Robert De Niro

Robert Anthony De Niro Jr.

8,7
190 977 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert De Niro

Why????

użytkownik usunięty

Dlaczego Robert, mając na koncie takie filmy jak "Chłopcy z ferajny", "Taksówkarz", "Wściekły byk" czy chociażby "Godfather2", zaczyna grać w takich szajsowatych..., och, po prostu słów brakuje !

Aktorem jest wielkim - klasa sama w sobie, a osobiście nie uważam żeby 'Wszyscy mają się dobrze' i tego typu filmy były 'szajsowate'. Nie jest to wybitne kino, ale mnóstwo ludzi je ogląda, żeby odreagowac, pośmiac się, zobaczyc coś pozytywnego i oderwac się od szarego świata. De Niro ma już za sobą lata, kiedy musi udowadniac swoją wartośc i występy w mniej ambitnych produkcjach tego nie zmienią. Zresztą nie wiem czy zauważyłaś, ale gośc ma już swoje lata i może po prostu chciałby spróbowac czegoś innego, czegoś w czym będzie wiarygodny. Aktor gra ciałem, a De Niro nie jest już młodym Bogiem Seksu jakim był w 'Ojcu Chrzestnym' itd. Poza tym Hollywood też rządzi się swoimi prawami i mimo wszystko coraz bardziej stawia na MŁODYCH i PIĘKNYCH (czasami zdolnych) - bo na nich robi się największą kasę. Takie jest moje zdanie.

supermonkey

zagrał świetna role w filmie "Ronin" i "Heat".

kobra116

"Dlaczego gra w szajsowatych filmach?"
Odpowiedz jest prosta.Ponieważ kinematografia zmierza w złym kierunku - z roku na rok, powstają coraz gorszę filmy .
I albo będzie grał w "szajsowatych" filmach albo w żadnych, bo wybitnych już nie produkują (patrz. Avatar)
W dzisiejszych czasach liczą się efekty i "spedalone" bużki (patrz. Robert Parkinson i Srak Efron)

Mathias_13cool

Wydaje mi się, że oceniasz patrząc tylko na to co wyświetlają w multipleksach. Tam wyświetla się filmy komercyjne, na których można się obłowic i w 100 % to co u nas się pojawia, już wcześniej zarobiło kasę w Stanach. Zarobiło kasę, bo przecież nie można powiedziec że taki gniot jak np. 'Borat' czy 'Stare Wygi' zdobyło w Stanach UZNANIE. W normalnym polskim kinie nie obejrzysz wybitnego filmu bez Leonardo DiCaprio w roli głównej, bo nie przyniosłyby zysku - takie filmy, niekoniecznie ze znanymi, ale świetnymi aktorami są pokazywane w kinach studyjnych, do których większośc ludzi albo nie ma dostępu, albo im się nie chce. No i wychodzi na to, że jak będzie się chodzic na okrągło na szajsy w multipleksach to 'Hannie Montanie' będzie się dawac 10 na filmwebie. Czego oczy nie widziały, tego sercu nie żal...

Po co tutaj się rozwodzić:
- Robert WHY??
- For Money.

Zuy_pan_muzgodestroktor

Nie sądzę, by on coś jeszcze robił for money, Pieniędzy by mu wystarczyło pewnie na kolejne 50 lat całkiem wygodnego życia.

Dlatego, że o na prawdę poważny i porządny dramatyczny film, teraz ciężko.