Hilary Duff

Hilary Erhard Duff

7,4
4 178 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Hilary Duff

jak ta pseudoaktorka znalazła się w rankingu wyżej od AKTORÓW takich jak Sean Penn, Benicio Del Toro, Jeremy Irons czy Jim Jarmusch. Zastanawiam się też co ta gwiazdka (bo tylko tak można ją nazwać) wogóle robi w tym rankingu. Filmy z nią są kompletnie słabe, nie ma w nich nawet odrobinę ambicji, a jej "gra" platikowej barbie... pozostawie bez komentarza. Nie chcę nawet wymieniać wspaniałych ról np. Benicio Del Toro w 21 gramów (świetna rola - niesamowity film) czy Ironsa w np. Misji, Lolicie czy Domu Dusz. To były wspaniałe KREACJE, profesjonalna gra. A nie zrobienie słodkiej miny głupiutkiej nastolatki. Nie rozumiem...

Skylaria

A ja za to nie rozumiem ciebie! Hilary jest fajna i młoda więc gra w filmach dla młodzieży!!! Może znalazła sie wyżej na tym rankingu dla tego że jest lepsza od tych twoich aktorów???? Zresztą to nie uwazam ze jest głupią nastolatką! Ale każdy ma swoje zdanie i gust! Ja ją lubie bo zawsze jest sobą i gra w fajnych filmach! Chyba niewidziałam jeszcze żadnego filmu znią który by mi się nie spodobał!Zajrzyj do mnie pozdrawiam!

Skylaria

Znam dużo młodych aktorów, którzy grają w dobrych filmach. Dakota Fanning ma około 12 lat i zagrała w np. Człowieku w ogniu czy Sile Strachu. To nie są raczej filmy dla nastolatek. To, że Duff jest wyżej w rankingu nie znaczy że jest lepsza. Jeżeli tak twierdzisz, to nie znasz tych "moich" aktorów i nie rozumiesz na czym polega aktorstwo. Bo oni są aktorami. Jej miejsce na liście, jest wynikiem dużej liczy osób w portalu takich jak Ty, którzy oglądają głupie i banalne filmy typu "Szansa na sukces" czy "Historia kopciuszka" (już tytuły mówią same za siebie), bo ambitniejszego kina nie rozumią i ich nudzi, i głosują na osoby grające w takich dziecinnych filmach, za to że są "cool" i mają ładną buzię, są na okładkach gazet i są "na topie". Typowe gwiazdeczki nie aktorki. A ich gra jest słaba i nie mają o aktorstwie pojęcia.

Skylaria

Co ty mi powiesz? Możesz lubić swoją Dakotę która gra w ,,ambitnych filmach,,! Ale ja i tak nie zmienie zdania o hilary i to nie dlatego ze ma ładna buzię i jest ,,cool,,!!! Poprostu podoba mi sie jak gra i lubie te filmy! To nie znaczy że nie oglądam ambitniejszych bo lubie też inne filmy równiez te w których gra Dakotta np. Wojna światów bo tam była świetna! Poprostu Hilary gra głównie w Komediach romantycznych i właśnie w takich rolach mi sie podoba! A to że wyżej w rankingu świadczy o tym że jest dobra bo gdyby byłaby kiepską, pustą dziewczyną to nikt by na nią nie głosował! A tak wogóle to ogladałaś ,,szanse na sukces,,? To nie jest banalny film!!!!!! Zreszta co byś nie powiedziała i tak nie zmienie zdania!

