PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=804769}

1983

2018
6,2 38 tys. ocen
6,2 10 1 37633
4,6 32 krytyków
1983
powrót do forum serialu 1983

Oceny serialu

ocenił(a) serial na 3

Dlaczego wczoraj ocena serialu wynosiła 4 "z hakiem", a dzisiaj już 7???

Dodam tylko, że zgadzam sie z wieloma krytycznymi recenzjami piętnującymi (to właściwe słowo),między innymi, niestrawne dialogi, drewniane aktorstwo oraz swego rodzaju uniwersalizm przedstawionej historii rozumiany w ten sposób, że perypetie bohaterów mogłyby rozgrywać się równie dobrze w jakikolwiek innym kraju / miejscu, a Polska jest jedynie krajobrazem czy tłem malarskim na tle ktorego rozgrywają się przedstawone wydarzenia.

kalafior_2

Też mnie ciekawi. Wczoraj co prawda liczba wystawionych ocen wynosiła 6, a dzisiaj 576, więc sporo się mogło zmienić, jednak faktycznie wygląd to trochę podejrzanie.

ocenił(a) serial na 7
LunaExoriens

Te wczorajsze oceny pojawily sie kilka minut po premierze, wiec wedlug mnie raczej te pierwsze oceny byly podejrzane ;) Teraz to juz bardziej realne oceny, szczegolnie jak sie popatrzy w komentarze i jednak jest duzo osob ktorym sie serial podobal.

ocenił(a) serial na 6
krzysmc

pierwsze oceny pochodzą pewnie od recenzentów, którzy wiedzieli serial przedpremierowo

ocenił(a) serial na 6
kalafior_2

Przypuszczam, że wczoraj w pierwszej kolejności serial oceniły osoby szczególnie nielubiące Agnieszki Holland, dzisiaj mamy już ocenę bazującą w większej części na opinii osób, które obejrzały serial w całości - i im produkcja przeważnie się podobała.

ocenił(a) serial na 3
dansty

Już myślałem, że to spisek dystrybutora i klakierów Agnieszki Holland, a to po prostu lud przemówił