ONR, MW i reszta brunatnej swołoczy, znalazła resztki rozumku i zainwestowała w PR - już nie nawołują do palenia żydów, niemniej faszyści uważają, że antysemityzm lub - eufemistycznie - judeosceptycyzm jest niczym złym. Na marszu 11 XI, mieliśmy do czynienia z pokazem ich programu, którego bać się mają "pedały, komuchy i lewaki". Minister sprawiedliwości, uznał te wypowiedzi i zdarzenia za "ekscesy" zaś prawdziwe zagrożenie widzi w... Krytyce Politycznej, którą uznał za skrajnie lewacką bo wydała, krytyczne opracowanie pism Lenina, pióra Żiżka.
Grzegorz Braun nawołuje ( w imię wolności słowa oczywiście) do mordowania dziennikarzy, których poglądy mu nie odpowiadają. Jak wiadomo, prokuratorzy idąc za przykładem ministra sprawiedliwości uznali wypowiedź za zwykły eksces lub żart nie reagując, zaś prawicowe portale za manipulację reżimu (sic!).
Dodajmy zapraszanie na salony faszystów jak Zawisza, Holocher oraz podpieranie ich chorych idei przez część inteligencji (prof. Wolniewicz, Krasnodębski) czy uznawanie bandyty Starucha za więźnia politycznego walczącego z totalitaryzmem.
Oto w jaki sposób - tolerując takie zachowania i chore sytuacje, niszczy się nasz naród rozbijając go, a w konsekwencji całe nasze dobro wspólne jakim jest Polska.
Polemika ze stekiem bzdur? proszę bardzo!
ONR, MW i reszta organizacji endeckich/narodowych czy jak je tam nazywać wyszła z ukrycia i chwała im za to. Chwała za to, że już nie radykalizują się tak jak jeszcze kilka lat temu i nie zamykają na ludzi tylko chcą do nich wychodzić. Zauważ, że radykalizm tych organizacji podyktowany był głównie tym iż były najbardziej tępione czy to przez media czy przez włądzę, zarówno tę komunistyczną jak i władze i media po '89 roku.
Marsz 11 XI jest ogrmonym marszem Polaków mieniących się patriotami- osobiście nie bardzo podoba mi się tegoroczne upolitycznianie tego Marszu przez MW i ONR ale trzeba im oddać że stworzyli z niczego olbrzymią, coroczną patriotyczną manifestacją i chcą coś jednak na tym dla siebie ugrać. Natomaist sprowadzanie Marszu Niepodległości do marszu przeciwko "pedałom, komuchom i lewakom" jest jawnym przekłamaniem.
Krytyka Polityczna to nie są skrajni lewacy, tylko tacy lewacy w garniturkach chcący być groźni jak koledzy z Antify ale niestety nie da się być groźnym mając 1,7 wzrostu, 10 kilo nadwagi i rajbany na nosie ;) Świadomi własnych niedoskonałości wolą spraszać odważniejszych kolegów z Niemiec i namawiać do bicia Polaków w polskie święto narodowe :) Natomiast nie wiem kiedy jakiś minister mówił o nich "skarjni lewacy" z chęcią bym się dowiedział.
Jakoś nie słyszałem żeby Braun do czegoś nawoływał, wyrazić pogląd to jedno, szczególnie na jakimś półotwartym spotkaniu, natomiast nawoływanie to już chyba pojęcie nieco wykraczające poza fakty.
Poproszę o jakiekolwiek faszystowskie wypowiedzi panów Zawiszy czy Holochera, ze źródłem najlepiej.
Staruch jest więźniem politycznym, czy się to tobie podoba czy nie- być może w jego sprawie nie ingerują politycy PO osobiście ale służalcze sądownictwo i prokuratura bardzo dobrze wie jak się zachować aby pracodawcy byli zadowoleni.
Mogę ci pokazać, mnóstwo zdjęć ONR-owców zamawiających 5 piw, na tle płonących swastyk, krzyży itd. itd. Naprawdę uważasz, że takie coś nie powinno być tępione?
W pierwszym poście napisałem, że zainwestowali w PR, ubrali się w garniturki a na swoje wstrętne idee, nałożyli tonę "patriotycznego" makijażu.
Nie chodziło mi o to, że marsz miał pokazać ich siłę przeciw "lewakom", ale to właśnie wtedy Winnicki wpadł w swój trans. Marsz to tylko narzędzie mające rozproomować te dwie organizacje ONR i MW, ukazać jako patriotyczne - znowu PR.
