Ann Zacharias

Anne Zezette Zacharias

7,5
270 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ann Zacharias

Naprawde piękna kobieta. Szkoda że już nie występuje.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Shape

zgadzam się w pełni. Zjawiskowa. Niektóre sceny z "skrzydełko, czy nóżka?" można by oglądać cały czas. Rozświetliła cały film.

sapienspolonus

Tak w filmie skrzydełko, czy nóżka wyglądała zjawiskowo.

S_z_y_m_o_n

Oo tak! Nie sądziłem, że ktoś podzieli moje zdanie na ten temat, a tu proszę ;] Strasznie seksowna babka :D

buccccc

to znaczy nie babka jako babcia! fajna BYŁA z niej babka, czyli cizia... w "Skrzydełko czy nóżka"

buccccc

w "Skrzydełko..." wręcz zjawiskowa i te jej stópki na desce rozdzielczej w aucie...mniam

zbigson

mniam, mniam ;]

lzone

Stópki "mniam" ?! Fetyszyści! ;) Ja mam chyba wprost odwrotną przypadłość : cudze stopy, to "temat tabu". Każda próba dopuszczenia do świadomości faktu, że każdy, prócz garstki nieszczęśników, człowiek je posuada, działa na niekorzyść tego posiadacza. Noga kończy się za kostką i tyle; przynajmniej w ujęciu, że tak powiem, estetycznym. Kiedy w czasie jakiejś olimpiady, przy okazji konkursu skoków do wody, pewien współkomentator - jawny homoseksualista dla mnie - oświadczył, że ten konkretny zawodnik, zwycięzca, w zasadzie skakał identycznie jako jego dwóch kandydatów do tytułu, ale miał zdecydowania najpiękniejszą ...kugwa go mać - STOPĘ, to nie jadłem przez trzy dni. Tyle mojego, co wówczas schudłem ;)...

Pluto24

Nie każdy musi mieć cuchnące , wstrętne giczoły - jak ty.

Shape

Obejrzyjcie ją w tym filmie - Néa(1976). Cód, miód i orzeszki :)

rezzou

skrzydełko czy nózka - ale laska tam była/

Shape

A tak w ogóle to dlaczego ona już nie występuje?

dirt16

Moze dlatego, że ma teraz prawie 60 lat.

dawidkuberka

A co ma tutaj wiek do rzeczy? Wiele aktorek gra mając nawet ponad 70 lat na karku, np. Maggie Smith, Elizabeth Taylor czy Krystyna Feldman.

dirt16

Spodziewałem się takiej odpowiedzi, dużo w tym prawdy, ale Francja to typowy kraj miłości i rozpusty. Większość słynnych francuskch filmów to, jak sie utarło stereotypowo, komedie romantyczne. Zapotrzebowanie jest więc największe na młodych pięknych aktorów. Szansa Ann na takie filmy przepadła wraz z wiekiem. Oczywiście mogła by grać jak K. Feldman, ale jej największym atutem była uroda i to właśnie za jej sprawą grała w filmach. Mogła by oczywiście zagrać w 2012r. w Amour ale jej sie nie poszczęściło. Jednak najwazniejszym powodem jej nieobecności jest zakończenie kariery aktorskiej w wieku 32 lat, wtedy to po raz ostatni zagrała w filmie.

dawidkuberka

Mógłbym Cię zasypać nazwiskami francuskich aktorek, które w pył rozpieprzają tę Twoją teorię, ale po co to robić po kilku latach od publikacji posta ? Może do tego czasu sam zetknąłeś się z TYPOWO francuskim etosem Piękna Kobiety Dojrzałej ?... Ale przyjmij do wiadomości : jest dokładnie na odwrót, niż sugerujesz, właściwie poza młodziutką (debiutującą jako nastolatka ) Marceau, nie przypominam sobie jakiejś innej ikony francuskiego seksapilu przeżywającej apogeum swojej kariery ( jako amantka czy sexbomba ) przed trzydziestką, za to wiele grubo po jej skończeniu. Mozna w tym kontekście porozmawiać o B.B., jako wyjątku, ale to chyba zupełnie inna historia z bojkotem własnej kariery w tle włącznie.
ps. Ann Zacharias to Szwedka. Grała również, w znaczeniu "tyle samo", we Francji, co w Szwecji i w produkcjach innych krajów, więc nie dotyczyły jej podan ( a wcześniej wymyślone ) kryteria kina francuskiego.

Pluto24

Nie rozumiem twojej wypowiedzi. Nigdzie w moim wpisie nie podałem wieku aktorów. Nie mówiłem nic o trzydziestolatkach, których swoją drogą uważam ciągle za młodych i pięknych. Nie wysnułem żadnej teorii. A za fragmentem "przepadła wraz z wiekiem" może się kryć dowolna liczba wiosen.

dawidkuberka

Cóż, w takim razie precyzyjniej formułuj istotę swojej wypowiedzi, gdyż dla mnie wyraźnie sugerowałeś równowartość wieku i urody. Przynajmniej w kontekście kina francuskiego. Nie będę wchodził w spory dialektyczne, ale skoro ja tak odebrałem Twój post, a - powiem nieskromnie - nie uważam się za "najgłupszego na tej ulicy", to, wierz mi, coś jednak w Twojej wypowiedzi kłóci się z Twoim późniejszym "dementi". A może się mylę, nie ważne - kontynuuję tego wątku. Pozdrawiam.

Shape

Po latach jej nie mniej zjawiskowa córka - SASCHA ZACHARIAS - skutecznie przykuwa/-ła uwagę. Można się jej przyjrzeć w szwedzkim kinie i na You Tube. Nie brzydsza od mamusi!