Jacek Graniecki to komercja jest ,nagrywa rap o niczym chwali się tylko kim to on nie jest wielki raper który wszystkich miażdzy i nikt mu rady nie da i mu nie podoła .Jako aktor tylko znam go z roli policjanta w serialu Wszyscy kochają romana .Wiadomo on wszystko robi dla hajsu już jego drugi solowy album tak się nazywał Hajs Hajs Hajs on nie ma żadnego przekazu nagrywa rap który nic nie wnosi sobą .Tak więc każda jego płyta jest tylko o tym jak lubi zarabiać hajsiwo jak chwali się tym co nosi na sobie jakieś tam Ermaksy adidasy nike i inne rebooki i to jest rap jego inteligentne teksty jakże ;/ Nie kupuje jego albumów mam tylko Płytę jego pierwszą Sport jak była wydana w reddycji na 10 lecie polskiego hip hopu i mam jeszcze płytę Nastukafszy Warszawskiego deszczu a potem to już zaczynał reprezentować sobą dno umysłowe i tak jest do dzisiaj sprzedał się ogólnie za kasę .Jego płyty Esende Mylfonn Scieżka dzwiękowa albo Note2 lub Glam Rap /k Tede to dno den rap tylko o tym że lubi imprezowac w klubach albo chwali się tym jak nosi się i pokazuje ile hajsu zarobił albo on kpi nawet ze swoich fanów we własnych tekstach .Słuchając teksty jego z płyty Scieżka dzwiękowa znalazłem teksty gdzie kpi z polaków gorzej od niego ubranych które noszą gorsze ciuchy albo kpi sobie z tych co jak go widzą to tacy są podjarani bo zobaczyli tedego na żywo .Zresztą on sam siebie nie szanuje jego nowy album Eliminati sam na to wskazuje że sprzedał się masonom i bractwu czy jak kto woli stowarzyszeniu Illuminatów .Robi więc dla nich i jest ich podwładnym i marionetką .Zresztą jacek już dawno robił to dla hajsu czego nie ukrywa .Jego wypociny od zawsze były denne gdyż co to za raper który tylko pozoruje się na raperów z Usa ? Czyli rymuje tylko po to żeby kasa się zgadzała w kiermanie ;? Dennny jest lubiłem go ale oryginałów nie kupowałem bo szkoda kasy na jego albumy o niczym istotnym .Sciągnołem jego płytę Esendę mylffon przesłuchałem zero przekazu żadnego potem przesłuchałem ścieżkę dzwiękową albo Note2 zero tylko aby chwali się kim to on nie jest wielki Tede wielkie dno ;) Tak więc on na bitwie w Płocku już pokazał jakie dno soba reprezentuje jak twierdził że rozwalił obrońców tytułu typu Eldo czy Pezet tak samo Peja go dobrze pojechał na albumie swoich Czarny wrzesień .Lubiłem go słuchać ale teraz jak włączam jego kawałki co tam mam posciągane to musze powiedzieć że on naprawde moim zdaniem nie szanuje nawet tych co kupują jego płyty oryginalne i dają mu zarobić .Zresztą oglądałem video jak się zachowuje wobec swoich fanów to widać jak ich szanuje ;/ serio Tede ma rap o niczym każdy kawałek to dno jakich mało ,żal aż go słuchać jest bo nie wnosi nic do rapu . Peja ma chociaż jakiś przekaz a ten cały Tede to rapuje tylko o tym co nosi na sobie jakei oryginały albo ile hajsu zarobił albo że lubi jarac gibony i że chla wódzie w klubie i lansuje się z panienkami .Tylko do tej pory żadna go nie chce i żadna nie poleciała na pana Tedego ;) xd tak więc co dalej to Tede naprawdę nawet swoją firmą Wielkie Yoł pokazuje że nagrywają muzykę tylko dla debili którzy chyba tak samo niby to pochodzą z bogatych rodzin jak Jacuś Graniecki ;) Tede może i rapuje niezle ale on tylko pokazuje że ja jestem najlepszy ja mam najlepsze wersy pokonam każdego nikt mnie nie da rady bo ja jestem numero uno w rapie Polskim ;/ u mnie nigdy w miescie nie grał koncertów i nigdy nie zawitał do nas żeby zagrać koncert chociaż jeden .Nie widziałem więc go nigdy na żywo ale ja bym nie poszedł na Tedego koncert bo to nadęty bufon co robi wyżej niż tyłek ma ;) ... On nawet nie ma o czym nagrywać bo to co nagrywa to jest dno już te jego wstawki przy