PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Planuję na święta kupić sobie jeden z sezonów tego serialu. Nigdy jeszcze nie ogladałem "24" ale wiele dobrego słyszałem na jego temat. Który z sezonów najlepiej kupić? Który jest najbardziej emocjonujący i wciągający i nie na tyle powiązany z innymi bym mógł się połapać w całej historii? Czy wydania DVD mają dodatki tłumaczone na język polski?

ocenił(a) serial na 9
Paulos84

He... Ciężka sprawa.Ja się w sumie wkręciłem dzięki drugiemu sezonowi, ale za najlepszy uważam trzeci. Nie polecam kupowanie piątego i szóstego, bo tu już widać niestety, że serial zjada swój własny ogon.

Najlepiej chyba jednak zacząć od pierwszego, bo później pojawia się w trakcie następnych sezonów kilka wątków, które dla nieznających poprzednich części mogą być niejasne. A jeśli nie chcesz zaczynać od początku to trzeci o ile pamiętam jest spokojnie do obejrzenia bez poprzednich( i to jest też mój ulubiony sezon).

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Rudestus0700

Po 1 co ty gadasz że 5 i 6 są słabe ? Ja właśnie watki w 3 uwazam za najsłabsze. A moim zdaniem jak już zaczynać oglądać to od 1 bo inaczej to tak jakby trylogie np Władcy pierścienia lub Sienkiewicza czytał od środka. Więc najlepiej od 1 :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

A jak pierw zobaczyć 3 to szlag trafi wątek z Nina i cała radość oglądania 1 i 2.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Jeżeli zaczynasz to tylko od 1. Mimo że nie jest on aż tak dobry jak kolejne. Ale oglądając np od 2 nie będziesz wiedziała o co chodzi. Są za bardzo połączone. Niby 4 sezon ma najmniej powiązań z poprzednimi na starcie, ale z biegiem odcinków pojawiają się nowe. A więc tylko od 1 zaczynać.

ocenił(a) serial na 10
MoszeUsz

Mam nadzieje, że załatwiłeś sobie S1, jest naprawdę wciągający i trzyma w napięciu. Jak poprzednicy napisali wszytsko ze sobą jest powiązane dlatego nie ma sensu oglądać od środka, mimo ze między sezonami jest kilka miesięcy przerwy. (czasu rzeczywustego w serialu ;p )

Wracam do końcówki S1 pozdro

użytkownik usunięty
Paulos84

1-wszy, inaczej sie nie da:)