Jack O'ConnellIV

8,1
16 587 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jack O'Connell

Swoja klase pokazal juz kilka lat temu grajac mlodocianego czubka i szefa grupy penerkow a
niedawno rewelacyjnie zagral w dramacie wieziennym STARRED UP.

punisher822_filmweb

Swoja klase pokazal przede wszystkim w Skins. Stworzyl najlepsza, najbardziej skomplikowana postac w najlepszym serialu o mlodziezy jaki kiedykolwiek powstal.

użytkownik usunięty
Chaczeridi

myślałem, że to scenarzyści tworzą postacie

Jesli juz chcemy sie czepiac wszystkiego, scenarzysci stworzyli postac, Oconnell te postac wybitnie wykreowal.

Chaczeridi

W żadnym filmie ani serialu nie spotkałam się z tak realistycznym przedstawieniem młodzieży. W dodatku mało kiedy młodzi aktorzy radzą sobie tak dobrze przed kamerą. :)

punisher822_filmweb

W Starred up wypadł naprawdę świetnie,a potem obejrzałam parę innych filmów z jego udziałem i byłam pod wrażeniem jak różne osobowości potrafi zagrać. Wróżę mu wielką karierę ;)

exotyczna

Koniecznie zobacz thriller z nim pt. EDEN LAKE gdzie go pierwszy raz go ujzalem... Gra tam szefa mlodocianej grupki bezczelnych gowniarzy ktorzy nie maja szacunku do nikogo i niczego. Koniecznie zobacz ten film i ocen sama...

punisher822_filmweb

A z chęcią, ciekawa jestem czym zaskoczy w tej roli...

exotyczna

Oj zaskoczy zaskoczy napewno... EDEN LAKE to 3majacy w napieciu thriller glownie za sprawa tych mlodocianych zwyrodnialcow ktorymi dowodzi wlasnie J.O'CONNELL. Genialna rola 3majaca w napieciu do samego konca...

punisher822_filmweb

Faktycznie, jest tam dużo młodszy a już widać potencjał i zaangażowanie,wywołał tak negatywne emocje,że to tylko dowodzi o jego talencie- i dobiera bardzo uważnie filmy w których gra, nie jest ich jeszcze tak dużo, ale większość zdecydowanie jest warta uwagi. Sam film-jeden z lepszych thrillerów który krąży jeszcze gdzieś w świadomości na długo po seansie.

exotyczna

A kiedy obejzalas EDEN LAKE? Nie zapomnijmy tez ze w tym filmie gral obecnie znany a wtedy mniej znany FASBENDER (facet ktory z ta babeczka przyjechal odpoczywac). Wtedy malo kto znal FASBENDERA jak i O'CONNELLA...

punisher822_filmweb

Wczoraj wybierałam jakiś film i przypomniało mi się o Eden właśnie, taak Fasbendera też znam i nawet nie spodziewałam się zobaczyć go w tym filmie. Obecnie Fassbender jest na fali ,po Zniewolonym gra w bardziej kasowych produkcjach, a wcześniej widziałam go w Jane Eyre i Wstydzie . A wracając do thrillerów obejrzyj sobie Dziewczynę z sąsiedztwa-też trzymający w napięciu ;)

exotyczna

Poszukam sobie i moze obejze na CDA. A tobie moja piekna nieznajmo moge z czystym sumieniem polecic piekny i madry film naprawde chol...nie niedoceniony z GIBSONEM. Mam na mysli dramat BEAVER. GIBSON pomimo juz 59 lat zagral fenomenalnie swoja role. Nie daj sie zwiesc pozorom ze jest to film majacy w sobie wiele z komedii. Obejzyj ten film w ciszy i skupieniu i zrozumiesz magie tego dziela... PS.CO DO FASSBENDERA TO KOLES GRA TERAZ JOBSA W NAJNOWSZYM FILMIE O TYM GENIUSZU KOMPUTEROWYM. CZUJE ZE TYM RAZEM OSCARA DOSTANIE...

punisher822_filmweb

Jako że wcześniej poleciłeś ciekawy thriller, tak teraz postanowiłam obejrzeć podwójne życie i cóż mogę rzec... Piękny,mądry film skłaniający do refleksji i przypominający że istnieje takie zjawisko jak depresja, ba-w dzisiejszych czasach tymbardziej wzrosła. Gibson stracił w oczach widzów, którzy interesują się jego prywatnym życiem, a nie dorobkiem aktorskim.

exotyczna

Rola GIBSONA fenomenalna i na miare OSCARA i wcale nie nawywijal az tak wiele. Chmury zawisly nad jego kariera przez jeden jedyny incydent o ktorym zapewne slyszalas. Ten incydent a nie rozwod z zona i tamte perypetie z jakas ukrainka doprowadzily do tego co mamy teraz. O tym ze USA to kraj traktujacy wrecz jak Bogow ZYDOW to juz wiesz. W USA zydzi sa ogromna 3majaca wladze grupa a GIBSON wtedy bodajze rok po PASJI napity jechal autem. Zostal za3many przez patrol Policji i zamiast spokojnie siedziec zaczal wyskakiwac z bluzgami na temat ZYDOW! Media to podłapaly bo policja oczywiscie wszystko wypaplala i powstal wielki medialny szum jaki to GIBSON zly i jak smial na glos mowic zle o ZYDACH. Od tamtego incydentu dziwnym trafem i to nagle podupadla jego kariera. Nie jest przypadkiem ze wiele filmow ukazujacych temat ZYDOW jako gnebiona nacje okazuje sie prawie zawsze w USA mega hitem i sypia sie OSCARY. Tam naprawde nie mozna zle mowic o ZYDACH. Z Gibsonem masz dowod i to ewidetny...