utworze jak coś gada i dopiero rapuje po minucie widać że sięga dna .Dla kogo on robi ten rap ? Bo żeby chociaż nagrał coś mądrego a on tylko pokazuje że mam to mam tamto bawie się świetnie chlam sobie w klubie driny panienki robią na mój widok łałlł jestem Bezelem i takie inne ;/ Co za dno ten tede odwala serio nawet te dissy co rapował na peje to byo dno .Może jego album pierwszy jeszcze był jaki taki chociaż on od początku jak zaczął kariere solową to nagrywał tylko kawałki o tym samym .Serio jak się lubi tak zachwalać tym co posiada i twierdzi że jest wielce bogaty bo ma oryginalne tam ermaksy to niech się walnie w ten sagan swój ;) Albo jak twerdzi że jest tak najlepszy że ma mercedesa i się bmw jakimś tam z salonu rozbija to też denny jest ;) Albo chwali się tym hajsem tylko że jak pokazywał swoją hatę kiedyś wv programie jakimś to tak pomyślałem i gdzie ty masz panie jacku ten swój hajs xd ? No cóż każdy kto zarabia full kasy może sobie kupić to co on posiada a on pokazuje że jest taki wielki a reszta to biedne są ;) Albo pokazuje że on robi dobry rap tak samo rap dobry robi jak pisze teksty same tytuły są śmeiszne jak się czyta na okładce płyty xd A ta płyta Elliminati to już widać komu się sprzedał z kim współpracuje dla kogo oddał swoją duszę byle by mieć kasę w kiermanie xd Tak więc nawet jak by nagrywał tak jak ostatnio po dwa albumy rocznie to i tak niczym nie zaciekawi już swoich fanów .Jak można nagrać płytę za płyta i rapować tylko o tym że lubi hajs i że lubi dobre fury albo że lubi chlać w klubie lub że śmieje się z tych co za nim łażą wszędzie :? nie dziwie się że żadnej laski nie ma do tej pory bo która z takim jak on narcyzem wytrzyma co kocha chyba tylko siebie ;? Przecież jak się nie szanuje fanów swoich to własnie fani nie powinni mu dawać zarobić n jego dennym rapie .Bo Jacek tylko pokazuje jaki ma rap żeby chociaż raz nagrał kawałek z przesłaniem a tutaj tylko kawałki o tym jak się zabawić jak się dobrze lansować i że z niego wielki bansiarz co lubi dobrą zabawe ;/ jest jeszcze takich paru jak on raperów w Polsce takie samo dno robią jak on tylko aby dla kasy co sam pokazuje że chce hajsu ;/ A on to już całkiem robi dno ,bo jak nagrywa takie kawałki jak na Esende mylfonn albo Note2 czy Elliminati to niech sobie daruje że ktoś będzie kupował oryginał żeby posłuchac tylko o tym jaki z niego jest wielki raper i jak każdego pokona albo że wozi się furą drogą po miescie i jara gibona sobie xd Jacek graniecki to tak jak powiedział Peja zwykła komercja xd Zarabia kasę na dennym rapie w którym rymuje tylko o tym co sam poważa ;/ A to że zagrał policjanta okk zagrał bo mu mało kasy bylo na tym albumie dennym co nagrał o tym co nosi na sobie to jeszcze zagrał w nędznym serialu Tvn ;).Tak więc pewnie niedługo znowu się okaże że nagrał kolejny denny album o tym co lubi najbardziej na świecie i znowu będzie opowiadał o tym jaki jest wielki raper i jak każdego może zmieszać z błotem ;) .A tak to lepiej jego album przesłuchac w necie sobie za darmo na you tubie bo tak jak mówiłem niech nagra coś mądrego a nie kolejny album o tym jak to jacek robi hajs na dennym rapie ;) Tak że te jego piosenki to jest śmiech na sali i kpina z potencjalnego słuchacza rapu bo on robiąc taki rap robi sobie żarty jakieś . chwalić to się niech chwali na jednym albumie i niech pokazuje że taki z niego madafaker ale nie ciągle to powtarza się jak zdarta płyta .Zresztą on może już być nazwany polskim Jayze który zresztą tam samo jak on należy od dawna do Illuminati xd .Ja tylko sugeruje to bo sam jacek tak nazwał swój ostatni album Elliminati a co mam twierdzić jak nie to że do nich przystał i z nimi trzyma ?
