Ennio Morricone

9,0
16 639 ocen muzyki
powrót do forum osoby Ennio Morricone

Zastanawiam się jak jury, które decyduje o przyznawaniu oscar-ów za muzykę do tej pory nie uchonorowało tego kompozytora tą nagrodą. Napewno Ennio Morricone nie należy do grupy artystów pominiętych, nie zauważonych w świecie muzyki filmowej, ale oscar napewno mu się należy. Chociażby za soundrack do filmu ,, Misja". Do tej pory zachodzę w głowę jak skończyło się tylko na nominacji do oscara. Przecież ta muzyka posiada tak ogromny ładunek emocjonalny, który powoduje że w człowieku pęka skorypa, pod którą kryją się same piękne uczucia. Motyw prowadzony przez obój jest wprost fenomenalny i wydaje się że to nie człowiek, a anioł na nim gra. Może się wydawać, że przesadzam, ale takie wrażenie na mnie wywarła ta muzyka i nikt mi tego nie odbierze. Czekam tylko na to, aby Kompozytor Ennio Moricone otrzymał oscara za całokształt twórczosci, bo z pewnoścą na to zasługuje.

lewaPek

Ludzie decydujący o przyznaniu statuetki muszą być chyba głuchymi ignorantami Oscar już dawno Ennio się należy

tomski_2

Dokładnie , zamiast tego kolejne oskary kasuje John Williams

lewaPek

wg mnie najlepszy muzyka Morricone to:
1. Misja
2. Pewnego razu na dzikim zachodzie.
3. 1900 człowiek legenda.

Jedyną wadą Morricone jest to, że tworzył bardzo dużo i niektóre motywy są bardzo do siebie podobne.

lewaPek

może dla jury ta muzyka jest za trudna :) a może zbyt genialna kto wie :) jedno jest pewne facet potrafi nadać filmowi klimat :)