PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771749}
7,9 10 tys. ocen
7,9 10 1 10197
7,9 19 krytyków
Artyści
powrót do forum serialu Artyści

Można!?

ocenił(a) serial na 9

Jednak da się w Polsce zrobić dobry serial, a już myślałem że... Jestem pod wrażeniem. Z...jebisty. Według mnie najlepiej zagrali tradycyjnie Krzysztof Dracz, oraz Anna Ilczuk (ma dziewczę talent), Agnieszka Glińska (ciekawe, nie znałem). Wyróżnię też Ewa Skibińska (a już myślałem że potrafi grać tylko durne role w barwach szczęścia, czy jakoś tak, a tu proszę jakie miłe zaskoczenie).

ocenił(a) serial na 9
eliot84

Muszę jeszcze dodać że świetnie zagrała Antonina Choroszy, oraz Tadeusz Huk i Edward Linde-Lubaszenko. Nie mogłem edytować a musiałem to jeszcze napisać. W ogóle wszyscy świetnie zagrali. Serial gorąco polecam. ;)

eliot84

jak dla mnie aktorstwo jest tragiczne. Zobacz Belfra jak chcesz dobry polski serial.

kkiczkok

łooo Akurat aktorstwo z "Belfra" przy "Artystach" wypada bladziutko :P

ocenił(a) serial na 9
eliot84

Ewa Skibińska ma świetne role w Teatrze Polskim we Wrocławiu, więc nie ma wątpliwości, że to b. dobra aktorka.

eliot84

A episod Andrzeja Seweryna w ostatnim odcinku? Obejrzałam pieczenie kiełbasek dwukrotnie. Rewelacyjna scena :). Zresztą wszyscy aktorzy w tym serialu grają świetnie.

zuella

ja po 20 razy oglądam wszystkie sceny z księgową i rodzeństwem audytowym. Obs..ałem już cały pokój ze śmiechu. Na scenie z umierającą aktorką płakałem jak bóbr, a od stresu czy im zamkną teatr mam obs.ane całe nogi bo muszę na stojąco oglądać.

ocenił(a) serial na 10
kkiczkok

rodzeństwo audytowe :D moja pasja i zawód przy okazji to teatr, oglądam zawodowo 70-90 spektakli rocznie i siostra audytowa, czyli Anna Kłos-Kleszczewska to jedyna aktorka, której totalnie nie mogę znieść na scenie, jej sam głos działa mi wybitnie na nerwy i zawsze bardzo się męczę, gdy coś z nią oglądam, nawet gdy to bardzo dobry spektakl. Sądziłam, że tu jakoś przetrwam - no nie bardzo :D pasuje do roli jak ulał [bardziej chyba tylko Andrzej Kłak jako "po prostu" Schiller <3], no ale trudno mi z tym ;)

eliot84

zabawne i wciągające jak Ojciec Mateusz. Biegająca księgowa, rodzeństwo od audytu chowające się w piwnicach, "po prostu, po prostu". Boki zrywać.

Czy mu prokurator przedstawi zarzuty? czy spektakl się uda? czy zamkną scenę? czy zamkną teatr? Oglądam na stojąco. (Nie, mam to w d.pie. Nie zamkną teatru bo wtedy skończy się serial).

Albo to jest parodia, albo lekko zabawny realistyczny obraz teatru (od.1), albo bokozrywacz. Albo pokazujemy 5 minutową scenę umierającej aktorki mówiącą Prawdy o życiu, albo rodzeństwo audytowe śmiesznie wcinające ciastko.

Let's face it - gdyby nie przekleństwa, gdyby nie Demirski&Strzępka, gdyby nie akcja w teatrze to zostaje Ojciec Mateusz czy inny Klan.