PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750171}

3%

2016 - 2020
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12042
9,0 2 krytyków
3%
powrót do forum serialu 3%

Sezon 3

ocenił(a) serial na 7

Może coś mnie ominęło, ale miałem wrażenie, że sezon 2 kończył całość i książka zamknięta.

Obejrzałam 3/4 pierwszego odcinak 3 sezonu, i raczej ciężko będzie mnie zachęcić na więcej :-) Znów, podobnie jak w sezonie 2, groch z kapustą.

Oprócz Lądu i Wyspy mamy jeszcze Muszlę. Muszla zbudowana w topowym hi-tech, ale któż by się mógł spodziewać, że na pustyni można się spodziewać burzy piaskowej?! No misie polarne albo Szturmowców Imperium, ale żeby burza piaskowa???

I znów wałkujemy to samo. Znów walki, znów sabotażyści, znów generatory i znów Proces. Flaaaaki z olejem... Mieszkańcy Muszli jak pięciolatki: gdy słońce i woda to bawią się w najlepsze, a w razie problemów siedzą i tępo patrzą się w podłogę i póki ktoś nie powie "weź miotłę i zacznij sprzątać" to sami na to nie wpadną. Ochrona budynku to jeden z przydziału - serio reszta tak mocno i słodko śni że nikt nie słyszy złodziei walących w metalowe drzwi magazynu? Najważniejszy element Muszli (tak, super top-hi-fi i jeszcze nanotechnologiczny) którego nikt nie pilnuje i którym nikt się nie opiekuje, obsługiwany na korbę (!). Sam budynek niedostępny dla nikogo - no, chyba że ktoś przyjdzie, bo nikogo to nie dziwi (!) i od razu prowadzimy go do generatora (!!).

I tak cały czas. Nie zdzierżyłem.

zmechu

Zgadzam się, jak dla mnie to powtórka z poprzednich 2 sezonów, nic nowego, niczym ten sezon nie zaskakuje.scenariusz bardzo słaby.

zmechu

Wiesz, masz rację oczywiście i nawet nie będę się starał bronić tego 3. sezonu.
Ale ja tam na tyle przyzwyczaiłem się do tej historii i samych bohaterów, że obejrzałem z przyjemnością :)

ocenił(a) serial na 8
zmechu

Słabiutki ten trzeci sezon. A plus jedynie wątek poświęcenia córki dla idei przez parę założycieli i plot twist z Rafaelem z piłą. Pomijam całą masę absurdów mniejszych lub większych ale oni serio chcą zniszczyć wyspę i ich technologię? No i super i wtedy wszyscy będą żyć jak biedaki z lądu. Pierwszy sezon był świetny, ale teraz to poziom ostro poleciał w dół.

ocenił(a) serial na 8
zmechu

Doszłam do 5 odcinka. Uważam, że w trzecim sezonie z większości postaci zrobili totalnych idiotów.

ocenił(a) serial na 8
zmechu

1 sezon był fenomenalny, drugi dało się znieść i nawet obejrzeć ale 3 przejrzałam w jakieś 2-3 godziny bo nie dało się tego oglądać. Szkoda, zwłaszcza, że to serial Netflixa, sądziłam, że coś fajnego z tego wyjdzie a mam wrażenie, że na każdym kroku jest cięcie kosztów. Na wyspę ich nie było stać, to zaczęli wymyślać inne rzeczy. Mam wrażenie, że nawet fabułę z zeszłego sezonu zmienili pod to. NIC nie było mowy o żadnej pustyni, tylko o polepszeniu warunków w "dziurze". Nagle ludzie swobodnie zaczęli wchodzić na "powierzchnię" aby dostać się do muszli. Pomogli im ale chcieli ich zniszczyć żadnej logiki już nie wspominając a rozróżnieniach w kwestii policji, rady czy muszli Mam wrażenie że kręcą to dla akcji a nie fabuły co mnie już zaczyna odpychać. W dodatku co się stało z Fernando? skoro razem z Michel widział jak drony przylatują z roślinami.

julita_100

chyba w pierwszym odcinku było pokazane że Fernando zabili strażnicy z lądu (? niech mnie ktos poprawi, jeśli nie tak :D)

kamciax

Tak było pokazane. Mnie się tam podobał trzeci sezon, wręcz najbardziej.

julita_100

"Szkoda, zwłaszcza, że to serial Netflixa"
większośc seriali netflixa to gnioty, chociaż zdarzają sie perełki. czasami zdarzają się sytuacje jak z "la casa de papel" że pierwszy sezon był produkowany niezależnie, a netflix go wykupuje, daje kase, i robi drugi sezon, ale daje wytyczne. i stąd mamy m. innymi przeforsowane homoseksualne żarty, na siłę komiczne sytuacje, zmianę charakteru bohaterów, oraz mocno zamerykanizowaną muzykę.

ocenił(a) serial na 5
zmechu

Na początku 3 odcinka 3 sezonu postanowiłem zrezygnować, już 2 odcinek oglądałem na raty, bo mnie ta historia zaczęła straszliwie męczyć swoja głupotą.

ocenił(a) serial na 6
zmechu

sezon1 9pkt, sezon2 7pkt, sezon3 3pkt. Ogladajac 3 sezon mialem wrazenie, ze zrobila go w garazu grupa amatorow. Zalosna muszla wielkosci domku jednorodzinnego ze szwedajacymi sie statystami bez celu, zalosnie wykonany pomysl z domkiem na pustyni z zagielkiem na korbe, zalosny scenariusz, żalosne wykonanie, zalosna gra aktorska, zalosna podroba sezonu1 w skali mikro, wyrzucilem z ulubionych po 3 sezonie 4 nie mam zamiaru ogladac.