Jest leworęczny, ale zmuszano go do używania prawej. Ze mną było podobnie. Teraz lewą rękę mam sprawniejszą, a piszę prawą...
Starałem się używać do tego noża, ale niezbyt wygodnie, to używam łyżki. Naprawdę fajne narzędzie! Uwaga, jedzmy wszyscy zupę łyżką! To naprawdę ułatwia życie! :D
Ludzie zmuszający leworęczne dzieci do pisania prawą ręką to debile, prostaki i zwyrodnialcy. A co to komu szkodzi??
Tak samo jest z rasizmem, homofobią, ateofobią - ludzie się tego boją bo większość tego nie robi.
No to wyjaśnij mi dlaczego niektórzy rodzice biją swoje dzieci po rekach jak piszą lewą?
Wpisuję się do wspaniałego grona leworęcznych... Mnie na szczęście też nikt nie zmuszał do pisania prawą :P
a nie masz czasami ciagot do jąkania...?:) bo moim rodzicom Pani z Poradni mowila(jednak Wmowila widocznie:)) ,iz dzieci ,ktore sie zmusza do pisania prawa reka maja wlasnie w/w problem...czasami sie zastanawiam czy to dobrze - naprawde zazdroszcze momentami osobom oburecznym.Chwalic takie dobroduszne "Panie z Poradni" - dzieki temu mialam z glowy takie "meczenie o praworecznosc" :D pozdrawiam wszystkich lewo/prawo/oburecznych - niech moc bedzie z Wami :D
Ja popieram.Fajnie poznać kogoś takiego leworęcznego.Wiecie "poznać".sorki dowiedzieć się , że on jest leworęczny.Jest dużo gwiazd leworęcznych:Nicole Kidman,Leonardo Da Vinci...... I wielu artystów i piosenkarzy i aktorów.A 13 sierpnia każdego roku jest: Międzynarodowe Święto Osób Leworęcznych :))))) A prawi nie mają bo....bo... ja uważam , że nie mają , ponieważ jest ich o wiele,wiele,wiele więcej.
A mnie nie zmuszali , ale zorientowali się w ten sposób:Moja mama jak byłam malutka dawała mi łyżkę do prawej ręki , a ja ją cały czas przekładałam do lewej i tak cały czas,cały czas :) Aż w końcu kapnęła się , że jestem leworęczna :):):)
Ja podcieram lewa, pisze prawa a wale fujara !! Pozdrawiam lewe skrzydlo jak Grzegosz Chalam. "Lewe skrzydlo jestescie większoscia?? Nooo, jestesmy!!!"
No.. i mogę Cie też nią strzelić w papę tak szybko, że nie zdążysz powiedzieć "ej.." bukieciku kolorowy.
Widziałam w Pięknej i Bestii jak pisze lewą ręką to chyba tak do końca go nie oduczyli. Ale mnie się podoba taki "styl" sama bym chciała pisać lewą to tak "fajnie" wygląda ;))
Ja do dzisiaj pamiętam jak NAUCZYCIELA(podobno wykształcony pedagog) mówiła
do koleżanki "Emilko, ale staraj się pisać prawą ręką", po co???
niewiadomo!
A nam nauczycielki zawsze mówiły, że nieważne którą ręką się pisze i żeby nawet nam do głowy nie przyszło wyśmiewać się z naszej jedynej leworęcznej koleżanki z klasy. I nik się nie śmiał, a niektórzy nawet zazdrościli. A ja się nauczyłam pisać lewą ręką i muszę powiedzieć, że Da Vinci nie był głupi pisząc lustrzanym odbiciem, tak jest o wiele łatwiej niż w tę stronę co prawo ręczni, nie zasłania sie literek i wogóle.