Sarita Piotrowski

7,3
49 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sarita Piotrowski

Przeglądałem sobie obsadę gry o tron i proszę! Ktoś z polskimi korzeniami :)

bulwersman

to niepokojące, ale polacy są wszędzie :) gdybym była jakąśtam brytujką czy hinduską, stwierdziłabym, że jesteście kosmitami i planujecie najazd :3 wszędzie są poslkie nazwiska, w zasadzie kązdym wiekszym serialu, mnóstwo polaków choćby epizodycznie w wielkich produkcjach, w wielkich katastrofach, wśród korzeni rockmanów :D ja trafiłam na nią tą samą drogą ;)

Enterraz

Kosmitami nie jesteśmy, ale najazd na Wielką Brytanie już jest w toku ^^ Czasami aż dziw bierze, gdy przeglądam historie znanych osobistości i okazuje się że mają przodków znad Wisły. :> Którzy rockmani mają polskie korzenie jeżeli można się spytać?

bulwersman

Hillel Slovak (Red Hot Chili Peppers), Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers), Axl Rose (Guns N’ Roses), Johnny Rzeznik (Goo Goo Dolls), Jack White (The White Stripes), Phil Rudd (AC/DC), Ray Manzarek (The Doors), Leonard Cohen, Aaron Solowoniuk (Billy Talent), Benjamin Kowalewicz (Billy Talent), Janick Gers (Iron Maiden), Peter Steele (Type O Negative), Geddy Lee (Rush), Pat Benatar, Adam Jonathan Dutkiewicz (Killswitch Engage), Paul Mazurkiewicz (Cannibal Corpse), Marilyn Manson, Paul Gilbert (Mr. Big/Racer X) i pewnie wielu innych.

opiet

Jest jeszcze Remy Bonjasky, choć z Polską nie ma nic a nic wspólnego ;-)
wg wiki - nazwisko powstało z surinamskich słów bonyo na skin, co w wolnym tłumaczeniu znaczy "człowiek o wielkich kościach"

polaków wszędzie dużo, podobnie jak chińczyków, turków czy murzynów, więc polskie nazwisko nie powinno dziwić ;-)

opiet

moment moment ty wymieniasz Polaków ? Bo jakoś nie załapałem.

markin

Polaków tudzież ludzi o polskich korzeniach :>

Enterraz

zaskoczę Cię ale wielkie nazwiska Rosyjskiej literatury to też polskie korzenie jak Puszkin etc... wywieźli Polaków na zesłanie jak Sybir i się pomnożyli. Znam jednego speca w tej dziedzinie i mówi wprost, że 70% kultury rosyjskiej to geny polskie.

markin

Człowieku, dawajmigotu. Chcę znać nazwiska, wszystko

Enterraz

Feliks Dzierżyński zwany Krwawym Feliksem - to kultura polityczna.

użytkownik usunięty
markin

Puszkin ma korzenie polskie? Śmiechu warte. Jego nazwisko zakończone na "in" świadczy o rosyjskim pochodzeniu. Ponadto jego przodkowie pochodzili z Abisynii, czyli dzisiejszej Etiopii. Oj, Polaczki, Polaczki wasza niska samoocena powoduje, że wszędzie dopatrujecie się "polskiego pochodzenia", a później sikacie po majtkach, jak znajdziecie słynną osobę z innego kraju o nazwisku zakończonym na "ski". Czytając różne fora, można dojść do wniosku, że ten naród dzieli się na 3 grupy: mili obywatele, niedowartościowani desperaci oraz megalomani, z których wycieka czysty nacjonalizm i brak zrozumienia wobec innych kultur. Aż przykro na to patrzeć...

mało się znasz okazuje się, że wiesz więcej od badaczy.

użytkownik usunięty
markin

Marni to badacze,skoro nie publikują swoich odkryć,np.w felietonach lub książkach ani nie dają poznać tych informacji opinii publicznej ,np w mediach a jedynie mówią o tym swoim znajomym.

publikują tylko ty ich nie czytasz co lepsze polskie żydo-komuniści oczywiście blokują polskie produkcje.
W żydowskich mediach chcesz się dowiadywać o Polsce buahahahaha dalej czerp informacje z "mediów"

użytkownik usunięty
markin

Z miłą chęcią dowiedziałabym się o tych domniemanych korzeniach Puszkina, ale nawet przeszukawszy internet, który nie jest blokowany przez "żydo-komunistów" i każdy może tu zamieścić, co mu tylko w duszy gra - takich informacji nie znalazłam.
Nie mam styczności z polskimi mediami, ale uważam, że takiej sensacji, jak polskie pochodzenie Puszkina by nie przepuścili. Jeżeli chcesz przekonać ludzi do odkrycia dokonanego przez NIEZNANYCH badaczy (nawet nazwiska nie wymieniłeś), przedstaw dowody. Teza bez odpowiedniej argumentacji nie jest brana pod uwagę, więc podaj źródło, gdzie mogłabym o tym przeczytać.

bulwersman

w tym filmie gra też Elisa Lasowski

bulwersman

a ja się pytam - mężczyzna to czy kobieta, bo zdjęcie takie niejasne...