Jak wyżej, macie jakie pomysly? Bo ja dalej za dużo nie rozumiem!!!
Czego nie rozumiesz? Może jakoś uda mi się wytłumaczyć chociaż sam nie wszystko rozumiem
1) Czemu właściwie Iwo zrobił tą masakrę w szkole?
2) Czy Policja wiedziała o wszystkim i nic nie mówiła po prostu?
3) Czemu Magda zabiła Karola?
4) Czemu ta siedziba "ludzi lasu", te bunkry, były wszystkim znane? Bo przecież ten koleś w okularach i Sławek wiedzieli o nim dobrze.
5) Kim właściwie jest żona Karola i co zrobiła z Martą?
6) Czy Lou o wszystkim wiedziała?
Wg mnie Kędzierski. Chodziło tu o to, żeby on zaczął nagle uciekać, a więc zdradził się i wywiązała się strzelanina między policjantami a gangsterami i była szansa do zabicia na miejscu. Ale to jest akurat przypuszczenie.
Ktoś z wywiadu Magda, Karol albo "góra"
8) a to kto w końcu ułożył te zwłoki Eweliny pod drzewem w ten sposób?
1) Bo miał już tego dość. Zobaczył co Lucek robi z Magdą, sam został trochę zmuszony do wzięcia twardych narkotyków, przerosło go to. Chciał ukarać Karola i Portiera za to czego doprowadzili. A Magde? Może za brak szacunku do siebie? Albo była to prawda, że się w niej zakochał i nie mógł znieść tego, że taka z niej szmata.
2) O jakim "wszystkim"?
3) Bo też zrozumiała, że to zły człowiek, który doprowadził do śmierci wielu osób (fakt, że zostało to wszystko przedstawione w absurdalny sposób)
4) Sławek i koleś w okularach to kumple Iwa, on mógł im coś o tym wspomnieć. Ale i tak to kolejny absurd tego serialu.
5) Agentką, uśpiła ją (może nawet lekko podtruła), żeby mogli szantażować Pawła.
6) Nic na to nie wskazuje, może pod koniec Paweł z nią pogadał trochę konkretniej o Tymku, ale to też tylko domysły.
Tu jest wszystko fajnie opisane:
https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2017/12/11/belfer-zagadki-2-sezonu/