Bije Wszystko od Prison Break przez Heroes do Lostów.
Zaden Serial nie ma takiej Zawiłej fabuły,W kazdym odcinku który trwa srednio 42min,jest swiatowej klasy akcja,wybitna rezyseria,swietny scenariusz,mistrzowska gra aktorska.Niektórych Wkurza ,ze Bauer ma wiecej Zyc od kota,ale mnie nie.;]
Powiem jedno 24 godziny to kwintesencja Kina akcji
ciekawy pomysl z pokazywaniem wydarzen w 'czasie rzeczywistym' ale... w zyciu nie widzialem tak slabego scenariusza. wiekszosc motywow jakie spotyka Teri i Kim to po prostu jakies jaja. zreszta wiekszosc zwrotow akcji jest tam wpychanych na sile przez co powstalo pelno niedociagniec. poza tym aktorzy sa slabi, moze poza Sutherlandem i paroma goscinnie wystepujacymi aktorami. nie ma tam zadnych ciekawych, wyrazistych postaci. dla mnie kicha.
dla mnie tez jest to najlepszy serial! lost - 2 sezon i 6 odc z 3 sezonu to jakies JAJCA normalnie, prison break - po 4-5 odc 2 serii - tez jajca, absurdalny jak nie wiem, heroes - no coz...... zalezy co kto lubi....., DEXTER - ten moze dorownac 24 :)
No 24 jest BARDZO dobrym serialem. Ale nie można mówić, że bije inne na głowę. Przecież jest to serial sensacyjny (najlepszy w swoim gatunku).
Lost jest (wg. mnie) najlepszym serialem przygodowym.
Gotowe na wszystko i Monk to świetne seriale komediowo-kryminalne (o ile tak mogę je nazwać).
Sopranos to serial o mafii, Prison Break o więzieniu, więc też można wrzucić je do wora z "sensacyjnymi" (obydwa całkiem, całkiem)
Kryminalnym serialem jest jeszcze Dexter (najlepszy - obok CSI).
Heroes zajmuje się bardziej tematyką "superbohaterów" więc można go zaliczyć za fantastykę (chociaż bliżej mu do sci-fi, niż fantasy).
A Deadwod to już western (no, powiedzmy :)).
Pzdr. dla fanów seriali.
24 zrobilo sie juz niestety nedzne... pierwsze sezony mialy siwezosc. mozna powiedziec ze scenariusz do kolejnych sezonow pisal program komputerowy ktory mixowal zastosowane wczesniej motywy i schematy (jack dziala na wlasna reke etc etc) powierz szczerze ze od 3 sezonu nie jestem w stanie powiedziec co sie wydarzylo w 3,4,5 czy 6 sezonie. dla mnie juz to samo. a to zagroznie jadrowe, chemiczne czy biologiczne. do tego terrorysci glowie ze wschodu. etc etc. jest to na sile "dojenie" kury znoszacej zlote jajka ;]