gościu robi kawał dobrej roboty. "teksańską masakrą" pokazał swój talent reżyserski w dziedzinie horroru. potem "frankenstein", którego producentem zgodził się być sam Martin Scorsese. nie mogę się doczekać jego adaptacji satanistycznych przygód Alicji z Krainy Czarów. Obok Alexandra Aja największy - moim zdaniem - talent horroru młodej generacji.
Najpierw sobie zobacz oryginalną wersję z 1974r a potem wypowiadaj sie o kunszcie. Jak dla mnie Teksanska Masakra w jego wykonaniu to tandeta. Ale to tylkko moje skromne zdanie.
Naprawde polcam: http://www.filmweb.pl/f30692/Teksa%C5%84ska+masakra+pi%C5%82%C4%85+mechaniczn%C4 %85,1974
Wg mnie facet jest wyjątkowo mało twórczy. Chce się wypromować robiąc ciągle "odgrzewane kotlety", najpierw Teksańską Masakrę, teraz Piątek 13 tego.
facet jest biedny, bo ne umie nic co nie jerst remakem, a jeszcze mu to z dupy wychodzi.
jak dla mnie to 1/10
"Teksańską masakra" w jego wersji była fajna i dobrze się ja oglądało, ale "Piątek 13-go" to kompletna porażka.
najwyzsza ocene jego filmy ma tropiciel 5, tak zaden jego film nie ma u mnie wiecej niz 3.
nastepny jego film to pewnie xena vs herkules, potem zrobi albo kolejna czesc albo remake laleczki chucky (nie pamietam jak sie to pisze :))
wg mnie zrobil te filmy tak jak on by je chcial ogladac i zrobil je nie tyle lepiej ale na nasze czasy to sie te akurat przyjemniej oglada, co wy macie do piatku trzynastego, co takiego lepszego poza kanem hooderem ktorego wiekszosc z was nie zna jest lepsze w starych wersjach
oryginalny piatek 13 jest thrillerem psychologicznym, a on nakrecil zwyky tepy triller, ktory w dodatku ludzie nazwyaja horrorem.
w oryginale jason pojawil sie tylko w retrospekcjach, nie byl wogole nawet wymieniony w czolowce.
nie powiedzialbym ze jest thillerem psychologicznym, jak dla mnie to dalej byl slasher, a poza tym nie patrzcie tylko na jedna czesc i nie opierajcie sie tylko na tej pierwszej bo piatki trzynastego to glownie postac Jasona a nie jego matki ktora kiedy sie ukazala w filmie zmienila wszystko i przestal byc straszny bo co rusz wywracala sie na ziemie od uderzen glownej uciekajacej.