Krytyka Polityczna, to jakby to określić lewicowi intelektualiści. Zaprosili antifę, która już przed południem została aresztowana, ale jakby nie patrzeć ONR zaprasza Serbów czy Węgrów także.
Gowin - chodźby u Olejnik mówił o KP jako skrajnej lewicy i zagrożeniu, wczesniej przy In Vitro czy Aborcji mówił o "lewackich" projektach.
Holocher i Zawisza,
http://www.fronda.pl/a/szef-onr-dla-frondapl-antysemityzm-w-onr-wyglada-tak-jak- wygladal-przed-wojna,23378.html
Zawisza - potwierdził słowa winnickiego na marszu, dalej sam się określa jak o "Judeosceptyk" (ciekawy eufemizm BTW).
http://natemat.pl/38929,powstaje-ruch-narodowy-sila-ktorej-boja-sie-lewaki-i-ped aly-zawisza-ciesze-sie-ze-te-slowa-przykuly-uwage
PS Mam nadzieję, że Ty wskażesz gdzie "Krytyka Polityczna" namawiała niemców do bicia Polaków, też ze źródłem.
Owszem powinno być tępione, tzn. te swastyki, wydaje mi się nawet że JEST to tępione. Do salutu rzymskiego/zamawiania 5 piw się nie odniosę gdyż nie uważam tego gestu wykonywanego przez osoby nie mające faszystkowskich tudzież nazistowskich poglądów za zły.
Te idee nie są wstrętne, naprawdę. A te garnitury i "patriotyczny makijaż" to znak czasów, znak tego że włąśnie wskazywane w pierwszym akapicie przykładowe swastyki odchodzą w niebyt, znak tego że chcąc coś osiągnąć należy wyjść do ludzi a nie zamykać się na nich i jednocześnie bratać z ludźmi których poglądy nie licują z byciem Polakiem ale ze względu na wspólnych przeciwników przymyka się na to oko.
Być może Marsz Niepodległości w założeniu jeo organizatorów ma być tylko i wyłącznie narzędziem politycznym, nie siedzę w ich głowach, osobiście jednak w to wątpię. Myślę, że trochę miłości do ojczyzny również ma tutaj udział.
Ale do południa zdążyli napaść chociażby na grupę rekonstrukcyjną, po czym schronili się w... lokalu KryPy :) Przypadek? Zbieg okoliczności? Bynajmniej. Swoją drogą na fimikach w internecie widziałem niemieckojęzycznych ludzi będących na Kolorowej Niepodległej więc chyba wszystkich nie zawinęli. Owszem organizatorzy zapraszają gości z zagranicy, ale celem Marszu nie jest fizyczna konfrontacja.
In Vitro i ABorcja z prawicą wiele wspólnego nie mają i są to raczej pomysły lewicowe, osobiście w KP zagrożenia nie widzę- może Gowin ma jakieś stany lękowe :)
Nie widzę faszyzmu w tych wypowiedziach, serio. Możesz wskazać to spróbuję się odnieść :) Swoją drogą powracanie do jakichś mitycznych przedwojennych antysemityzmów przy obecnym składzie procentowym ludności w Polsce to totalny nonsens. Natomiast można być krytycznie nastawiony wobec polityki Izraela chociażby względem Palestyńczyków, i tak pewnie w oczach wielu zostaniesz wtedy antysemitą.
Niestety nie wskażę źródła, posłużę się jednak logiką: zapraszanie Niemców, w dodatku dość specyficznych bo działających w skrajnie lewicowej bojówce na fizyczną blokadę Marszu w którym udział biorą w zdecydowanej większości Polacy i który określa się mianem faszystkowskiego przez osoby zapraszające chyba mówi samo za siebie :)
Żeby być przyjętym do tego typu organizacji,trzeba być katolikiem. To już mówi samo za siebie.Bandytyzm religijno faszystowski kwitnie pełną parą a PiS to popiera. Niestety Staruch nie zostanie premierem,bo PiS nie wygra wyborów.
:)
Twoja wypowiedź jest tak chaotyczna że w zasadzie nie wiadomo o co chodzi. Do jednego garnka wrzucasz ONR, MW i PiS podlewając to sosem katolicko-faszystkowskim i dodatkowo przyprawiając Staruchem, co ma jedno z drugim a do tego drugie z trzecim to naprawdę nie wiem.
