PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 125 tys. ocen
7,8 10 1 124501
5,6 37 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Na stopklatce odcinka 7, tak między 58:40 a 59:00 widać kto najprawdopodobniej wstrzyknął truciznę Radkowi. Gdy Radek chodzi po klubie w pewnym momencie przy słupie, przy którym to chwilę potem się obrócił, a zaraz od tyłu został zaatakowany, widać postać blondyna w szarej, rozpinanej bluzie, palącego papierosa. To Sławek, i jak przypatrzycie się, to dokładnie z tej strony z której stał, Radek został potem zaatakowany. Tak więc podejrzewam że jego rola w tym wszystkim będzie bardzo ważna, pamiętajmy też, że w pierwszym odcinku Iwo mówił na próbie odnośnie Sławka, że jest specjalistą od wbijania noża w plecy, agresywnie przewrócił Sławka podczas gry w piłkę na WFie, a podczas zamachu Sławek powiedział że wszyscy będą już bezpieczni, bo jemu chodziło tylko o Karolinę a do innych Iwo nic nie ma, po czym były chłopak Luizy spytał się Sławka, czy aby na pewno Iwo do niego nic nie ma.

Co o tym sądzicie? Widzę, że chyba mało która z udzielających się tu osób bierze pod uwagę udział Sławka w tym wszystkim

Thermal_Motion

A jeszcze dodatkowo jak Zawadzki został wrzucony do tego dołu w Górach Sowich, to potem jak Radek się go o to wypytywał i chciał uzyskać kontakt do ucznia, który dał namiary na to miejsce, to Zawadzki prawdopodobnie ściemnił, że udało mu się złapać na chwilę zasięg i umieścił swoją lokalizację, bo nie chciał wsypać ucznia. Radek w to nie uwierzył (wg mnie słusznie) i dziwił się, że Ci którzy go uratowali, bez żadnych informacji, poza tą że chłopak w okularach wiedział, że Zawadzki będzie szukał Nangar Khel, doskonale wiedzieli w jakim miejscu dokładnie go znaleźć. A przyjechali po niego Karol, chłopak w okularach i właśnie... Sławek.

ocenił(a) serial na 7
Thermal_Motion

Zgadzam się że jest w to zamieszany ale to chyba nie on zabił Radka

Thermal_Motion

Niby racja ale, ale.... Ja zauważyłem inną postać. Na klatce z 0.59.01 osoba która stoi przy filarze od prawej strony Radka w tle, jest widoczna dosłownie ułamek sekundy, jest to postać w bluzie rozpinanej ale włosy jakby bardziej rude, tak jak ze zwiastunu 8 z momentu 0.03 rudy chłopak z przedstawienia-czapka z daszkiem do tyłu. Jak dla mnie te twarze są podobne ale kto to jest, co to za uczeń, ktoś go kojarzy???

Thermal_Motion

w tej ostaniej scenie sa tez dwie inne ciekawe rzeczy ,ale jedna to chyba blad w scenariuszu ewentualnie montazu - skad Belfer wiedzial ze ktos zniszczyl fotki Tymkowi :) ?
druga to zobaczcie ze Tymek przyniosl do tego klubu plecak widac jak bierze bucha i patrzy na tel, obok na ziemi jest plecak raczej na dicho to sie z plecakiem nie smiga

wi_ma

Masz rację ale padł tekst o tym ze wytarliście mu te gęby na zdjęciach ale mogło Zawadzkiemu chodzić o dokumenty i prawo jazdy, przecież to sam prawdopodobnie zlecił żeby go nastraszyć. Cały czas nie daje mi spokoju ta postać z dyskoteki... jakieś pomysły???

Plecak to on nosi zawsze i wszędzie przez cały film, pewnie ma tam lapka z którym się nie rozstaje

lukaszbag86

wszystko jedno o ktore zdjecia Belfrowi chodzilo ,zlecil zeby go nastraszyc zeby ruch zrobil ale skad wiedzial ze akurat "wytarli mu gebe na fotkach" :) ale tak jak pisalem to chyba blad po prostu

wi_ma

a jakie masz typy co do tego gościa za filerem? podobny do kogoś?

lukaszbag86

pewnie "nikt" tu moze chodzic o to zeby pokazac ze w grze jest jakis zawodowiec - Eweline udusil garota ,teraz podszedl blisko i cos wstrzyknal .
Nie potrafie tez zobaczyc w tym lusterku zadnego szczegolu ,tej osoby co siedzi w aucie przed klubem

wi_ma

przecież Tymek nie poszedł na balety tylko na zaplanowane spotkanie, na które ukryte namiary podał na blogu

użytkownik usunięty
Thermal_Motion

Mnie się właśnie wydaje że o ile ten chłopak w okularach pewnie jest niewinny i jest postacią pozytywną to Sławek jest jednym z najbardziej złych to on nadał do Tymka że Paweł to szpicel.Niby nic złego nie robi,wygląda jak przyboczna postać bez większych wątków,więc zaskoczenie będzie większe.

ocenił(a) serial na 9

No i dodatkowo wciąż nie wiemy co Iwo powiedział Sławkowi w tym schowku na szczotki. Nie wydaje mi się żeby filmowcy opuścili ten wątek zwłaszcza, że Stuhr też go drążył na początku.

użytkownik usunięty
Leestrong

No i jak Iwo wrócił to rzucał jakieś teksty do niego jakby coś do niego miał.

Thermal_Motion

"Co o tym sądzicie? Widzę, że chyba mało która z udzielających się tu osób bierze pod uwagę udział Sławka w tym wszystkim"
nie tyle co nie bierze pod uwagę, tylko twórcy serialu tak nieudolnie prowadzą historię że nawet nie ma jak powiązać wydarzenia z tą postacią, więc o co tak naprawdę dyskutować jak nie ma nawet poszlak? wiadomo że coś go z Iwo łączy bo świadczy o tym scena ich rozmowy w czasie zamachu