PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 123 tys. ocen
7,8 10 1 123413
5,5 31 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Jak wyżej, macie jakie pomysly? Bo ja dalej za dużo nie rozumiem!!!

ocenił(a) serial na 7
zpawlowicz01

Czego nie rozumiesz? Może jakoś uda mi się wytłumaczyć chociaż sam nie wszystko rozumiem

ocenił(a) serial na 8
Il_Faraone

1) Czemu właściwie Iwo zrobił tą masakrę w szkole?
2) Czy Policja wiedziała o wszystkim i nic nie mówiła po prostu?
3) Czemu Magda zabiła Karola?
4) Czemu ta siedziba "ludzi lasu", te bunkry, były wszystkim znane? Bo przecież ten koleś w okularach i Sławek wiedzieli o nim dobrze.
5) Kim właściwie jest żona Karola i co zrobiła z Martą?
6) Czy Lou o wszystkim wiedziała?

ocenił(a) serial na 8
zpawlowicz01

7) Kto wysłał tego Sms do Lucka?

ocenił(a) serial na 6
zpawlowicz01

Wg mnie Kędzierski. Chodziło tu o to, żeby on zaczął nagle uciekać, a więc zdradził się i wywiązała się strzelanina między policjantami a gangsterami i była szansa do zabicia na miejscu. Ale to jest akurat przypuszczenie.

ocenił(a) serial na 9
zpawlowicz01

Ktoś z wywiadu Magda, Karol albo "góra"

8) a to kto w końcu ułożył te zwłoki Eweliny pod drzewem w ten sposób?

zpawlowicz01

1) Bo miał już tego dość. Zobaczył co Lucek robi z Magdą, sam został trochę zmuszony do wzięcia twardych narkotyków, przerosło go to. Chciał ukarać Karola i Portiera za to czego doprowadzili. A Magde? Może za brak szacunku do siebie? Albo była to prawda, że się w niej zakochał i nie mógł znieść tego, że taka z niej szmata.
2) O jakim "wszystkim"?
3) Bo też zrozumiała, że to zły człowiek, który doprowadził do śmierci wielu osób (fakt, że zostało to wszystko przedstawione w absurdalny sposób)
4) Sławek i koleś w okularach to kumple Iwa, on mógł im coś o tym wspomnieć. Ale i tak to kolejny absurd tego serialu.
5) Agentką, uśpiła ją (może nawet lekko podtruła), żeby mogli szantażować Pawła.
6) Nic na to nie wskazuje, może pod koniec Paweł z nią pogadał trochę konkretniej o Tymku, ale to też tylko domysły.

zpawlowicz01

Tu jest wszystko fajnie opisane:
https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2017/12/11/belfer-zagadki-2-sezonu/

Nephi

Ta: Dlaczego zginął Radek?
Zabił go Karol.
Ale dlaczego, to już nie napisali XD