AimeR

Ale moim zamiarem jest bynajmniej to, żebyś zmieniła swoje zdanie. Forum jest po to, aby wyrazić swoją opinię. I ja to zrobiłam. W żadnym moim wyrazie, nie ma nic o tym abyś Ty zmieniła zdanie. Jeżeli już dyskutujemy, nie musisz używać tylu znaków interpunkcyjnych typu !!!!!!!! bo to naprawdę drażniące. I jeżeli przytaczam jakiś przykład, jak np. w poprzednim poście Ironsa a w tym Dakotę, to nie oznacza że są to moi ulubieni aktorzy. Możesz lubić "swoją" Dakotę. Ja tylko daje jej przykład, a to nie oznacza że ją lubię. Gdybyś była choć trochę zainteresowana, zobaczyłabyś że w moich ulubionych nie ma ani Dakoty ani Ironsa. "A to że jest wyżej w rankingu świadczy o tym że jest dobra bo gdyby byłaby kiepską, pustą dziewczyną to nikt by na nią nie głosował! " Głosują na nią ludzie, owszem. Ale, jak już powiedziałam w poprzednim poście, tacy jak Ty. Czyli tacy, którzy lubią ją już za te "filmy". No właśnie za filmy, ale przeważnie aktora traktuje się za to, jak wczuwa sie w swoją postać, tworzy ją. Oczywiście za to w czym gra też, bo kto by lubił np. Johnnego Deppa gdyby grać w filmie typu "Historia Kopciuszka" a nie w np. "Edwardzie Nożycorękim". A to znowu się sprowadza do tego, że Duff jest słabą aktorką która gra w głupiutkich filmach. A ta grupa w której Ty jesteś, dziesięcioletnich dzieci które w przyszłości może się zorientują czym jest kino, lubi takie głupiutkie filmiki i przez to lubi Duff. Wątpię, czy zwróciłabyś na nią uwagę, gdyby zagrała w np. "Nieodwracalne". Pewnie o tym nie słyszałaś, bo to mocny film, ale jestem pewna że nie lubiłabyś jej po tym filmie. Więc wniosek sam się nasuwa... Duff jest po prostu beztalenciem, które radzi sobie tylko w banalnych filmach i zaistniała dzięki ładnej buzi, bo w poważniejszych filmach by sobie nie poradziła. Jeżeli zagra w czymś dobrym i się wykaże talentem, zmienie swoje zdanie o niej.

Skylaria

widzisz... moze mlodziez lubi te glupiutke miny nastolatek :) (rowiesnikow) Moze lubia głupie komedyjki, i lubia jej muzyke :) bo to nie tylko aktorka :) jest tez krawcowa ktora robi rozne rzeczy dla swojego pieska :) ladnie śpiewa i wydaje mi sie ze gra :) i idealnie pasuje do roli w ktorych grała :) ale to Twoje zdanie :) i nie obrazaj innych ludzi tylko dlatego ze maja inne poglady niz Ty to jest bardzo nietolerancyjne :) i porwnywanie mlodziezy i doroslych osob to 10-cio letniego dziecka to chyba przesada, i MY wiemy co to jest kino i nie ograniczamy sie tylko i wylacznie do filmow z Deepem :) wiec jak juz musisz wyrazic swoja opinie negatywnie na temat aktorki ktorej nie lubisz to tez nie obrazaj innych :) i wlasnie taka swoja wypowiedzia pokazalas ze jestes nietolerancyjna i w pewien sposob ograniczona pomimo iz Twoj styl pisania jest bogaty :) nastepnym razem zastanow sie 2 razy zanim cos napiszesz bo kilka zdan naprawde jest zbednych