Komercja to, komercja tamto.
Prawda jest taka, że on zawsze lubił kasę i nigdy tego nie ukrywał, w przeciwieństwie do wszelkiej maści "artystów", "rebeliantów", "rewolucjonistów" itp. Śmiać mi się chcę gdy czytam małolatów piszących o "komercji". Mohamet ze Sweet Noisa, kiedyś był wielkim anarchistą, teraz śmiga suv-ami, prędzej czy później, życie Cię weryfikuje.
Świat napędzany jest kasą i o ile sam hajs nie jest ważny, to ważny jest brak hajsu - bez hajsu nie masz spokojnego życia, nie masz normalnej rodziny (bo życie od 1-go do 1-go nie jest normalne i nawet wizja ideałów tego nie zmieni).
Brawo,mam bardzo podobne zdanie,a znam Granika można powiedzieć,że prawie od urodzenia.Nigdy ,przenigdy nie widziałem,żeby się wywyższał z powodu tego,że się urodził,,w czepku".
Musisz być niezłym frustratem żeby napisać taki elaborat. Na pewno przesłuchałeś te płyty, a może wniosków nie umiesz wyciągać. Jedni mówią o tym żebyś się nie poddawał, robił swoje, a Tede mówił że ma Toyotę za to że robił rap o który rodzice mieli do niego pretensję. Przekaz ten sam tylko to pierwsze to puste hasła, często odmienne od postaw ich autorów bo hipokryzja w rapie jest powszechna wystarczy skonfrontować teksty kawałków z wywiadami raperzy sami sobie zaprzeczają. a za TDFem stoi konkretny przykład. Co złego jest w mówieniu o pieniądzach, zarabia je to o tym mówi nie kłamie Ile lat słuchasz rapu? Mówienie o pieniądzach zawsze wiązało się z kontrowersją, najlepiej sprzedają się płyty o biedzie taka prawda. O ile dziś jest fejm na Tedego o tyle wiele lat musiał zmagać się z oskarżeniami itd a mimo to nie zmienił kierunku działania. W ogóle co to za farsa żeby raperzy byli oskarżani o zarabianie, czy metalowca, rockmana, jazzmana ktoś pyta ile zarabia? Tede nie reprezentuje stylu ulicznego, politycznego ani jakiegoś zaangażowanego on od zawsze robi bragga i robi to świetnie. Wiele szlaków przetarł na polskiej scenie bo przez takie zakute łby jak ty ten hip hop stałby na poziomie lat 90. Jako jeden z pierwszych założył markę odzieżową i wytwórnie- mówili ze się sprzedał- po czym się okazało że własne biznesy i wytwórnie to jedyny sposób na niezależność bo duże wytwórnie zaczęły wydawać Verbe. Wydaje kolegów bogaczy? Sprawdź płytę Abla i Smagalaz.