punisher822_filmweb

Niestety, poniekąd przez jego wybuchowość i nieobliczalność sam zawinił, tu jest przykład, że czasami lepiej siedzieć cicho. Można nie lubić Żydów i buntować się czemu stali się nagle tacy nietykalni itd, ale kiedy jesteś osobą publiczną i działasz w takim bagnie jak show biznes w Hollywood i wypowiadasz takie słowa jakie wypowiadał Gibson, musisz liczyć się z tym że dowie się o tym cały świat a media już zadbają o to żeby cię zniszczyć. On nie siedział cicho i miał świadomość tego że w Hollywood tyle Żydów zasiada w Akademiach filmowych, więc albo mu nie zależało albo nie spodziewał się że to będzie miało takie konsekwencje. Co nie zmienia faktu że cenię Gibsona jako aktora,natomiast ta cała afera wokół niego sprawiła,że zawsze będzie już oceniany przez pryzmat chamskiego brutala i rasisty. Mega hitem wg Amerykanów okazała się też ,,Ida''która nie wnosi nic do kinematografii i po obejrzeniu szybko się zapomina o tym filmie,ale cóż, w końcu tematyka wiadomo jaka, to i Oscar jest.

exotyczna

Powiem ci szczerze ze jestem zdziwiony ze film Pasikowskiego 'POKŁOSIE' zostal tak zjechany w Polsce a w USA przeszedl bez echa. W tym filmie jest mocna tematyka jak to Polacy razem z Niemcami by nie zostac zamordowanymi gnebili i zamordowali wielu ZYDOW w jednej z polskich wiosek. Motyw palenia zywcem zydow w jakiejs stodole wykorzystano z historii o JEDWABNEM. Ja wiem ze ten film nie pokazal czasow tej tragedii w latach 40tych ale w duzy stopniu opowiadal o tej tragedii. WYTLUMACZ MI DLACZEGO DOBRY MOCNY FILM UKAZUJACY SMIERC WIELU NIEWINNYCH ZYDOW NIE STAL SIE HITEM W USA LUB WCALE GO TAM NIE PUSZCZANO? 'IDA' do piet nie dorasta 'POKŁOSIU'...

punisher822_filmweb

Nie oglądałam Pokłosia, ale słyszałam o zamieszaniu związanym z tym filmem. Może chodzi o tych Niemców u boku Polaków. Gdyby w filmie tylko Polacy mordowali tobyłoby o nim głośniej w USA. Ale-
nie od dziś wiadomo,że Niemcy jako jedno z nielicznych państw europejskich znaczą coś dla USA...może w tym tkwi cały sęk.

exotyczna

Mozliwe ze po czesci masz racje. Jak znajdziesz czas zobacz sobie POKLOSIE w ciszy i spokoju bo jest tego wart ten film. Wracajac do POKLOSIA to jest tam opowiedziana historia z przeszlosci o mieszkancach polskiej wioski,ktorzy wspolpracowali z SSMANAMI w mordowaniu zydowskiej ludnosci. Palono zywcem ludzi w stodolach, kosciolach a male dzieci potrafiono widlami wbijac do pobliskich drzew. Ja wiem doskonale ze takie historie mogly sie wydarzyc bo kazdy normalny czlowiek chce poprostu zyc a jesli by z Niemcami nie zabijali tych ZYDOW to zapewne by sami zostali zamordowani. Bron boze nie bronie postawy tamtych Polakow ale staram sie wyobrazic co musieli czuc majac do wyboru ZABIJASZ ZYDA lub SAM ZGINIESZ. Napisz jak wrazenia po POKLOSIU...

punisher822_filmweb

Bardzo trudny temat, łatwo jest oceniać ludzi kiedy nigdy nie było się w podobnej sytuacji. Nie chcę nawet sobie wyobrażać jak oni musieli się czuć wybierając swoje życie kosztem czyjegoś. Poza tym oglądając Pokłosie nasunęła mi się pewna myśl: Ida zdobyła Oscara poruszając tak pożądany przez Żydów temat, jednak nie był on jakoś silnie nakreślony, wszystko było tak nieśpiesznie,leniwie a zarazem mdło nakręcone że można po części nazwać ten film neutralnym w stosunku do tego co prezentuje Pokłosie. W Pokłosiu główni bohaterzy skupiają się na tym,że Polacy zrobili krzywdę Żydom itd, zbrodnie,zabieranie majątków-to się żydom podoba bo stawia Polaków w złym świetle. Natomiast z drugiej strony pokazuje też pogardę i niechęć do Żydów, co już nie jest takie dobre,bo jak Polacy mają jeszcze prawo wyrazić negatywny stosunek do nich? Przecież oni są poszkodowani. Suma sumarum mam dość mieszane uczucia po obejrzeniu, chodzi o te małe niedopowiedzenia w filmie,które dają do myślenia. W wojnie nie sami Żydzi zginęli,ale również miliony innych nacji,ale to właśnie Żydzi są najbardziej roszczeniowi wobec dawnych majątków i to oni zawsze stawiają siebie najwyżej w kategorii poszkodowanych. Oczywiście,że takie zbrodnie się zdarzały i ja tego nie pochwalam ale w obliczu wyboru nie wiem jakbym się zachowała. Ale nie można też zapominać o wielu Polakach którzy ryzykowali życiem, aby uchronić Żydów przed śmiercią, przetrzymując ich w domach i nie tylko-i jakoś filmy o takiej tematyce-POMAGANIA nie odnoszą takiego sukcesu.