Moja subiektywna lista najlepszych polskich aktorów.Tych,których nie wymieniłem to tylko z powodu irracjonalnej antypatii a nie warsztatu aktorskiego : Jerzy Bińczycki, Daniel Olchbryski,Janusz Gajos,Zbigniew Zapasiewicz,Marek Kondrat,Mirosław Baka,Krzysztof Majchrzak,Adam Ferency,Krystyna Janda,Dominika Ostałowska,Krystyna Feldman,Leon Niemczyk,Jan Frycz,Jan Himilsbach,Mirosław Baka,Zbigniew Zamachowski,Franciszek Pieczka,Jan Nowicki,
Baka miał tylko jedną dobrą rolę, Jacka w "Krótkim filmie....", ogólnie zalicza się do jednych z najgorszych aktorów polskich.
Lubię Bakę po prostu,mam do niego sentyment.Świetny to on nie jest ale na pewno co najmniej dobry .Nie oglądałem jego wszystkich filmów,w teatrze też nie byłem więc nie mogę mieć zdania choć wiem,że był za swą grę na deskach doceniany.M.in.w "Chce mi się wyć"zagrał jak dla mnie świetnie ale skoro Ty widziałeś jego cały dorobek aktorski wypada pogratulować wnikliwości.Jeden z najgorszych aktorów...bardzo mądre i oryginalne stwierdzenie.Gwoli ścisłości,nie oglądałem ani jednego odcinka "Fali zbrodni".Kto w takim razie aktorem jest?Deląg,Zebrowski,Lubaszenko,reszty chyba figurantów domyślam się aktorami nie nazywasz?