Wiem ,że jest stadionowym bandytą i są na to dowody ale tacy ludzie jak ty robią z niego wielkiego opozycjonistę.
Gdzie ja robię z niego opozycjonistę? :D Staruch ma swoje za uszami, oczywiście ale sytuacja w której od pół roku siedzi w areszcie na podstwie zenzań jednego świadka (dodajmy że konfidenta-kibica z wrogiej drużyny), oskarżony jest o rozbój bo zabrał mu plecak w którym były basenowe klapki, jego dziewczyna jest o 6 nad ranem wyciągana przez policję z domu bo na meczu zajęła nie to miejsce na które miała bilet, dodając do tego kulisy zatrzymania Starucha wychodzi obraz dość zastanawiający. Ale oczywiście ty możesz myśleć że w ten sposób działają organy w praworządnym państwie i czekać na kolejną sesję zdjęciową w tabloidzie Katarzyny W. oskarżonej o morderstwo swojej córki :)
Może i uderzył tego kopacza piłki. Nie wiem czy mu się należało czy nie, nie jestem kibicem. Ale jestem pewien że niepodważalnym bandytyzmem było pozbawienie wolności p. Piotra staruchowicza na osiem miesięcy bez wyroku sądowego.
Już tak nie płacz z powodu niedoli swojego idola .. Ostatnio wyszedł za kaucją , pewnie szanowne kibolstwo zrobiło zrzutkę dla pana "opozycjonisty" starucha i teraz może brylować u pospieszalskiego a za jakiś czas zobaczymy go zapewne w rozmowach w toku. Dla mnie jest jasne ,im mniej tego ścierwa będzie na stadionach tym zdrowsza będzie polska piłka.
On nie jest moim idolem, nie interesuję się piłką kopaną. Według mnie ważniejsze jest posiadanie zdrowego państwa polskiego niż zdrowej piłki kopanej. Sprawa p. Staruchowicza (niestety nie tylko ona) pokazuje dobitnie, że państwo polskie jest chore.
"Może i uderzył tego kopacza piłki. Nie wiem czy mu się należało czy nie..."
Pozostawię to bez komentarza ...
Tą sprawę powinien rozstrzygnąć sąd. A nazywanie p. Staruchowicza stadionowym bandytą za rzekome uderzenie piłkarza to nadużycie, przecież to zdarzenie miało miejsce po zakończeniu meczu.
"A nazywanie p. Staruchowicza stadionowym bandytą za rzekome uderzenie piłkarza to nadużycie, przecież to zdarzenie miało miejsce po zakończeniu meczu."
I to mówi człowiek nazywający dziennikarzy GW czy TVN zdrajcami ojczyzny, tylko dlatego, że nie zgadza się z nimi. Cóż za hipokryzja.
Z dziennikarzami GW, TVN i innych pomniejszych kłóci się przedewszystkim polska racja stanu. Nie wiem jak można wogóle porównywać sprzeczkę kopacza piłki i kibica piłki kopanej do propagandy antypolskiej szerzonej w prasie i eterze? Te sprawy nie bardzo do siebie przystają.
Antypolska propaganda? A co niby jest tam takiego antypolskiego, bo bardzo chciałbym to wiedzieć. Jedyna propaganda to antyprawicowa i za to należy się TVN i GW wielki plus, choć za obydwoma mediami nie przepadam. Może antykościelna? W TVN nie widziałem, jeżeli jest w GW to kolejny plus, bo kościół to agentura watykanu i działa w swoim a nie polskim interesie. Dlatego proszę cię o podanie naprawdę ANTYPOLSKIEJ propagandy, a nie tego co za taką uważa Jarek czy Winnicki.
Naprawdę jesteś taki głupi czy tylko stwarzasz pozory ?? Używasz słów których nie rozumiesz, najpierw napisałeś o "rzekomym " zdarzeniu po czym potwierdziłeś ,że rzeczywiście ta napaść miała miejsce po zakończeniu meczu i ty chcesz dyskutować ...
Byłem pewien, iż to wynika z samej konstrukcji mojej wypowiedzi. Teraz gwoli jasności wstawię ten domyślny fragment "... to rzekome zdarzenie miało...".
Gość myśli,że jak będzie zabijał,to ludziom sie to spodoba i PiS wygra. Chory człowiek... co tu dużo mówić.