Patrick Fiori

Patrick Jean-François Chouchayan

8,9
134 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Patrick Fiori

Tak się właśnie nazywa album Patricka Fiori, który ostatnio mi wpadł w ręce i już w ogóle nie chce wyjść z odtwarzacza! Piosenki są wyśmienite, na płycie znajdziemy utwory bardziej porywające (zwłaszcza duet-ewenement z Johnnym Hallyday’em p.t. „Je Viendrai Te Chercher”) oraz morderczo nastrojowe ballady (m.in. „Dieu Qu’Elle Etait Belle”) – wszystko się jednak składa w harmoniczną oraz melodyjną całość i albumu się słucha bardzo przyjemnie. Głos Pana Fiori prezentuje się świetnie, chociaż czasami w poszczególnych miejscach mógłby nawet dać odrobinę więcej „pary”, ale to chyba artysta sobie pozostawia na późniejsze wykonania utworów podczas koncertów (wielka szkoda, że raczej nie u nas!). Podsumowując, płyta ma tylko jedną jedyną wadę – za szybko się kończy! Ale na szczęście chyba każdy odtwarzacz ma funkcję „repeat” ;)

Edek_z_Baranowa

A mogę spytać, gdzie dorwałeś? :)

majka95k

Oczywiście :) Płytę kupiłem w sklepie sieci MediaMarkt, ale na terenie RFN. Do tego trzeba było ją zamówić i poczekać parę dobrych dni. Niemieckie domy wysyłkowe mają ją raczej w sprzedaży, aktualnie widzę, że np. Wom.de oferuje płytę za 10 EUR plus 4 EUR przesyłki do PL (https://wom.de/poprock/detail/-/art/Patrick-Fiori-LInstinct-Masculin/hnum/46994 18). Warto się skusić...

Poza tym Patrick Fiori w tym roku wydał kolejny bardzo udany album pt. "Choisir" - również gorąco polecam :)

Mam nadzieję, że mogłem Ci trochę pomóc. Pozdrawiam!

Edek_z_Baranowa

Dziękuję i również pozdrawiam najserdeczniej :D