PS. Sorry ze caly tekst nawalilem bez kropek i przecinkow :P

ALUNO

Naprawdę nie wiem czy Ją tak bardzo obraziłam. Może trochę, ale chodzi o to że : gdyby Ona dawała konkretne argumenty a nie zdania typu "ona jest swietna i ją za to lubie bo gra w fajnych filmach!!!!!!!" to bym może była trochę łagodniejsza. Jednak gdy Ona pisze coś takiego, to samo wychodzi że ma nie więcej niż 10 lat. To zdanie o wieku nie było złośliwe, tylko miałam wrażenie że naprawdę ma tyle lat. Ale kiedy zobaczyłam, że ta użytkowniczka CoolHilary w innym poście jakiejś osoby, co nie lubi Duff odpowiedziała "Sama jesteś głupia i beztalencie!!!" czy coś podobnego - to mnie rozwaiło. Więc nie wiem czy znowu ja jestem aż tak nietolerancyjna. Gdybyś przeczytał kilka innych moich postów, zobaczył byś że tak nie jest. Szanuję zdanie innych, lecz gdy umią dyskutować i mają do swojego zdania argumenty. Jeżeli Ty tak sądzisz, to szkoda, ale ja tak nie uważam. I nawet jeżeli CoolHilary ma więcej niż 10 lat, to jeszcze gorzej. Bo ja sama mam 16 i przykro mi, ale powalają mnie moje rówieśniczki piszące (już odchodząc od Duff) "Koffam go jest piękny i fajny, napisalam do niego list!!!" Widzę to też po swojej szkole i otoczeniu, jacy niektórzy są po prostu "ubodzy" w myśleniu i pisaniu. Nie tępię takich osób, ale mi ich szkoda i zastanawiam się skąd to sie bierze. I pozdrawiam Cię i naprawdę dziękuję że chociaż Ty przytoczyłeś konkretne argumenty, na które jest sens wogóle odpowiadać. Mocno pozdrawiam.

Skylaria

ok :) dziekuje za wyjasnienie :) tylko ze, wczoraj bylem troche zmeczony juz i sie doczytalem ze piszesz nie tylko na coolhilary tylko, na wszystkich- za to przepraszam.Jesli chodzi juz o, to dziekowanie- zaden problem :P i tez, Cie pozdrawiam :)

Skylaria

Wiesz co ,,Mandy,, mam wrażenie że jesteś bardzo pewną siebie osobą która uważa sie za niewiem kogo! Gadkę masz, tylko że twoim jedynym argumentem jest to że Hilary Duff jest beztalenciem i gra w banalnych filmach! NO i jeszcze przy tym ponizanie innych że wogóle ją lubią! A jakbys była ciekawa to mam 15 lat a nie 10! Bardzo mi przykro że odniosłaś wrażenie że mam 10 lat ,Ale dla ciebie to i tak wszystko jedno! Zresztą to ,,Gdybyś była choć trochę zainteresowana, zobaczyłabyś że w moich ulubionych ,, są też inne filmy a nie tylko z Hilary czy innymi ,,gwiazdeczkami,,. I chociaż lubię Hilary to ogladam też ,,ambitniejsze,,filmy! Równiez z młodymi aktorkami! Np. Emily Browning albo Alexis Bledel! A tak wógóle to nie porównuj mnie do jakichs swoich koleżanek które mówią "Koffam go jest piękny i fajny, napisalam do niego list!!!" bo ja czegos podobnego nie pisałam. A to że napisałam że jest świetna to poprostu moje zdanie! Jesli mam ci udowodnic że próbowałaś mnie obrazić to prosze bardzo- ,,nie rozumiesz na czym polega aktorstwo. Bo oni są aktorami. Jej miejsce na liście, jest wynikiem dużej liczy osób w portalu takich jak Ty, którzy oglądają głupie i banalne filmy typu "Szansa na sukces" czy "Historia kopciuszka" (już tytuły mówią same za siebie), bo ambitniejszego kina nie rozumią,, ,,tacy jak Ty,, a kim to ja jestem że ,,tacy jak ja,,? Wyrażam swoją opinię tak samo jak ty! Kolejny-
,,grupa w której Ty jesteś, dziesięcioletnich dzieci które w przyszłości może się zorientują czym jest kino, lubi takie głupiutkie filmiki i przez to lubi Duff,,. Lubie filmy z Hilary bo można sie przy nich odpręzyć i posmiać! Jeśli co to nie pasuje to twój problem! I zanim napiszesz kolejny komentarz to zorientuj się co jeszcze lubie z wyjątkiem Duff! Zrób to co sama mi radziłaś!!!

