. Na liście wątków nowy wpis będzie niewidoczny, na górze zaś cały czas wisieć będą wątki stare, ale przez kilku przypadkowych ludzi podlajkowane.
Owszem, można "ręcznie" ustawić szeregowanie wątków według kryterium "od najnowszych", ale systemowo nie jest to opcja w tej chwili automatyczna.

Nie apeluję o to by administracja ten błąd naprawiła, bo wiadomo, że w tej chwili pomiędzy użytkownikami a administracją nie ma kontaktu, ale zwracam uwagę, że to w przyszłości może mieć swoje konsekwencje i przynajmniej część ludzi zrażać do idei inicjowania dyskusji.

Najlepiej bojkotować nową opcję na Filmwebie, ale wiadomo, że zawsze znajdą się miłośnicy lajkowania i nawet jeśli będą stanowić promil ogółu użytkowników to zaburzą funkcjonowanie forów.

per333

To inaczej miało wgl wyglądac. Miały być lajki do postów i tematów, ale bez opcji jakichś głupich ustawień wyświetlania tematów. Komu to potrzebne, ja się pytam? :P

per333

"Owszem, można "ręcznie" ustawić szeregowanie wątków według kryterium "od najnowszych", ale systemowo nie jest to opcja w tej chwili automatyczna."

Nie jest dlatego ja porobiłam sobie zakładki do for, które śledzę i wchodzę przez nie. Od razu mam ustawione od najnowszych.

per333

Filmweb to już w ogóle zszedł na psy. gdyby była druga taka strona z taka bazą to już dawno bym to rzucił.

użytkownik usunięty
Piotrek4

Nie, Piotrek. Ty akurat tu zostajesz.

No zostaję, przecież napisałem, że jakby była druga taka strona z taką bazą. Zapomniałem dodać, że IMDb się nie liczy.