Ringo Starr

Richard Starkey Jr.

8,4
355 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ringo Starr

użytkownik usunięty

Dobre sobie..kiedy dołączył do zespołu nie miał zielonego pojęcia o graniu na perkusji!Był najgorszym perkusistą swego pokolenia.Dlaczego Lennon i McCartney go tolerowali?To chyba największa tajemnica The Beatles.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Ja tam go lubię, wcale nie był taki beznadziejny ...

Zobacz sobie The Beatles Anthology. Ringo był najbardziej doświadczonym z całej 4. Można nie lubić jego stylu, ale mówić, że był najgorszym perkusistą pokolenia może tylko debil. Wybitniejszych i bardziej wpływowych można policzyć na palcach.

Kiedy Ringo dołączył do zespołu miał już za sobą grę w kilku kapelach (w tym Rosy Storm & the Hurricanes). Z pozostałymi Beatlesami znał się z gry w Liverpoolskich klubach i z Hamburga (gdzie grał z nimi po raz pierwszy jeszcze w 1960). A Pete'a Besta nie zastąpił przypadkiem - po prostu był najlepszym z kandydatów, nad którymi zastanawiali się Brian Epstain (menadżer) i George Martin (producent) - a co za tym idzie po prostu nie mógł być "najgorszy". Taki george Martin mógł w perkusistach przebierać! Swoja drogą byłem na koncercie Ringo i było super. Grająć w Beatlesach był co prawda autorem tylko jednej piosenki (don't pass me by) i współautorem dwóch (octopuse's garden i flying), ale za to grał główne role w obu kultowych komediach (help i a hard day's night) i był najbardziej wyrazistą postacią w rysunkowym "Yellow Submarine", a to, moim zdaniem, śwaidczy o jego wpływie na resztę zespołu.

fiba

Album Ringo 2012 co sądzicie? mam CD, świetna.

2008einstein2009

Świetna, szczególnie nowa wersja "Wings" i "Anthem".

FRODOLIVES

Mi podchodzi najbardziej Think It Over, Wonderful, In Liverpool. Ale za najlepszy albumik Ringa uważam Liverpool 8 (2008) cudo. Mam sporo płyt CD Beatlesów jak to fan. Pozdrawiam!

2008einstein2009

Najlepszy utwór Ringo to Photorgaph i Octupus' Garden.