AimeR

Wiecie co tak sobie czytałam te wasze wypowiedzi i doszłam do wniosku że manDy chce troszeczke za szybko dorosnąc. Myślisz że jak masz 16 lat to już musisz oglądac filmy poważniejsze, ale to nie prawda!! Wiek nie oznacza jakie trzeba oglądac filmy. Moim zdaniem troche przesadziłaś nazywając coolhilary
"dziesięcioletnich dzieci które w przyszłości może się zorientują czym jest kino, lubi takie głupiutkie filmiki" to troche przegięcie. A chilary (moim zdaniem) nie jest "gwiazdeczką" tylko gwiazdą bo dobrze się wczuwa w role przez siebie grane. Moim zdaniem filmy dla nastolatków są wogóle potrzebne bo nie można byc stale poważną ani dorosłą i oglądac poważnych filmów. Przy filmach z Hill można sie fajnie bawic i tak samo z filmem "Wredne dziewczyny" Lindsay Lohan. Chociaż jej nie lubie to ten film był naprawde fajny i zabawny. To co napisałam mam nadzieje że nikogo nie uraziło ;)))))) Narazka :P

sweetka

Oczywiscie, ze nie trzba caly czas ogladac powaznych filmow, zadna skrajnosc nie jest dobra. Jednak uwazam, ze istnieje wiele "lekkich" filmów oduzo bardziej wartosciowych od komedyjek, w których gra Hilary. Widzialas "Amelię", "Autostopem przez galaktykę", "Między słowami" lub "To właśnie miłość"? To są filmy przy których mozna się naprawde dobrze bawic, sa na jakims poziomie intelektualnym. Natomiast tzw. "filmy dla nastolatków" sa zwykle strasznie przewidywalne i schematyczne. Ot jest dziewczyna, samotna, kocha się w chłopaku, w koncu po serii "zabawnych" perypetii zdobywa go. Moim zdaniem trzeba rozwijac sie nawet w czasie ogladania "lekkich filmow", a nie ograniczac sie do filmow, ktore za kilka lat i tak ci przejda.

Ariadne

Nie oglądałam tych filmów co napisałaś chociarz chętnie obejrze ;)))) A co do tych filmów z Hialry to myśle że mi nie "przejdą" bo nawet dorośli czasem oglądają takie filmy. Filmy z Hill zawsze będą mi się podobały bo te filmy mogą podobac sie nie tylko nastolatkom ale i dorosłym osobom. A co do przeidywalności... Oglądałaś "Perfect man"????? No i nie sądze żeby ten właśnie film był "przewidywalny". No i nie mówie że oglądam TYLKO filmy z Hill, mówie że mi sie podobają. Oglądam też dużo innych fajnych i "lekkich" filmów. No to narazka ;)))))

sweetka

Sam jestes bez talenciem!!! Hilary jest super! Rozumiem że można kogos nie lubić ale nie mów ze jest brzydka i nie ma talentu bo ładna jest napewno talent jakis to ma każdy a ona akurat MA! Ciekawe czy wogóle widziałeś jakis film z jej udziałem??? Ciekawe kogo ty lubisz? Marilyna Manson????????????? To Twój post. Bez komentarza. Jeżeli Cię obraziłam, to przepraszam. Ale uważam, że Ty sama tak zrobiłaś jeszcze mocniejszym językiem więc nie czuje się specjalnie winna.

Skylaria

Popieram - manDy, wie co dobre (mając w ulubionych takich gigantów jak Pacino i De Niro to trzeba się znać na kinie, a pewnie dzieci zafascynowane tandetną H Duff nie mają pojęcia kto to wogóle jest :D). Cieszę się że są też tacy co podzielają moje przekonanie na temat tej plastikowej laleczki. Zapraszam na mojego bloga.
Pozdro

Skylaria

Wiadomo że wysokie noty na filmweb'owej liście zawdzięcza dzieciakom zafascynowanym tą głupiutką blondyną. Jak kogoś kto "uczył się aktorskiego fachu" w disneylandzie czy innych bzdurach można tak gloryfikować, też tego nie rozumiem. Pozdowienia dla manDy :)
Zapraszam na swojego bloga :)

