przegięcie . Najleprzy przykład to wczorajszy wieczór a konkretnie film
"Sądna noc" .Mówie..obejże pamiętam że było fajne . Minęło 15 min pierwsza reklama trwała 10 minut (film zaczął się o 20 :40) .Potem godzina 21:10 kolejna 10 min reklama , 10 minut filmu i włąncza się bęben maszyny losującej i następuje losowanie 20 kolejno wybranych liczb , myślałem że szlak mnie trafi (losowanie LOTTO) Mineło pół godziny filmu i kolejne 16 min reklamy!!!!!!!!!! Szok , zapomniałem co oglądam . I pod koniec filmu jeszcze 7 minutek reklam .....
Film skonczył się o 23:15 ..... Czekam na reakcje ludzi z film webu
POZDRAWIAM

użytkownik usunięty
Joe_Armstrong

masz racje polsat to stacja w ktorej 50% zajmuja reklamy, mnie tez to strasznie wnerwia, szczegolnie kiedy film ogladam. moze dlatego tv mi sie znudzila i bardzo zadko cos ogladam, najczescie thrillery z serii Polska Reprezentacja pilki noznej, albo ostatnie dwa odcinki zaskakujacej serii Polskie druzyny w Pucharze UEFA :)
pozdrawiam

Joe_Armstrong

Mialem gorsze doswiadczenie. Ogladalem kiedys na Polsacie "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie" - trzygodzinny film, a reklamy co 20 minut.
Mozna truc i obrazac sie ze Polsat niszczy strukture filmow, itd, itp, lecz trudno wymagac od komercyjnej stacji szacunku wobec formy czy widza.

Joe_Armstrong

25 minut filmu na 15 minut reklam.
Razem 40 minut.
15/40 * 100% = 37,5%

37,5% zmarnowanego czasu. Nikt tych reklam nie ogląda, nikogo to nie obchodzi. Debilizm nie stoi po stronie Polsatu, tylko po stronie firm wrzucających reklamy do TV.
Wyjątek: Losowanie Lotto.

Nieco lepiej jest na TVN. Oni puszczają reklamy nie co określony czas, tylko tak żeby to BYŁA przerwa w filmie. Np. tuż przed jakąś strzelaniną lub inną ważną sceną.

W porządku jest TVP, ale bardzo rzadko jest u nich dobry film (ostatnio tylko "Fight Club" i "Milczenie owiec").

K_B_

no nie powiedziałbym że na TVP nie ma dobrych filmów... jutro Absolwent dzisiaj film z Smithem i Hackmanem.... dużo teraz dobrych filmów leci... aby dokładniej się dowiedzieć wpadnij na mojego bloga... tam jest wszystko rozpisane....

Joe_Armstrong

Taaaa...Polsat przegina, ale to nie do końca wina stacji. Z tego co wiem to za Polsat nie płaci się abonamentu - to nie jest telewizja publiczna - więc, żeby jakoś się utrzymać nadrabiają reklamami. Mimo to fakt pozostaje faktem, że reklamy co 20 minut to już przesada, bo traci się przez coś takiego wątek filmu. I mnie też wyprowadziły z równowagi reklamy podczas "Sądnej nocy"...koszmar. Na Polsacie nie sposób oglądnąć spokojnie filmu, który zamiast 120 minut trwa 180 i jest na dodatek ciągle przerywany. Anielska cierpliwość by tu nie pomogła....
Pozdrawiam :)

Joe_Armstrong

zgadzam się, dlatego też wole spędzać czas przy TVP1 (niedzielne "uczty kinomana" itp) albo TCM (czasem puszczą jakiś klasyk ;)) Tam przynajmniej nie ma reklam. A jak słysze że na TVN albo Polsacie bedzie leciał jakiś fajny film, to sie załamuje, bo wiem że raczej i tak nie bede go oglądał (szkoda czasu). Jak dobrze że mam komputer na którym oglądam najwięcej milmików :)

Joe_Armstrong

W ogóle polsat to g...kupa. I to nietylko przez reklamy, bo jeszcze obraz jest taki... no strasznie "blady" i troszkę jakby "rozmazany". Ogólnie nie lubię polsatu. HBO jest lepsze no i może Canal+, bo tam przynajmniej nie ma reklam i ogląda się film jednym ciągiem.