Sam Worthington

Samuel Henry J. Worthington

7,7
28 141 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sam Worthington

Z dotychczasowych informacji wynika, że avatar Jake Sully'ego (Sam Worthington) będzie całkowicie wykreowany komputerowo. Poza kolorem skóry bankowo zmienią się jeszcze oczy i nos Sama. Mam jednak ogromna nadzieję, że avatar będzie przypominał choć trochę aktora... Szkoda by było wybrać się na ten film i nie oglądać Sama poza krótkimi scenami gdy nie zasiedla avatara...

Pojawił się baner prawdopodobnie z podobizną Avatara Jake'a: http://1.bp.blogspot.com/_UEbZkrBImcM/SkwCmx_3feI/AAAAAAAAAnI/gRDErd4nDTo/s1600- h/15057264-323bbaf0e5828d9b7c79941c0b1000ad.4a4c0262-full.jpg

marggo86

Wszystkie avatary i Na'vi będą 100% CGI.. ale odwzorowanie twarzy aktoró ma być podniesione o kilka poziomów...

Nie obawiałbym się o to czy avatary będą podobne do ich ludzkich odpowiedników - Cameron mówił że Sam bedzie w kazdej scenie filmu, a po banerze który reklamował ComicCon widac ze avatar Sama jest do niego łudząco podobny, szczególnie widać to po ustach - porównaj sama :)

_morfeo_

Wiem. Również to zauważyłam, zwłaszcza widać to na tych wyraźniejszych zdjęciach: http://film-fx.blogspot.com/2009/07/avatar-wielka-ewolucja.html
Strasznie mnie ciekawi czy CGI odda w pełni ludzką postać, jak na razie jeszcze się nie udało.

marggo86

Cameron mówił, że w pełni realistycznego człowieka udałoby im się zrobić, ale niebieska skóra spowodowała ogromne problemy z właściwym oświetleniem i przez to widać, że to CGI.
Krótko mówiąc po Avatarze nadal będzie na co czekać - konkretnie na film z cyfrowym człowiekiem, któego nie odróżnimy od reszty. Może by tak ożywić Bruce Lee? :D

Kazioo

Noooo stary !!!!! powiem ci ze twoj koment zalicza sie do 0,0001% tych naprawde sensownych na Filmwebie

jesli osiagna perfekcje w tworzeniu prawdziwego czlowieka na ekranie komputera to remake Wejscia smoka z Brucem Lee jak zywym to chyba strzal w 10 by byl. W zyciu bym na taki pomysl nie wpadl...ale to jest genialna mysl !!

Kazioo

albo Jamesa Deana :D