Skylaria

Wiadomo że wysokie noty na filmweb'owej liście zawdzięcza dzieciakom zafascynowanym tą głupiutką blondyną. Jak kogoś kto "uczył się aktorskiego fachu" w disneylandzie czy innych bzdurach można tak gloryfikować, też tego nie rozumiem. Pozdowienia dla manDy :)
Zapraszam na swojego bloga :)

AL PACINO RULEZ

Skylaria

Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi i uważam, że każdy z Was ma po części rację. Sama nie jestem fanką Duff, ale nie o to tu chodzi. Myślę, że rzeczywiście są aktorzy, którzy zasługują na wyższe miejsca w rankingu, między innymi ci, których tu wymienialiście. Ale wydaje mi się, że jeżeli komuś podobają się filmy z tą...gwiazdką, to powinien mieć prawo je oglądać i mają prawo mu się one podobać. Jednak z drugiej strony, przecież Mandy wyraziła tylko swoją opinię, więc nie widzę powodu, żeby się kłócić - chyba forum właśnie działa na takiej zasadzie - żeby wyrażać swoje poglądy.

Pozdrawiam,
Jigsaw

Pomyluna

No może i tak ale żeby nazwac tych co lubią Hilary 10-letnimi dziecmi no to przesada ;))))

Skylaria

I jeszcze taka jedna wzmianka...tylko z ciekawości...jeżeli CoolHilary tak lubisz Duff, to dlaczego nie masz jej w ulubionych?

Skylaria

Widocznie zapomniałam jej dodać(zaraz to zrobie), ale fajnie że zajrzałaś do ulubionych! Pewnie zauważyłaś że nie mam tam filmów i osób związanych z Hill. A jeśli chodzi o ,Drunka, powiedziałeś że te osoby co lubią ,tandetną H Duff, nawet nie wiedzą kto to to jest R.Deniro. A jakbys był troche ciekawy zobaczyłbys że w ulubionych mam Roberta de niro. Napisałeś też że Hilary jest ,plastikową laleczką, a sam w ulubionych masz Lindsay Lohan która gra w bardzo podobnych filmach co Hilary i według mnie jest jeszcze bardziej plastikową. Ja też nie lubie plastików ale uważam że Hilary nie jest sztuczna. Za przykład naprawde plastikowej laleczki moge podać Paris Hilton, która ani nie umie grać ani spiewać a mysli że jest nie wiadomo jest Zresztą chyba masz w ulubionych wszystkich możliwych aktorów=) Radzę się zdecydować=) A co do manDy- masz racje, może obraziłam ta osobę w tym poście co podałaś ale każdy tutaj to robi w jakimś stopniu. I nie chodzi mi o to że musisz czuć się winna, miałaś prawo powiedzieć co chciałaś, jeśli cię wkurzyły moje poglady. Ale poprostu nie rozumiem ludzi którzy uważają że ci którzy lubią H.Duff (tak jak ja) nie rozumieja kina i nie znają naprawdę prawdziwych gwiazd. A przecież ja nie powiedziałam że Hilary ma dostać Oskara, poprostu podoba mi się jak gra!

AimeR

Ja też nie rozumiem osób, które obrażają jej fanów (do których się zaliczam). Pozdro dla jej fanów. :)

Skylaria

Zastanawiam się czy ty w ogóle widziałaś z nią filmy.

Skylaria

Zazwyczaj nie wypowiadam się o kimś, kogo nie widziałam w żadnym filmie... i jak widzę kolejna fanka Duff. Jakby i tak było mało fanek Duff czy Lohan... chyba prawdziwe aktorstwo przestaje mieć powoli znaczenie.

