Marcus Nispel

5,8
309 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Marcus Nispel

gościu robi kawał dobrej roboty. "teksańską masakrą" pokazał swój talent reżyserski w dziedzinie horroru. potem "frankenstein", którego producentem zgodził się być sam Martin Scorsese. nie mogę się doczekać jego adaptacji satanistycznych przygód Alicji z Krainy Czarów. Obok Alexandra Aja największy - moim zdaniem - talent horroru młodej generacji.

anastazy_pernat

Najpierw sobie zobacz oryginalną wersję z 1974r a potem wypowiadaj sie o kunszcie. Jak dla mnie Teksanska Masakra w jego wykonaniu to tandeta. Ale to tylkko moje skromne zdanie.
Naprawde polcam: http://www.filmweb.pl/f30692/Teksa%C5%84ska+masakra+pi%C5%82%C4%85+mechaniczn%C4 %85,1974

Kazdano

Wg mnie facet jest wyjątkowo mało twórczy. Chce się wypromować robiąc ciągle "odgrzewane kotlety", najpierw Teksańską Masakrę, teraz Piątek 13 tego.

Brat_Stali

facet jest biedny, bo ne umie nic co nie jerst remakem, a jeszcze mu to z dupy wychodzi.
jak dla mnie to 1/10

emu_

"Teksańską masakra" w jego wersji była fajna i dobrze się ja oglądało, ale "Piątek 13-go" to kompletna porażka.

użytkownik usunięty
Kazdano

No właśnie tandeta i odgrzewany kotlet to jego specjalnośc.

anastazy_pernat

Co ten pedał chce zrobić z Conanem! Za jaja go powiesić, a nie dobre słowa...

cokane87

A co z nim chce zrobić ?

aronn

najwyzsza ocene jego filmy ma tropiciel 5, tak zaden jego film nie ma u mnie wiecej niz 3.
nastepny jego film to pewnie xena vs herkules, potem zrobi albo kolejna czesc albo remake laleczki chucky (nie pamietam jak sie to pisze :))

anastazy_pernat

wg mnie zrobil te filmy tak jak on by je chcial ogladac i zrobil je nie tyle lepiej ale na nasze czasy to sie te akurat przyjemniej oglada, co wy macie do piatku trzynastego, co takiego lepszego poza kanem hooderem ktorego wiekszosc z was nie zna jest lepsze w starych wersjach

megakruker

oryginalny piatek 13 jest thrillerem psychologicznym, a on nakrecil zwyky tepy triller, ktory w dodatku ludzie nazwyaja horrorem.
w oryginale jason pojawil sie tylko w retrospekcjach, nie byl wogole nawet wymieniony w czolowce.

emu_

nie powiedzialbym ze jest thillerem psychologicznym, jak dla mnie to dalej byl slasher, a poza tym nie patrzcie tylko na jedna czesc i nie opierajcie sie tylko na tej pierwszej bo piatki trzynastego to glownie postac Jasona a nie jego matki ktora kiedy sie ukazala w filmie zmienila wszystko i przestal byc straszny bo co rusz wywracala sie na ziemie od uderzen glownej uciekajacej.

megakruker

dlatego wiekszosc osob ceni tylko pierwsza czesc, a nie opowiesci o jasonie ktore sa zywcem sciagniete od carpentera. gdyby jasonowi dalo sie maske mayersa nikt by nawet roznicy nei zauwazyl!