Johan Rabaeus

Carl Magnus Johan Olof Rabéus

6,8
207 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johan Rabaeus

Za rolę skurwysyna w filmie Ondskan znienawidziłem tą parszywą mordę.

Być może zbyt emocjonalnie odebrałem ten film.

Oceny nie dostajesz, bo byłbym subiektywny.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
saalvador

Trochę to takie niezbyt dojrzałe oceniać człowieka na podstawie roli, w jaką się wcielił. Dla mnie właśnie umiejętne zagranie ojczyma zwraca uwagę na jego talent aktorski.
Nie mieszałabym na Twoim miejscu rzeczywistości z fikcją...

Asik7774

To, jak się wcielił w daną rolę nie ma znaczenia. Moim zdaniem, on w 'prawdziwym życiu', że tak powiem, jest taki sam jak 'ojczym', jeżeli chodzi o zachowanie. Mimo wszystko jednak również wstrzymam się z oceną, a zarazem sądzę, iż średnia 8.00 jest zdecydowanie za wysoka.

Mocking_Bird

A masz jakieś podstawy, żeby twierdzić, że taki sam jest w prawdziwym życiu?

Mocking_Bird

Myśląc w ten sposób Jean Reno w ,,prawdziwy życiu" jest płatnym zabójcą a Anthony Hopkins seryjnym mordercą :P

danielpiw23

A Nicholson psychopatą :-) . A Meryl Streep zdemencialą "zelazną" damą

maciekb80

haha :) Tutaj jest duże pole popisu. Wyobraź sobie że zdenerwowałeś Marka Ruffalo :D

danielpiw23

On jest fajny :) . Taki misiowaty.

saalvador

swoja oceną, potwierdzasz tylko fakt, iż zagrał swietnie.No i masz rację

saalvador

Ja również znienawidziłam tę postać, ale oczywiście nie aktora, bo nie widziałam go w żadnej innej roli, a prywatnie go nie znam ;)
Za to bardzo polubiłam Gustafa Skarsgarda, widziałam go w "Ondskan" jako powiedzmy "wcielenie zła" i we wcześniej oglądanym "1,5 rocznym Patryku" jako bardzo sympatycznego, miłego dla wszystkich geja, człowieka łagodnego, zadowolonego z życia i na pewno nie chcącego nikogo skrzywdzić. W obydwu rolach wypadł świetnie i bardzo przekonująco (chociaż "Patryk" to raczej średni film). Ogólnie rodzina Skarsgardów jest raczej utalentowana - Stellan oczywiście jest mistrzem, a Alexander......no cóż, jest głównie przystojny :D

saalvador

Towje emocje, to nic innego jak laurka dla tego aktora
Był świetny w roli sk...syna.