użytkownik usunięty
Skylaria

To proste - ten ranking nie odzwierciedla prawdziwej gry aktorsiej, tylko popularność! Przecież na tym forum są nie tylko osoby, które faktycznie znają się na kinie, ale również tony takich małolat zakochanych w swojej idolce i świeta poza nią nie widzących!
I nie chcę tu nikogo obrażać, bo fanki się będą rzucać, ale taka jest prawda! Może jeszcze nie znacie prawdziwego kina (oczywiście nie mówię o wszystkich!!!!) i macie taki gust jak macie ( w końcu taki wiek, że podobają się filmy dla nastolatków i związane z nimi "gwiazdy"), ale Hilary naprawdę nie gra dobrze!!! Może kiedyś was nieco "rozjaśni".
A zresztą niech Wam się podoba, co chcecie jeśli to was uszczęśliwia.
I żeby nie było - nie jestem jakąś anty Hilary ani filmów dla nastolatków, bo podobał mi się "Perfect Man" i tam nawet dobrze zagrała, ale np. "Lizzie McGurie" - brrr koszmar. Może Hilary się z wiekiem podszkoli, bo porównując jej wcześniejsze role z teraźniejszymi to trzeba przyznać, że robi postępy. I tego jej życzę.
Pzdr :))

Jestem małolatą, przyznaję się, mam 14 lat, a to wiek gówniarski. Ale Hilary Duff, w przeciwieństwie do moich rówieśniczek NIE CIERPIĘ. 100 miejsce w rankingu toż to jakieś nieporozumienie. Wielkie dzięki, z młodych aktorek o wiele lepiej jest uznać za wzór Scarlett Johansson, a za dobre filmy - filmy Tima Burtona. A nie "Lizzie McGuire".

lubieyaoijakch

Zastanawiam się czy fanki Duff słyszały jak ona śpiewa bez podkładu. Hmmmm... koszmar. Wypowiedzi AimeR nie przecztałam do końca bo nie dałam rady. A najśmieszniejsze na tym forum jest to jaką wagę ludzie tutaj przywiązują do wieku hehe :).

Shadowcat_2

Chciałabym troche sprostować moje zdanie! Ten temat zaczoł się już dawno i dawno się na nim wypowiadałam! A od tego czasu moje zdanie co do Hilary się troche zmieniło. A więc nie lubie jej już tak jak kiedyś, bo kiedyś byłam w niej wrecz zakochana=) Ale naprawde od początku wiedziałam że nie jest aktorką super uzdolnioną ale przyznam że co film gra lepiej! NIe znaczy to wcale że teraz jej nie lubie bo nadal ją lubie i nierozumiem do końca tych co na nią tak najeżdżają, poprostu nie mam zamiaru jej już tak bronić i marnować czas na kłocenie się z innymi bo mi to już zwisa! Mam nadzieje że będzie grać w fajnych filmach i troche bardziej ambitnych! A co do tego że niby na żywo śpiewa koszmarnie to niewiem. Słyszałam ją kiedyś na jakimś koncercie co niby śpiewała na żywo i szczerze to niewidziałam różnicy. Ale jeśli możesz to zamieść link do stronki na jakiej to widziałeś!

AimeR

Ja to w TV oglądałam :] To był reportaż z planu "Szansy na sukces"

Skylaria

ja nie mam nic do niej. moze młoda bardzo ale popularna.

i_v_

ja też do niej nic nia mam..lubie czasem obejzeć jakiś film z jej udziałem

kylie

hey sluchaj madzia cyz jak ci tam ; ] po 1 po twoich wypowiedzach wnioskuje ze ty wychwalasz tych swoich aktorow jak by byli nie wiadomo kim! i ich bronisz a krytykujesz aktorke ktora zupelnie ci sie w jakims filmie nie spodobala porownujac ja do twych ulubionych aktorow swoich oczywiscie!!! :| to wiec takie wypowiedzi zostaw dla siebie do swej wiadomosc ; ] bo napewno nikt ci nie skrytykowal twojej/go aktorki/a tych co wymienilas aktorow wogole zupelnie nie znam i porownujesz ich do Hilary Duff pomysl ile ci aktorzy maja lat a ile Hil jest jakas roznica wieku chyba nie? ; ] filmy z nia sa dla nastolatek szczegolnie ale tak i ze dla rodzinny to nie jest jakis horror albo sensacja jesli ty takie moze filmy ogladasz albo inne rodzaje a w ironie wpadasz jesli ogladasz filmy z Hil to wypraszam sobie jestes nie tolerancyjna! ; ]