Joaquin Phoenix

Joaquin Rafael Bottom

9,1
114 055 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joaquin Phoenix

Joaquin to genialny aktor, do tego talent idzie w parze z urodą. Jest niesamowicie
przystojny. Za rolę Kommodusa w ''Gladiatorze'' należał mu się Oscar. Zresztą ja bym mu
dała Oscara za każdą rolę :)

AnneBoleyn1536

Chyba będzie Oscar za The Master...

kaja84

@kaja84 - nie zapeszajmy :) bo wiesz doskonale jak nam będzie przykro :)

janis84

ha! wiem... ale przyznam, że część mnie nie chce, zeby wygrał-nie wyobrażam sobie tego nerwusa wygłaszającego "acceptance speech", zwłaszcza po tym, co odwalił w Wenecji na konferencji i potem na czerwonym dywanie. Cytując Kargula "jego strach puszczać między ludzi" lol Po prostu boję się, żeby nie zemdlał :P

kaja84

Dobrze go rozumiem z tą nerwowością. Ostatnio oglądałam filmik jak Natalie Portman dostała Oscara i też myślałam, że zemdleje xd

kaja84

tak, wpadl mi w rece ostatnio jakis stary wywiad z Jamesem Grayem w którym mówił, że Joaqinowi zdarza się zwymiotować ze stresu przed wyjściem na scenę..

janis84

Tak się nie da żyć, można się wykończyć ;/ Nerwy to chyba najgorsze co może być.

AnneBoleyn1536

nawiązując do tematu: geniusz - Joaquin to niezwykle uzdolniony aktor, który jak na Hollywood jest niezwykły ze względu na dobór ról. Mianowicie poza Gladiatorem nie grał jak dotąd w komercyjnych produkcjach. Widać, że bardzo starannie wybiera sobie role - nie chcąc zepsuć swojej wyrobionej marki. Jak większość zapamiętałem go jako Kommodusa z Gladiatora, za który zresztą moim zdaniem powinien dostać pierwszego Oscara. Co ciekawe jego charakterystyczny wizerunek z dzieła Ridleya nie utrwalił się w mojej pamięci dzięki jego kolejnym genialnym, ale przede wszystkim zasadniczo różniącym się od siebie kreacjom: Casha z Walk the line, gangstera z Królów nocy, czy wreszcie szokującej roli samego siebie z J'm still here. Tak więc, Joaquin jest na pewno aktorem nietuzinkowym, który mam nadzieję zostanie w końcu uhonorowany Oscarem za rolę w Mistrzu.

cinjoker

Dokładnie.

AnneBoleyn1536

jego rola w Gladiatorze jest genialna

Anda00

Ach... być na miejscu Lucilli :D

AnneBoleyn1536

..."Niesamowicie przystojny". Nie wiem, co się z facetem stało, kiedyś był przystojny, i to bardzo, ale po filmie Jstem jaki jestem, zmienił się, na zdjęciach z filmu Master wygląda dość strasznie, ma dopiero 38 lat, a wygląda na 50... a szkoda, niezłe było z niego ciacho jeszcze kilka lat temu, a przecież wciąż jest młody.

Jus_tynaa_a

To oczywiście kwestia gustu, ale ja osobiście uważam, że teraz wygląda lepiej niż kiedykolwiek. Jest oczywiście starszy, ale jakoś tak zmężniał i przez to bardziej mi się podoba niż kiedyś. Do filmu "The Master" bardzo schudł (dieta z pięciu jabłek dziennie) i dlatego wygląda tak mizernie i staro. To jest zdjęcie sprzed miesiąca- dla mnie bomba.
http://i1216.photobucket.com/albums/dd380/kaja84/joaq.jpg

Jus_tynaa_a

Jest dokładnie tak jak mówi kaja84 - po prostu do roli w The Master dużo schudł i stąd ten efekt. Teraz wygląda normalnie :D . Zresztą mnie się zawsze będzie podobał :D